Agora - prezentare si imagini

Locul a fost cucerit fara intrerupere in toate perioadele din istoria orasului. A fost folosit ca zona rezidentiala in era neolitica tarzie (anul 3000 i. Ch.). La inceputul sec XI, Agora a devenit o zona publica.

In urma reparatiilor si restaurarilor, a ajuns la forma rectangulara in sec al II-lea i. Ch. Reparatiile au fost facute in urma atacurilor persanilor in anul 480 i. Ch., romanilor in anul 89 i. Ch. si a slavilor in anul 580 dupa Hristos. Incepand cu perioada bizantina si pana in anul 1834, atunci cand Atena a devenit capitala statului independent Grecia, Agora a fost din nou dezvoltata ca zona rezidentiala.

Primele excavatii au avut loc intre anii 1859-1912 si au fost organizate de Societatea Arheologica Greceasca. In anul 1931, Scoala Americana de Studii Clasice au inceput excavatiile avand sprijinul financiar al lui J. Rockefeller si au terminat in 1941. Pentru ca aceste excavatii sa aiba loc, au fost demolate in jur de 400 de cladiri moderne ce acopereau o suprafata de 12 hectare.

In sec al XIX-lea au fost restaurate de Societatea Arheologica Greceasca, cele 4 statui ale Gigantilor si Tritonilor de pe fatada gimnaziului.

Agora poate fi vizitate in fiecare zi intre orele 08.30-19.30 mai putin lunea cand e deschis intre 11:00 – 19:30 (inchis pe 1 Ianuarie, 25 Martie, Duminica de Paste, 1 Mai si pe 25,26 Decembrie)

Taxa de intrare la Agora este de 4 EUR pentru adulti si 2 EUR pentru studenti si copii

Adresa: In partea de NV a Acropolelor
De-a lungul strazilor Plaka si Monastiraki
Metrou: linia 2 (statia Akropoli)


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate