» Cere o oferta personalizata
       1052167 oferte

021 401 20 20
Luni-Vineri 10:00-19:00
Despre noi | Solicita o oferta personalizata |  Chat Online  |  Login  |  Romana   English  | 

» » Cheile Bicazului


Cheile Bicazului, Cheile Bicazului

Oferte Cheile Bicazului, Oferte Romania

In aceasta pagina gasiti informatii despre Cheile Bicazului | galerie de imagini cu Cheile Bicazului | localizare pe harta a obiectivului turistic Cheile Bicazului si harta hotelurilor si a pensiunilor din zona obiectivului. Oferte turistice pentru cazare in apropiere de Cheile Bicazului din Romania la hoteluri | apartamente | pensiuni si vile la cele mai atractive si ieftine preturi in 2014 - 2015. Puteti rezerva Prin Direct Booking o mini vacanta sau un sejur pentru a vizita Cheile Bicazului. In harta hotelurilor din jurul Cheile Bicazului gasiti oferte de cazare la hotel sau pensiune Oferte Romania aprilie | Oferte Romania mai | Oferte Romania iunie | Oferte Romania iulie | Oferte Romania august | Oferte Romania septembrie | Oferte Romania octombrie | Oferte Romania noiembrie | Oferte Romania decembrie | .

Cheile Bicazului

Prezentare Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali, si fiind delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m), fac legatura intre judetele Neamt si Harghita

Despartite doar de vreo 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali, si fiind delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m), fac legatura intre judetele Neamt si Harghita. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean, sunt formate de raul Bicaz si afluentii sai (din care cel mai important este Bicajelul) si leaga Transilvania de Moldova.

Zona este strabatuta de drumul transcarpatic DN 12C ce leaga orasul Gheorgheni de Bicaz.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas ce are ca arii protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru.

Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita frumusete (Pestera Neagra, Pestera Cascada) si avene (Licas, Avenul cu Trei Intrari). Toate micile cursuri de apa afluente Bicazului fac la randul lor alte chei cum ar fi: Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului.
Pe parcurs se pot admira Piatra Altarului - un masiv stancos de 1120 m altitudine, masivele stancoase Piatra Pintestilor (847 m) si Piatra Arsitei (835 m). Printre alte stanci mai deosebite din zona amintim Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului.

Constructia drumului ingust, gandit sa invinga relieful cu o salba de serpentine spectaculoase, a inceput in anul 1912. De la destinatia initiala de drum militar, s-a ajuns ulterior la una din cele mai importante cai de trecere intre Transilvania si Moldova, accentuindu-i-se acest rol prin darea recenta in functiune a noului tunel.

Ambele parti ale vaii inguste sunt pazite de stanci verticale de 300 - 400 m, care se inalta deasupra trecatorului de parca ar dori sa-l inveleasca, atat de aproape una de cealalta incat nici razele soarelui nu le pot patrunde.

Inainte de varsarea Bicajelului in Bicaz se afla un pod neterminat, care se numeste Podul Ungurilor, inceput in anii 1940. Initial podul a fost proiectat pentru ocolirea partii cele mai periculoase a cheilor, Gatul ladului, dar nu s-a putut termina din cauza razboiului. In stanga podului, se inalta Peretele Bardosului cu Santinela de la Gatul ladului. De la varsarea paraului Bicajel incepe cea mai spectaculoasa zona a cheilor cu o lungime de 800 m, Gatul ladului, care se strecoara intre Piatra Surducului si peretele Bardosului

Cheile s-au format prin erodarea calcarelor mezozoice mai putin dure. Asocierea tipurilor de roci diferit colorate si variate ca forma si alcatuire, intalnite pe traseul Bicazu Ardelean – Lacu Rosu, face ca imensa despicatura a vaii Bicazului sa constituie unul din cele mai remarcabile trasee turistice din Carpati. Cheile sunt strajuite de culmile: Ucigasul, Piatra Altarului (Turnul Bardosului), Suhard. Pe unele stanci exista trasee pentru practicarea alpinismului.

Aici s-au identificat si cele mai multe trasee alpine, deci sa nu ne mire alpinistii sportivi, adesea atarnati deasupra drumului ca niste paienjeni colorati ai vazduhului.

Sursa informatiei prezentate 

Galerie imagini Cheile Bicazului

DN 12 C prin Cheile BicazuluiEscaladari pe stancile cheilorCheile strabatute de raul BicazCheile Bicazului - PeisajCheile BicazuluiCheile BicazuluiCheile BicazuluiCheile Bicazului

Harta in jurul Cheile Bicazului

 Hotel   
 Obiectiv turistic

Hoteluri in zona

 
Cauta hotel dupa nume
Introduceti numele hotelului
Cauta Obiective Turistice


 
Alte obiective in jurul Cheile Bicazului
 
Spune-le prietenilor


 
Info Turist
  • Comentariile turistilor
  • FAQ
  • Modalitati de rezervare
  • Modalitati de plata
 
Conversie valuta

Calculeaza

 

 
De ce preturile oferite de Direct Booking sunt atat de mici?
Comisioane mici
Ne-am ajustat comisioanele pentru a oferi cele mai mici preturi posibile.
Colaborari directe
Direct Booking colaboreaza direct cu mari touroperatori si chiar cu hoteluri afiliate ce isi publica oferta in portalul nostru.
Volum de vanzari
Strategia noastra este aceea de a vinde cat mai multe pachete turistice online, ceea ce inseamna costuri minime cu promovarea la sediul agentiei. Oferta noastra este foarte diversificata si pentru toate buzunarele.
Viitorul este online
Direct Booking isi doreste sa devina cel mai utilizat magazin de turism online din Romania, punand in legatura directa hotelierul cu turistul, la cele mai mici preturi
 
Alegeti destinatia de vacanta prin Direct Booking
Gasesti imediat ce doresti
Direct Booking iti ofera posibilitatea sa cauti destinatia potrivita intr-o maniera rapida prin utilizarea unui modul de cautare si filtrare modern
Informatie actualizata
Echipa Direct Booking tine legatura permanenta cu hotelurile si pensiunile publicate in site pentru a actualiza in cat mai scurt timp informatia publicata.
Plata online
Daca v-ati hotarat asupra destinatiei, puteti sa faceti plata direct in site-ul Direct Booking, economisind timp si bani
Toata informatia intr-un singur loc
Direct Booking ofera mai mult decat rezervari online, de aici puteti afla mai multe despre destinatia dumneavoastra: obiective turistice, opiniile altor turisti, imagini si harti
 
Favorites:0 Cerere de oferta Feedback site