Gradina Botanica - Iasi - prezentare si imagini

Cu o suprafata de 105 hectare Gradina Botanica straluceste prin multimea speciilor de plante prezente aici, organizare in 12 sectii.
Sectorul sistematic cuprinde specii pe cale de disparitie sau rare. O fantana in stil moldovean, un bazin cu plante acvatice si busturile a trei fosti directori se alatura sectorului sistematic.

Sectorul "Flora si vegetatia Romaniei" reda etajele de vegetatie existente in Romania. Lacurile artificiale redau in mic, mirifica Delta a Dunarii, cu nuferi albi, paturi de stuf si papura, rogozul de nisip.
Sectorul Ornamental cuprinde 2200 de taxoni in exemplare unice, plante decorative, ierboase si lemnoase. In amintirea directorului A. Fatu gasim aici bustul sau creat de Eftimie Barleanu. Tot aici primavara infloresc ghioceii, viorelele, brandusele galbene, toporasii, bujorul, gladiolele. Toamna are loc aici o expozitie originala de crizanteme cultivata in forma de cascada, piramida, pom, tufis. Are si o sectie pentru nevazatori, in braille.
In sectorul "Dentrologic" intalnim doua izvoare de apa minerala: izvorul nr. 3, "Amfiteatru", izvorul 5, "Ruina", precum si o pepiniera, colectii de liliac, plopi, salcami, stejari.

"Flora globului" e renumita prin plantele din America de S, N, Africa, Asia, regiunile bazinului mediteranean, Siberia, Europa Centrala.
Complexul de sere cuprinde 12 sere fiecare cu specificul ei: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale(colectii de cactusi), flori ornamentale (azelee 36 soiuri, crizanteme, 469 soiuri)
800 de soiuri de trandafiri nobili ce alcatuiesc o expozitie unica in Iasi ii intalnim in sectorul Rozariu.

Sectorul Recreativ ofera privelisti catre viile "Podgoria Copou", livezile Universitatii Agronomice, spre biserica, lac.
In luna februarie are loc expozitia de azalee, primavara aduce la Iasi expozitia de trandafiri iar in octombrie, cand castanii se leapada de frunzaris are loc expozitia de crizanteme numita "Flori de toamna."

Sursa informatiei prezentate