» Cere o oferta personalizata
       1053740 oferte

021 401 20 20
Luni-Vineri 10:00-19:00
Despre noi | Solicita o oferta personalizata |  Chat Online  |  Login  |  Romana   English  | 

» » Palatul Culturii - Iasi


Palatul Culturii - Iasi, Moldova

Oferte Moldova, Oferte Romania

In aceasta pagina gasiti informatii despre Palatul Culturii - Iasi | galerie de imagini cu Palatul Culturii - Iasi | localizare pe harta a obiectivului turistic Palatul Culturii - Iasi si harta hotelurilor si a pensiunilor din zona obiectivului. Oferte turistice pentru cazare in apropiere de Palatul Culturii - Iasi din Romania la hoteluri | apartamente | pensiuni si vile la cele mai atractive si ieftine preturi in 2014 - 2015. Puteti rezerva Prin Direct Booking o mini vacanta sau un sejur pentru a vizita Palatul Culturii - Iasi. In harta hotelurilor din jurul Palatul Culturii - Iasi gasiti oferte de cazare la hotel sau pensiune Oferte Romania aprilie | Oferte Romania mai | Oferte Romania iunie | Oferte Romania iulie | Oferte Romania august | Oferte Romania septembrie | Oferte Romania octombrie | Oferte Romania noiembrie | Oferte Romania decembrie | .

Palatul Culturii - Iasi

Prezentare Palatul Culturii - Iasi

Frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfarsitului de secol si o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc in 1926 in prezenta regelui Romaniei, Ferdinand de Hohenzoller

Frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfarsitului de secol si o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc in 1926 in prezenta regelui Romaniei, Ferdinand de Hohenzoller.
In 5 iunie 1883 Iasul traia sarbatoarea dezvelirii statuii lui Stefan cel Mare iar Ulita Mare era plina de lume, steaguri si fanfare. De atunci in fata Palatului troneaza statuia lui Stefan cel Mare realizata la Paris dupa schitele lui Gh Asachi.

Tot in acelasi an Regele Carol I a daruit palatului doua turnuri Krupp, trofee din Razboiul de Independenta. Turnul de straja de langa Palat e o relicva a Curtii Domnesti.
In turnul central se afla orologiul cu carillon format dintr-un ansamblu de opt clopote care reproduc, din ora in ora, Hora Unirii.
Marimea si faimoasa asezare a saloanelor, picturile care impodobesc din belsug palatul impresioneaza si azi. In secolul al XVII-lea luxul si eticheta de la palat rivalizau uneori , chiar depaseau ceea ce se intalnea la Constantinopol.
1955 sfatul popular regional isi inchinase sediul din Palatul Administrativ, ce aveau sa ii aduca noul nume: Palatul culturii.
Palatul a fost inaltat de Al. Moruzzi(1806-1812) si refacut de Mihai Sturza(1841-1843). Astazi e sediul Complexului National Muzeal Moldova.

Edificiul de astazi nu mai are aproape nimic in comun cu vechiul Palat. El urmareste sa reediteze formele vechilor palate comunale, intotdeauna inzestrate cu un turn monumental, arhitectul recurgand la stilul neogotic. Avand un turn feudal cu orologii in centru monumentul "este foarte frumos si hraneste ingenios iluzia colosalitatii"
In cadrul siluetei orasului, Palatul Culturii se distinge printr=o "magistrala monumentalitate, pusa admirabil in valoare de spatiul ambiant ce permite edificiului sa-si decupeze nestingherit contururile pe fundalul colinelor malcome ale BUciumului."

Statuia in bronz al lui Stefan cel Mare completeaza fericit cadrul evocand istoria din monumentele sale de eroism si tensiune dramatica.
Proiesctul initial a fost prevazut cu 365 de camere. Lambriurile si unele decoratiuni interioare au fost realizate de un material inventat de Henri Coanda si numit boisciment.
Palatul e o marturie a trecutului zbuciumat, a anilor furtunosi atat de indepartati cat si a faimoaselor inzestrari ale fostei capitale de pe malul Bahluiului.

Sursa informatiei prezentate 

Galerie imagini Palatul Culturii - Iasi

Palatul Culturii Iasi - Aleea din fata palatuluiPalatul Culturii Iasi - Gradina cu floriPalatul Culturii Iasi - PeisajPalatul Culturii Iasi - InteriorPalatul Culturii Iasi - Vedere de susPalatul Culturii Iasi - Turnul cu ceas

Harta in jurul Palatul Culturii - Iasi

 Hotel   
 Obiectiv turistic

Hoteluri in zona

 
Cauta hotel dupa nume
Introduceti numele hotelului
Cauta Obiective Turistice


 
 
Spune-le prietenilor


 
Info Turist
  • Comentariile turistilor
  • FAQ
  • Modalitati de rezervare
  • Modalitati de plata
 
Conversie valuta

Calculeaza

 

 
De ce preturile oferite de Direct Booking sunt atat de mici?
Comisioane mici
Ne-am ajustat comisioanele pentru a oferi cele mai mici preturi posibile.
Colaborari directe
Direct Booking colaboreaza direct cu mari touroperatori si chiar cu hoteluri afiliate ce isi publica oferta in portalul nostru.
Volum de vanzari
Strategia noastra este aceea de a vinde cat mai multe pachete turistice online, ceea ce inseamna costuri minime cu promovarea la sediul agentiei. Oferta noastra este foarte diversificata si pentru toate buzunarele.
Viitorul este online
Direct Booking isi doreste sa devina cel mai utilizat magazin de turism online din Romania, punand in legatura directa hotelierul cu turistul, la cele mai mici preturi
 
Alegeti destinatia de vacanta prin Direct Booking
Gasesti imediat ce doresti
Direct Booking iti ofera posibilitatea sa cauti destinatia potrivita intr-o maniera rapida prin utilizarea unui modul de cautare si filtrare modern
Informatie actualizata
Echipa Direct Booking tine legatura permanenta cu hotelurile si pensiunile publicate in site pentru a actualiza in cat mai scurt timp informatia publicata.
Plata online
Daca v-ati hotarat asupra destinatiei, puteti sa faceti plata direct in site-ul Direct Booking, economisind timp si bani
Toata informatia intr-un singur loc
Direct Booking ofera mai mult decat rezervari online, de aici puteti afla mai multe despre destinatia dumneavoastra: obiective turistice, opiniile altor turisti, imagini si harti
 
Favorites:0 Cerere de oferta Feedback site