Traseu turistic Borsec - Cetatea Bufnitelor - prezentare si imagini

Poiana Zanelor si "cariera de travertin" formeaza un ansamblu de obiective invecinate intre ele si constituind un singur peisaj de mare atractie turistica. Fiind insorit tot timpul zilei, acest ansamblu natural atrage un mare numar de amatori de plaja si distractie sportiva.
Obiectivele de mai sus sunt situate la cca 400m de centrul statiunii, distanta putand fi parcursa intr-un sfert de ora. Drumul pana aici este clar orientat si poate fi parcurs si cu autoturismele.

In drum se gasesc izvoarele 10 si 11 pentru cura interna, precum si stadionul cu amenajarile sportive respective.

Mergand in continuare pe acest drum, se ajunge, dupa un parcurs de 1145m de centrul statiunii (cca o jumatate de ora) la Grota ursilor, un ansamblu de goluri adanci formate prin fenomenul de eroziune naturala a rocilor sub actiunea apelor de infiltratie (fenomen carstic). Intreaga zona este strajuita de brazi imensi, impresionanti prin robustea si sobrietatea lor.

Abatandu-se din drumul care duce la Grota ursilor si urmand traseul marcat pe copaci cu o linie verticala alba, ajungem in 30-35 minute la Pestera de Gheata. Este o adancitura intunecoasa intre doua stanci separate tot prin eroziune ca si Grota ursilor, de aceeasi spectaculozitate si maretie.
In drumul spre Pestera de Gheata intalnim Izvorul Stravechi (Mofeta) unul dintre cele mai vechi izvoare de cura din statiune.

Ocolind drumul dinspre Pestera de Gheata si strabatand o vale adanca, ajungem la Izvorul Pierre Curie, aflat la o distanta de cca 1800m de centrul statiunii. Este izvorul cu cea mai radioactiva apa minerala din statiune.

Pe versantul apus al vaii in care se afla izvorul aratat mai sus, parcurgand distanta de cca 2500m de centrul statiunii in conditii mai grele de drumetie (timp de mers cca 2 ore), ajungem la Cetatea Bufnitelor, aflata pe o panta abrupta si inalta. Aici pot fi vizitate ruinele unor constructii militare din primul razboi mondial.

Sursa informatiei prezentate