Statiuni si orase in regiunea Algarve

Supranumita Pamantul Eternei Primaveri, zona Algarve este o destinatie preferata de turisti pentru plajele curate, apele nepoluate si clima placuta in orice anotimp.
Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi.

Statiunile si orasele din Algarve unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AlgarveObiective turistice in regiunea Algarve Oferte Algarve

Albufeira

Albufeira

Albufeira este un oras in Portugalia, centrul municipalitatii cu acelasi nume. Este o importanta destinatie turistica datorita amplasarii sale in zona de coasta. Orasul are o populatie de 13.646 locuitori si se situeaza la 250 km de Lisabona si este foarte aproape de Castelul Paderne. Albufeira este unul din principalele resorturi turistice din zona cu facilitati incluzand un port de iahturi, golfuri si nenumarate hoteluri, restaurante si baruri pentru fluxul anual de turisti. Orasul a devenit un centru turistic in anii '60 si s-a dezvoltat inca de atunci pe dealurile din imprejurimi, ajungand astazi sa aiba o capacitate de cazare suficienta pentru cei 5 milioane de turisti asteptati aici in fiecare an.


Quarteira

Quarteira

Quarteira, ca asezare, dateaza inca din timpul romanilor cand imparatul Dinis a acordat acest privilegiu locatiei in anul 1297 iar in anul 1999, Quarteira a primit statutul de oras. Dintr-un sat simplu de pescari, Quarteira a devenit unul dintre cele mai importante centre turistice ale regiunii Algarve, fiind o statiune faimoasa pentru plajele sale cu nisip auriu, pestii sai si faleza sa cu palmieri.


Lagos

Lagos

Lagos este un orasel si o municipalitate aflata la gura de varsare a raului Bensafrim si se intinde dealungul tarmului oceanului Atlantic in regiunea Algarve. Oraselul Lagos are o populatie aproximata la 19.000 de locuitori si este un oras turistic si istoric al Portugaliei. Majoritatea populatiei locuieste dealungul liniei de coasta si lucreaza in domeniul turismului si al serviciilor. Regiunea interioara este destul de slab populata, majoritatea oamenilor lucrand in domeniul agricol si forestier. Lagos este unul dintre cele mai vizitate orase din regiunea Algarve si din Portugalia, datorita unei mari varietati de plaje, baruri, cluburi, restaurante si hoteluri.


Portimao

Portimao

Portimao este un oras portughez localizat in districtul Faro, regiunea Algarve pe coasta sudica a Portugaliei, ce a mai fost cunoscut in trecut si ca Vila Nova de Portimão. A fost desemnat cu titulatura de oras in anul 1924 si de atunci a devenit cunoscut drept Portimao. Orasul are o populatie de 41.000 de locuitori si impreuna cu Faro, sunt cele mai populate orase din regiunea Algarve.


Algarve

Algarve

Supranumita Pamantul Eternei Primaveri, zona Algarve este o destinatie preferata de turisti pentru plajele curate, apele nepoluate si clima placuta in orice anotimp. Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi.


Armacao De Pera

Armacao De Pera

Armação de Pêra este un parohie portugheză din municipiul Silves. Si-a câștigat numele din instrumentul de pescuit (armacao) a fost îngrijit pentru o prinde peștii de ton.


Praia Da Rocha

Praia Da Rocha

Praia da Rocha (Plaja cu stanci) este doar una (desi cea mai mare) dintre statiunile dealungul coastei Portimao. Se afla in imediata apropriere a portului din Portimao. Statiunea ofera o minunata plaja, laudandu-se cu nisipul ei auriu pe care te astepti sa il gasesti pe orice plaja din zona Algarve. Plaja nu este doar lunga dar este si destul de lata astfel incat, chiar si in varf de sezon, este destul de mult loc pentru toti turistii sositi in Praia da Rocha. Are o alee de lemn pe toata intinderea plajei, cu o vasta selectie de cafenele si restaurante in spatele ei, usurand astfel accesul la toate facilitatile zonei si este un loc minunat sa gusti din traiul in zona de plaja din regiunea Algarve.


Alvor

Alvor

Alvor este un oras in regiunea Algarve, Portugalia. Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona, datorita climatului cald intalnit aici. Cu toate ca s-a dezvoltat dealungul timpului, Alvor a reusit sa pastreze nemodificate stradutele inguste care dau farmecul orasului. Multe dintre aceste strazi gazduiesc astazi baruri, cluburi cu muzica live si diferite tipuri de restaurante.


Monte Gordo

Monte Gordo

Monte Gordo este un oras mare, prevazut cu strazi largi spectaculoase. Cladirile inalte de apartamente si hoteluri sunt trasaturi caracteristice in peisaj dar acestea nu schimba perceptia asupra orasului deoarece acesta este foarte mare si foarte bine intins. Drumul principal din Monte Gordo, separa plaja si promenada de restul orasului. Pe partea de oras a drumului sunt aliniate diverse magazine, cafenele,baruri si restaurante iar pe parte opusa se gaseste aleea cu palmieri si bancute si plaja cu nisip auriu ce se defasoara in fata acesteia. Plaja este dotata cu numeroase baruri, restaurante si chiscuri servind diversele nevoi ale turistilor.


Praia Da Luz

Praia Da Luz

Praia da Luz este un orășel mic și plăcut situat pe uimitoarea coastă vestică a Algarvei. Luz stă în jurul unui golf de nisip glorios și combină un climat minunat, mâncare delicioasă și o ambianță primitoare, pentru a crea destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă pe plajă. Praia da Luz a fost inițial un sat pescăresc, fiind adăpostit de ferocitatea Atlanticului de impunătorul cap de bazalt Rocha Negra. Astăzi, turismul a înlocuit pescuitul, dar din fericire această transformare nu a scăzut farmecul Luz. Dezvoltările turistice întinse care se întind pe dealuri sunt elegante și îngrijite, în timp ce restaurantele rămân în proprietatea familiei și se specializează în mâncăruri regionale delicioase. Pentru o vacanță, Praia da Luz are o atmosferă primitoare și prietenoasă cu familia și oferă o secțiune surprinzător de largă de restaurante, cafenele și baruri pe plajă. Luz poate fi tacut și liniștit, dar este la doar 5 km de orașul principal Lagos, cu magazinele sale extinse, centrul istoric și viața de noapte plină de agitatie.


Ferragudo

Ferragudo

Atractivul sat pescăresc Ferragudo a făcut o treabă bună evitând dezvoltarea angro care a afectat o mare parte din această parte a Algarvei. Acest lucru este și mai impresionant, având în vedere locația sa la gura estuarului Rio Arade, chiar peste apă de la punctele turistice Portimão și Praia da Rocha. Este o minune cum satul și-a păstrat o mare parte din farmecul său tradițional, având în vedere vecinii săi întinși și locația excelentă. Pentru a-l descrie, o bijuterie ascunsă poate merge prea departe, dar, pe măsură ce planează pe marginea radarului turistic, rămâne în mare parte neatinsă.


Manta Rota

Manta Rota

Manta Rota este o mică stațiune la malul mării, la vest de Monte Gordo și de orașul de frontieră Vila Real de Santo Antonio. Plajele frumoase cu nisip de la Manta Rota fac parte din parcul natural mai mare Ria Formosa.


Olhos De Agua

Olhos De Agua

Olhos de Agua este un încântător oraș pescăresc portughez, situat în inima frumoasei Algarve. Acest oraș liniștit este centrat în jurul unui golf cu nisip, unde bărcile de pescuit sunt ancorate pe nisipurile aurii, iar pescarii bătrâni își îngrijesc plasele în colibele care se întind pe mal. Olhos de Agua nu a scăpat în totalitate de boom-ul turismului și înconjura orașul sunt numeroase mega-complexe hoteliere, dar centrul Olhos de Agua reușește încă să-și păstreze farmecul plăcut și primitor. Atmosfera și ambianța discretă sunt motivul pentru care atât de mulți turiști se întorc anual și fac orașul fantastic pentru familii sau pentru cei care doresc o vacanță relaxantă pe plajă. Pentru o vacanță, Olhos de Agua oferă plaje remarcabile și o mare varietate de restaurante și baruri, în timp ce vă relaxați sub climatul glorios al Algarvei. Olhos de Agua este destinația ideală dacă sunteți în căutarea unei vacanțe calme și relaxate, dar doriți totuși să fiți aproape de agitația marilor orașe staționale; Albufeira este la doar 4 km distanță, iar Vilamoura este la 14 km la est.


Salema

Salema

Destinația perfectă de vacanță pe tot parcursul anului, Salema este un sat de pescari mic și somnoros, cu o frumoasă plajă de nisip pe coasta însorită de sud a Portugaliei. Sperăm că vacanțele în Salema sunt calme, unde veți găsi ritmul vieții încetinindu-vă pe măsură ce vă relaxați în vacanța însorită în orice perioadă a anului. În Salema, localnicii prietenoși și turiștii se amestecă fericiți, în timp ce pescarii care își aduc captura în fiecare dimineață sunt doar celebrități! Unul dintre cele mai bune lucruri din orice zi din Salema este privirea bărcilor de pescuit care vin și pleacă, iar tractorul le târăște spre și de pe malul mării. Salema, în Parcul Național Costa Vicentina, este un loc unde puteți rătăci, relaxați-vă și bucurați-vă de cafenele, un loc pentru a lăsa timpul să se îndepărteze încet. Salema este relaxată. Salema este liniștit și liniștit. Salema este un loc minunat pentru a vă bucura de o vacanță de lux pe tot parcursul anului.


Burgau

Burgau

Satul pescăresc Burgau este situat pe coasta dintre Lagos și Sagres. La fel ca o mare parte din vestul Algarve, micul sat pescăresc a fost în mare parte nedescoperit de industria turismului până în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că a scăpat în mare măsură de dezvoltarea nepatică care distruge o mare parte a coastei centrale. Satul s-a răspândit oarecum din centrul vechi, dar noua unitate de vacanță este în mare parte mică și inofensivă, chiar dacă este puțin lipsită de farmec.


Vilamoura

Vilamoura

Vilamoura este o statiune si port, situata in municipalitatea Loulé, Algarve, aproape de orasele Quarteira, Loulé si Albufeira. Vilamoura este o statiune cosmopolita completa, care ofera turistilor toate facilittaile necesare unei vacante de vara relaxanta. Zona portuara este principalul centru de activitati al statiunii, aici aflandu-se cel mai multe restaurante, baruri si magazine.


Carvoeiro

Carvoeiro

Carvoeiro sau mai cunoscut Praia de Carvoeiro (cu toate ca acesta din urma nu este o denumire formala) este parohie a municipalitatii portugheze Lagoa, apartinand de regiunea Algarve. Asezarea se situeaza la 5 km de orasul Lagoa, avand o suprafata de 14.12 km patrati si un numar de 2784 locuitori. S-a creea unitate de administratie locala secundara in anul 1985 si a capatat statutul de oras in aprilie 2001.


Tavira

Tavira

Tavira este un oras frumos si elegant din Portugalia, cu multe aspecte suprarealiste. Vizitatorii pot fi iertati pentru ca uita unde sunt sau chiar in ce an sunt, atunci cand intra in acest oras pescaresc al regiunii Algarve. Intre secolele 8 si 13, Tavira a fost sub conducere araba pana cand a fost cucerita de catre cavalerii ordinului Santiago,in anul 1242.