Statiuni si orase in regiunea Bretania

Vannes (Bretona: Gwened) este un oras in departamentul Morbihan din regiunea Bretania, in nord-vestul Frantei. Orasul a fost fondat acum mai mult 2000 de ani.

Statiunile si orasele din Bretania unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

BretaniaObiective turistice in regiunea Bretania Oferte Bretania

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Le Mont-Saint-Michel este o stanca granitica (78 m inaltime) in Golful Saint-Malo (NV Frantei) din Marea Manecii, unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula, comunicatia cu teritoriul continental fiind intrerupta, iar in timpul refluxului devine peninsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Mareele, in zona Muntelui Saint-Michel, sunt deosebit de spectaculoase, printre cele mai puternice din Europa, avand amplitudinea de pana la 15 metrI. La echinoctii, in timpul refluxului, marea se retrage pana la cincisprezece, chiar optsprezece kilometri, iar fluxul este printre cele mai inalte din lume.


Quimper

Quimper

Quimper este resedinta departamentului Finistère, in regiunea Bretania, nord-vestul Frantei. Orasul Quimper, flancat de raurile Odet si Steir si de zonele rurale inconjuratoare este indicat fie pentru o scurta vacanta cat si pentru un sejur mai lung. Orasul Quimper pastreaza si astazi atmosfera sa bretona. Orasul vechi, situat la vest de faimoasa catedrala gotica Sf.. Corentin, este in mare parte pietonal, fermecator, cu strazi pietruite si case pe jumatate din lemn, un loc interesant de explorat. Aici sunt magazine de unde puteti cumpera dantelarii traditionale bretone sau puteti sa va odihniti si relaxati in una din cafenele, sa savurati o crepe, un pahar de cidru si sa gustati preparate cu specific local.


Vannes

Vannes

Vannes (Bretona: Gwened) este un oras in departamentul Morbihan din regiunea Bretania, in nord-vestul Frantei. Orasul a fost fondat acum mai mult 2000 de ani. Vannes este situat in Golful Morbihan, la gura de varsare a doua rauri, Marle si Vincin. Orasul este la o distanta de aproximativ 100 km nord-vest de Nantes si 450 km sud-vest de Paris. Numele Vannes provine de la veneti, un popor celtic maritim care a trait in Armorica (acum Bretania) inainte de invaziile romane. Veneti au fost invinsi de catre flota lui Iulius Caesar in 56 i.Hr., la Locmariaquer; ca si consecinta toti veneti au fost fie sacrificati, fie vanduti ca sclavi.


Brest

Brest

Brest este un oras in vestul Franței, sub-prefectura a departamentului Finistère din Bretania, cel mai vestic port continental francez din Oceanul Atlantic. Este situat intr-un golf magnific si ocupa coasta a doua dealuri divizate de raul Penfeld. Partea orasului situata pe tarmul stang este numita Brest, in timp ce partea situata pe tarmul drept este cunoscuta ca Recouvrance. Sunt de asemenea suburbii extinse in partea de est a orasului. Dealurile sunt, pe alocuri, atat de abrupte ca urcusul de la orasul de jos catre cel de sus trebuie efectuat pe scari iar etajul doi sau trei al unei case este, de cele mai multe ori, la acelasi nivel cu parterul urmatoarei case.


St Malo

St Malo

Saint Malo, Sant-Maloù sau Saent-Malô, este oras si port in nord-vestul Frantei, in regiunea Bretania. Fost oras de pirati, fortificat impotriva atacurilor normande, astazi Saint Malo se prezinta vizitatorilor ca un oras superb, ingradit de ziduri inalte - La Ville Intra-Muros, iar in afara zidurilor sunt orasele Parame si Saint-Servan. Centrul orasului “Intra Muros” este compus din cladiri de 4 – 5 etaje, armonizate perfect si conferind un caracter de unicitate orasului. Tot aici, turistii gasesc multe magazine care vand diverse bunuri din categoria “maritime” cum ar fi echipamente si bineinteles suveniruri.