Statiuni si orase in regiunea Castilia La Mancha

Ciudad Real este un vechi oras medieval, ce a jucat un rol deosebit de important in istoria medievalei, cand zidurile si cele 130 de turnuri aparau un oras majoritar crestin, dar cu importante comunitati maure si mozaice.

Statiunile si orasele din Castilia La Mancha unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Castilia La ManchaObiective turistice in regiunea Castilia La Mancha Oferte Castilia La Mancha

Albacete

Albacete

Albacete este capitala provinciei Albacete a comunitatii autonome Castilia-La Mancha in Spania. In anul 2005, populatia era de aproximativ 161.508 de locuitori. Orasul Albacete desi nu a fost niciodata considerat un oras cu o traditie industriala, zona industriala din oras, cunoscuta sub numele de „Polígono Campollano”, a fost recent extinsa. Albacete nu este cunoscut ca o destinatie turistica, dar atractiile sale includ catedrala si Muzeul de Albacete. In timpul razboiului civil spaniol, orasul Albacete a fost sediul si tabara de antrenament din Brigazile Internationale.


Cuenca

Cuenca

Cuenca este un oraş în comunitatea autonomă Castilla-La Mancha din Spania centrala. Este capitala provinciei Cuenca. Cuenca este situat peste un pinten abrupt, ale căror pante coboara în cheile adânci ale râurilor Júcar şi Huécar. Orasul este împărţit în două localităţi distincte: noul oraş este situat la sud-vest de cel vechi, de care este despărţit de cursul raului Huécar. Oraşul vechi Cuenca se afla in patrimoniul mondial UNESCO, iar oraşul se extinde de la varful unui promontoriu cu vedere la ruinele castelului său maur, antica cetate Kunka.


Ciudad Real

Ciudad Real

Ciudad Real este un vechi oras medieval, ce a jucat un rol deosebit de important in istoria medievalei, cand zidurile si cele 130 de turnuri aparau un oras majoritar crestin, dar cu importante comunitati maure si mozaice. Dupa Reconquista, Ciudad Real a devenit capitala provinciei La Mancha in secolul XVII, iar in scurt timp se transforma intr-un centru economic si cultural de prima importanta, iar numarul cladirilor publice si private de aici crestea rapid. De fapt, istoria orasului este mai veche, fiind fondat in secolul XIII de regele Alfonso X, ca oras fortificat.