Statiuni si orase in regiunea Insula Creta

Creta este situata in zona estica a Marii Mediteraneene intre Europa, Asia si Africa. Climatul este bland si se spune ca este unul dintre cele mai sanatoase de pe glob.Este marginita de numeroase golfuri si se invecineaza cu multe insulite nelocuite.Plajele, scaldate de ape de culoarea turcoazului, cu nisip fin, forma alungita diferita de restul Greciei, lunga sa istorie, fac din aceasta insula cea mai cautata destinatie pentru vacanta.

Statiunile si orasele din Insula Creta unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula CretaObiective turistice in regiunea Insula Creta Oferte Insula Creta

Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos este localizat la 25 km distanta de orasul Heraklion. Se intinde incepand de pe coasta nord-centrala a Cretei pana pe crestele muntilor din centrul insulei, langa regiunea Lassithi. Se spune ca insula Hersonissos este un singur oras, dar de fapt cuprinde mai multe sate cu o atmosfera distincta fiecare. Astazi, Hersonissos este foarte bine organizat si este cea mai populara destinatie turistica din Creta. Ofera un confort de cea mai buna calitate, facilitati pentru conferinte si locuri de o rara frumusete naturala. In partea de nord a insulei, in special in Limin Hersonissou (portul Hersonissos) si Analipsi, veti gasi un resort turistic luxos, oferindu-va o mare varietate de hoteluri si apartamente de inchiriat.


Rethymnon

Rethymnon

Este localizat pe coasta de nord a Cretei, la o distanta de 80 km de Heraklion si 60 km de Chania, Rethymno este capitala si portul principal al insulei. Este un oras care combina intr-un mod unic elementele traditionale, aristocratice si moderne. Orasul vechi Rethymno este foarte pitoresc, cu un port venetian foarte frumos, castele si strazi inguste, pavate cu pietre. Orasul modern Rethymno ofera vizitatorilor multe facilitati. Veti gasi o multime de banci si servicii publice, camere pentru inchiriat, restaurante, baruri si cluburi. Viata nocturna in Rethymno este foarte activa si localnicii sunt foarte ospitalieri.


Amoudara

Amoudara

Amoudara este o staţiune populară din Creta, situata la 5 km de capitala Heraklion, pe coasta de nord a prefecturii Heraklion. De fapt, este situata in marginea mai liniştită a statiunii turistice. Statiunea Amoudara este construita de la zero ca un centru turistic modern. Plajele locale sunt frumoase şi accesibile si reprezinta o destinaţie turistică foarte populară, care încă mai păstrează caracterul de staţiune liniştită. Multi vizitatori aleg această destinaţie, deoarece este o locaţie convenabilă pentru a explora atracţiile din capitala Cretei, Heraklion.


Gouves

Gouves

Gouves este un oras mediteraneean, scăldat de soare, situat pe coasta de nord a Cretei, la aproximativ 20 km de capitala insulei, Heraklion. Pentru cei care iubesc soarele şi plaja, precum şi pentru amatorii de sporturi nautice, Gouves reprezintă locul ideal pentru o vacanţă plăcută. Gouves este adesea confundat cu aglomerata staţiune de vară Kato Gouves. În afară de aceasta statiune turistica bine dezvoltata, cu plaje lungi de nisip, zona are unele sate tradiţionale şi situri arheologice interesante. La vest de Gouves sunt staţiunile turistice Kokkíni Hani şi Amnísos, ambele cu atractii similare, iar spre est, se află cea mai mare statiune a Cretei, Hersonissos.


Agia Marina

Agia Marina

Statiunea Agia Marina este situata la 9 km de Chania, în drumul spre Castelli. Acesta a luat numele de la biserica care este situata pe micul deal al vechiului sat. Imensele plantatii de măsline, de portocali si de alti pomi fructiferi, impreuna cu tarmul minunat fac din Agia Marina o statiune turistica moderna. Există o frumoasă plajă de 2.5 km lungime ce beneficiaza de toate facilitatile. Nisipul fin si auriu al acestei plaje precum şi copacii ce se gasesc de-a lungul malului mării creaza un decor exotic. Foarte aproape de plajă, la numai 500 de metri distanţă, este satul tradiţional Pano Agia Marina (Agia Marina de sus).


Stalida

Stalida

Stalida este o statiune perfecta pentru relaxare, pentru zile de relaxare pe plaja cu ape albastre ce lovesc intinderea frumoasa de nisip auriu dotata cu şezlonguri şi umbrele. Exista o multime de sporturi nautice oferite, iar la o mica distanţă de plajă veţi găsi obiective turistice interesante, cum ar fi Palatul Regelui Minos din Knossos, precum si Heraklion, cu arhitectura sa impresionantă veneţiana şi cu impunătorul castel. Seara puteţi alege sa serviti o cina buna insotita de un vin pe masura intr-una din multitudinea de taverne şi restaurante, înainte de a merge la una din discotecile din statiune.



Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos este un oraş-port în insula grecească Creta. Se află în estul capitalei Heraklion, şi la vest de oraşul Sitia, la Marea Mediterană. Agios Nikolaos inseamna Sfantul Nicolae, patronul marinarilor. Agios Nikolaos este accesibil de pe continent şi din întreaga Europă prin aeroportul Nikos Kazantzakis din Heraklion, iar multe feriboturi ofera zilnic curse din Portul Heraklion. Două nave leaga direct Agios Nikolaos zilnic cu porturile de Pireu, Milos, Santorini, Siteia Karpathos, Kos, Kassos şi Rhodos. Agios Nikolaos a fost unul dintre primele orase din Creta si se pot vedea efectele de dezvoltare turistică, iar celebrul lac Agios Nikolaos, în jurul căruia este construit centrul orasului, continua sa impresioneze vizitatorii.


Agia Pelagia Creta

Agia Pelagia Creta

Agia Pelagia este un sat de pescari de pe litoral, construit în centrul unui golf pitoresc in forma de amfiteatru. Este situat la 23 km nord-vest de Heraklion, capitala insulei Creta şi la o distanta de 25 km de aeroportul din Heraklion şi 23 km de ferryboat. Înconjurat de munţi şi dealuri, Agia Pelagia se află chiar în mijlocul insulei Creta, cu aproximativ 9 plaje mici de nisip, ideale pentru cei care prefera mai multa intimitate.


Adelianos Kampos

Adelianos Kampos

Adelianos Kampos întinde moderne și pline de culoare care arată cea mai mare dezvoltare turistică în Rethymno. Se pare o creștere rapidă în ultimii cincisprezece ani, datorită locației sale favorabile.


Platanias Creta

Platanias Creta

Plaja Platanias se află la aproximativ 4 km est de Rethymno Town. Este o frumoasă plajă de nisip, deschisa spre nord. Plaja este afectat de vânturi de vară, așa-numita meltemia. Plaja este accesibilă cu autobuzele locale din Rethymno Town. Plaja Platanias este bine organizată și oferă multe opțiuni de cazare. Plaja are mai multe taverne grecești, oferind alimente locale, băuturi și șansa de a vă bucura de mare.


Anissaras

Anissaras

Anissaras este localizata la 24 km est de Heraklion si 1 km vest de Hersonissos. Nu este nici un sat nici un oras - este un loc, o zona aflata in suburbia orasului Hersonissos. Dar diferenta intre cele doua este de la cer la pamant. Anissaras este de obicei prezentata ca locatia de lux de langa Hersonissos. Este o statiune preferata de 2 tipuri de turisti: cei ce cauta luxul, sau cei ce cauta linistea, dar doresc sa fie aproape de un loc plin de viata, unde sa se poata distra (Hersonissos). Nu exista baruri sau viata de noapte in Anissaras, cu exceptia celor puse la dispozitie de hoteluri.


Bali Creta

Bali Creta

Stațiunea liniștită este situată la 20 de kmm est de Rethymno. Este una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din Creta. Are plaje cu nisip minunat şi ape cristaline, clare. De asemenea, găzduieşte multe hoteluri şi restaurante în portul său, care servesc peşte delicious, fructe de mare şi ofera o panoramă frumoasă a golfului. Oraşelul are cluburi, cafenele, supermarket-uri şi magazine cu suveniruri; se pot practica sporturi nautice, scufundări şi alte facilităţi.


Creta

Creta

Creta este situata in zona estica a Marii Mediteraneene intre Europa, Asia si Africa. Climatul este bland si se spune ca este unul dintre cele mai sanatoase de pe glob.Este marginita de numeroase golfuri si se invecineaza cu multe insulite nelocuite.Plajele, scaldate de ape de culoarea turcoazului, cu nisip fin, forma alungita diferita de restul Greciei, lunga sa istorie, fac din aceasta insula cea mai cautata destinatie pentru vacanta.


Georgioupolis Creta

Georgioupolis Creta

Georgioupolis este o statiune de vacanta binecunoscuta, cu o plaja lunga de cativa kilometri şi cu un port idilic pentru barci mici de pescuit, pe coasta de nord a insulei Creta, între oraşele Chania şi Rethymnon (la 35 km de Chania, la 25 km de Rethimnon). Un sat de pescuit de până la inceputul anilor '90, a fost descoperit şi a fost transformat într-o destinaţie populara de vacanţă în ultimii, fără a se pierde farmecul său original şi liniştea. Copacii vechi de eucalipt şi un mic râu care curge în mare, creeaza o ambianta specifica şi unica (este un refugiu al faunei sălbatice).


Malia Creta

Malia Creta

Malia este situat pe coasta de nord a insulei Creta, la doar 25 minute de la aeroport într-o zonă de mare frumuseţe naturală, fiind înconjurat de plantaţii de măslini şi de pantele Muntelui Selena. Malia este bine cunoscut pentru atmosfera sa plină de viaţă, însă Malia nu este numai pentru tineri, ea are o multime de lucruri de oferit oricui. Plaja este una dintre cele mai bune din Creta, aproximativ 5 km de nisip fin, auriu, care intra treptat in marea caldă, clara si albastra. Malia vă sta la dispozitie cu ambele parti ale sale: oraşul nou şi oraşul vechi care sunt separate de drumul principal.



Kissamos

Kissamos

Kissamos (Kastelli) este un oraș la malul mării modern, ​​la 36 km est de Chania, cu o populație de 5000 de persoane, a căror economie se bazează în principal pe agricultură - cu uleiul de măsline și vinul de renume plus turism și este încă în curs de dezvoltare.


Kokkini Hani

Kokkini Hani

Kokkini Hani este situat la 14 km est de Heraklion. Poziţia la est de aeroportul Heraklion, pe vechea autostrada naţionala vechi (drumul vechi) îmbrăţişeaza zona de coastă şi oferă vederi spectaculoase asupra mării, şi tarmului uneori accidentat Zona Kokkini Hani a devenit cunoscuta la începutul anilor 1900 când au fost construite mai multe cladiri, inclusiv o Hani, care era un fel de han pentru oameni şi animale. Agricultorii, în drum spre piaţa Heraklion transportand măsline, struguri şi alte produse, opreau pentru a se odihni sau a petrece noaptea impreuna cu caii şi măgarii lor.


Kato Stalos

Kato Stalos

Așezarea de coastă Kato Stalos se afla la 8 km de Chania. Aceasta a fost dezvoltata de la strada pe linia de coastă și în ultimii ani, Kato Stalos s-a dezvoltat într-o stațiune turistică din partea de nord de Chania. Acesta este situata inainte de Galatas și are o plajă frumoasă foarte curata, a carei caracteristică principală este extinderea pe suprafata mare. Plaja a fost premiata cu steagul albastru. În regiune funcționeaza o mulțime de hoteluri, camere de inchiriat si apartamente, restaurante, baruri pe plajă și magazine comerciale de tot felul. La o distanta de 1,5 km este construit Pano Stalos. Este un mic sat tradițional care combină frumusețea naturală cu vederea grafica. Dealurile verzi și arhitectura tradiționala a caselor compun unicitatea locului. În jurul localității sunt hoteluri restaurante în care veți gusta rețete cretane.


Ierapetra

Ierapetra

Desi este situata pe tarmul sud-estic al Cretei, Ierapetra este cel mai sudic oras al Europei. Placuta la vedere, numita chiar ‘raspantie a civilizatiilor minoica si aheana’, Ierapetra are totusi astazi un aer paraginit. La o prima vedere nici nu te-ai gandi ca orasul a fost candva o cetate infloritoare, cu vile, temple si amfiteatre. De altfel, Ierapetra este un oras foarte vechi, locuit din timpuri preminoice, care a inflorit tocmai datorita schimburilor comerciale cu Africa de Nord si Orientul Mijlociu.


Kolymbari

Kolymbari

Kolympari în Chania, este o mică stațiune turistică in vestul Cretei și cele situate la aproximativ 22 km de orașul Chania, la 30 km de aeroport și la 26 km de portul Souda. Satul Kolympari este situat pe drumul principal de coastă. Kolympari are câteva magazine comerciale, restaurante foarte bune și taverne, câteva cafenele și tot felul de locuri de cazare la hoteluri de calitate de lux cu servicii excelente, complexuri familiale cu camere simple de inchiriat! Kolympari nu are o viata de noapte ocupata, dar vă puteți bucura de o atmosferă liniștită in sat! În satul KOLYMPARI vă puteți încălzi cu soarele cretan și ospitalitatea locală.


Analipsi

Analipsi

Analipsi este un frumos sat de coastă cu 1000 de rezidenţi permanenţi, situat la 20 km de orasul Heraklion si la numai 5 minute vest de portul Hersonissos. În trecut, în timpul perioadei de ocupatie turca, regiunea a fost numita "Svourou Metohi" şi a fost locuita de turci, a căror ocupaţie era creşterea animalelor şi agricultura. Mai târziu, în "Metoxi", locuitorii din Platoul Lasithi au venit in regiune pentru muncă si pentru stocurile agricole. În ultimele decenii, satul a fost suficient de dezvoltat şi a fost ridicată o staţiune turistică importantă, care combină peisaje uimitoare şi plaje magnifice cu ospitalitatea locuitorilor şi standardelor ridicate ale infrastructuri şi serviciilor turistice.


Panormo

Panormo

Panormo este un mic sat pitoresc, romantic, la malul mării, dezvoltat într-un mic golf minunat la 22 km est de Rethymnon. Are inca un aer de sat pescaresc, linistit cu taverne tradiţionale şi câteva baruri şi plaje de nisip. In afara satului sunt cateva hoteluri noi, iar in jurul portului sunt numeroase apartamente, taverne si magazine. In trecut, Panormo a fost portul orasului Eleftherna, situat la 22 km spre sud. Un oficiu poştal, bancomate şi un centru cultural sunt accesibile în Panormo. Un mini-tren turistic pleaca de la strada principală pana in apropiere de Pestera Melidoni şi de satul Margarites cunoscut pentru ceramicile sale.


Fodele

Fodele

Satul Fodele este situat la 28 km vest de Heraklion și are 500 de rezidenți permanenți. Zona Fodele se extinde peste aproximativ 24 milioane mp, se extinde de la partea de nord a muntelui "Strouboulas" la coasta de nord a Cretei, la golful din Fodele. Cel mai mult din suprafața sa este acoperită de pădure de arbuști. Alti 3 milioane mp acoperă celebra Fodele orange grove. Râul Pantomantris și bancurile sale, care formează un refugiu perfect pentru sute de specii de floră și faună, acopera alte 600.000 mp Numele de "Fodele" probabil provine de la numele unuia dintre primii sai coloniști, deoarece in 1248 este mentionat de trei ori in tratatul Kalergis- venețieni.


Elounda Beach Creta

Elounda Beach Creta

Elounda se afla la 10 km nord de Agios Nikolaos, în apropiere de partea de nord-vest a golfului Mirabello. Este renumita pentru hotelurile sale scumpe și de lux, care gazduiesc celebrități din întreaga lume. În afară de caracterul său plin de farmec, Elounda are de oferit vizitatorilor unele dintre cele mai frumoase peisaje din Creta. Aceste peisaje sunt dominate de maiestuoasele plaje mici din Elounda.


Plakias

Plakias

Plakias este situat în sudul Cretei, la aproximativ 30 de minute sau 35 km sud de Rethymnon. Casele de Plakias îmbrățișează o formă de semilună mare, cu cele mai multe clădiri în apropiere de portul mic. Plakias a început să se extindă după 1970; înainte de asta, nu existau mai mult de 10 de case. Astăzi există multe hoteluri mici în Plakias, apartamente si taverne pentru a satisface nevoile multitudinii de vizitatori de vară.


Almyrida

Almyrida

Almyrida este în zona Apokoronas, la intrarea în Souda Bay, la aproximativ 2 km de la Κalyves și la 22 km de Chania. Almyrida este o stațiune balneară ce se extinde pe aproximativ 2 km de-a lungul coastei. Statiunea in sine este destul de mica și turistică, cu multe hoteluri si apartamente de inchiriat.


Chania Kato Daratso

Chania Kato Daratso

Kato Daratso este la doar 4 km de orașul Chania, interesantul orass capitală a vestului Cretei si la 6 km de aeroportul din Chania. Daratso și vecinul Galatas sunt sate mici de pe un deal mai sus de plaja Kalamaki, care s-au extins până la coasta. Kato Daratso este parte a satului acum riveran mării.


Sisi Creta

Sisi Creta

Sissi este situat la 40 km de Iraklion şi la 25 km de Agios Nikolaos, aproape de toate locurile care trebuie vazute, dar totuşi liniştit şi calm. Peisajul este bine echilibrat între mare şi munte. Marea este calda si calma si exista plaje mici, curate şi romantice. Se gasesc poteci pentru cei ce iubesc ciclismul, iar pentru cei care prefera mersul pe jos exista drumuri frumoase din sat şi peisajul minunat din jurul Sisi pentru a se bucura de contactul cu natura. Vizitatorii se pot bucura de modul de viaţă cretan, Sisi fiind un sat mic, ospitalier şi liniştit, dar totusi plin de viata.



Chania Agioi Apostoli

Chania Agioi Apostoli

Plaja din Agioi Apostoloi este situata la 3 km vest de Chania Town. Este foarte populara printre localnici și turiști. Deși tinde să se aglomereze în sezoanele de varf, mai ales la sfârșit de săptămână, aceasta este încă un pic mai liniștită decât alte statiuni din Chania. Plaja Agioi Apostoloi este de nisip și nu este afectata de vântul de vară. În combinație cu aceasta, apele sale de mică adâncime, este recomandabilă pentru copii. Există mai multe opțiuni de cazare în apropiere de plaja. Plaja este bine organizata. Există șezlonguri și umbrele, precum și disponibilitatea de sporturi nautice. Veți găsi, de asemenea, multe taverne cu delicatese tradiționale cretane și unele baruri pe plaja. La plaja din Agioi Apostoloi se poate aunge prin serviciul regulat de autobuz, precum și cu taxiuri și mașini.


Kalyves

Kalyves

Kalyves uneori scris ca Kalives este una din cele mai bune statiuni de plaja din Creta. Este o destinatie de vacanta cu vedere la Souda Bay, pe insula grecească Creta. Se găsește în zona Apokoronos din Creta, care are peisaje uimitoare a florei și faunei abundente.




Stalos

Stalos

Stalos este un sat de coastă la 8 km vest de Chania, care se află de-a lungul "Old National Road", care se derulează între Chania și Kissamos. În această parte a Cretei, există plaje lungi de nisip și unitati de cazare pentru turiști. Partea din sat de la plaja este numita Kato (inferior) Stalos și mai sus la 1 km distanță și la 150 de metri altitudine veți găsi originalul Stalos, care este mai veche parte a orasului. Aceasta se numește Pano (mai mare) Stalos. În Stalos sunt multe facilități, cum ar fi supermarket-uri, tavernes, magazine și există. Pe plaja din Stalos puteti inchiria umbrele si sezlonguri. Plaja este destul de mare, astfel încât toată lumea ar trebui să fie în măsură să găsească un loc pentru el. Din Stalos există legături de autobuz regulate spre orașul Chania (la fiecare 15 minute).


Kalamaki Creta

Kalamaki Creta

Kalamaki este un sat de pe litoral mic situat 65 km sud-vest de Heraklion, între Matala și Kokkinos Pirgos. Plaja din fața satului este doar o mică parte (2,5 km) a plaei, care se întinde de-a lungul malul mării in golful Messara. Plaja are nisip galben și marea are o stâncă netedă mare, destul de alunecoasa. Valurlei mari, care sunt ridicate, de obicei, de către vânturile de nord-vest, combinate cu partea de jos stâncoasă, face dificilaccesul la plajă. În fața satului, plaja este bine organizata cu umbrele, sezlonguri, taverne, camere, salvamar, loc de joaca, sporturi nautice, etc, dar daca vrei sa ramai la distanta puteti merge spre est, până la plajă Kommos, care este în principal preferata de nudiști.


Linoperamata

Linoperamata

Linoperamata (sau Ellinoperamata) este o plajă lungă de nisip, care este situata la 8 km vest de Heraklion, la vest de râul Almiros. Aceasta este de fapt partea de vest a plajei lungi de 7 km pornind de la Linoperamata și se încheie de la Pancretan Stadium, 1 km vest de Heraklion.


Chania Cryssi Akti

Chania Cryssi Akti

Golden Beach sau Chrissi Akti (în greacă) este mai la est de cele patru plaje de nisip din Agii Apostoli, la vest de limitele orașului Chania, Creta. Golden Beach, precum și cele patru plaje din Agii Apostoli, este populara pentru cei care sunt în vacanță și raman în zona Agii Apostoli și, de asemenea, pentru locuitorii din orașul Chania, pentru că este foarte aproape de Chania și la aceeași timp, pentru că este cu greu afectată de vânturile nordice ale Cretei, ca urmare a peninsulei ce il proteeaza pe partea sa de nord.



Gournes

Gournes

Gournes este un complex turistic la 16 km est de Heraklion, între Kokkini Hani și Gouves. Zona Gournes este situata într-o câmpie mare fertila, cu multe culturi de legume și plantații de măslini. Gournes a fost în trecut un sat separat, dar dezvoltarea rapidă a regiunii l-a facut parte din malul mării unit, care începe acum din Vathianos Kambos și se termină după 23 kilometri, în Malia. Gournes sunt situate la 3 km de acest domeniu.


Milatos

Milatos

Milatos se situează la câțiva kilometri est de Sissi și Malia, la aproximativ 30 km vest de Agios Nikolaos și 45 km est de Heraklion. Aici s-au dezvoltat taverne cu mancăruri din pește, un port și o plajă mică. Mai sunt alte zone de plajă, dar cu pietricele. În antichitate, Milatos (Militos) a fost un oraş important, cu diferite colonii, şi a fost unul din cele şapte oraşe cretane care a trimis trupe pentru a lupta în Troia. Milatos Village, cu ale sale kafeneion-taverne, este o comunitate pitorească, la aproximativ un kilometru de coasta Milatos. Mulţi europeni au cumparat case vechi aici şi le-au renovat în stil original. Înarmat cu o cameră foto, o plimbare pe străzile înguste ale satului vă va oferi multe amintiri minunate.


Kalo Chorio

Kalo Chorio

Kalo Horio înseamnă, literal, "sat bun" și trebuie sa fim acord cu asta! Kalo Horio, de asemenea, scris ca si Kalo Chorio este un sat tradițional cretan chiar deasupra zonei numită Istro în Golful Mirabello pe insula grecească Creta. Aproape de Agios Nikolaos, în estul Cretei, Istron Kalo Horio este o zona deosebit de pitoreasca. Zona din Istro atrage majoritatea vizitatorilor, mai degrabă decât Kalo Horio în sine. Acest lucru se datorează faptului că Istro se află pe coasta si are mult mai multe unitati de cazare de vacanță pentru a oferi vizitatorilor.


Nea Kydonia

Nea Kydonia

Nea Kydonia este un fost municipiu în unitatea regională Chania, Creta. Acesta este situat la marginea de vest a Chaniei. Sediul municipiului Nea Kydonia a fost în satul Daratsos. Galatas are o plaja populara la Kalamaki și un port numit Kato Galatas. Agia Marina, Stalos și Daratso sunt alte așezări principale ale municipiului, precum și pe insula nelocuită din Agii Theodori. A făcut parte din fosta provincie a Kydoniei.



Sitia

Sitia

Sitia sau Siteia este un târg mic, dar fermecător în Lassithi, prevăzut într-o formă de potcoavă pe partea laterală a unui deal în nord-estul insulei. Sitia este sediul municipiului Sitia și unul dintre orașele cele mai plăcute și atractive în Lassithi, păstrând atmosfera sa liniștită, în ciuda turismului și a dezvoltarii. Acest lucru este ajutat de peisajul minunat din Sitia, cu frumosul golf, micul port și vârfurile de munte la orizontul de sud al orașului.


Maleme

Maleme

Situat la 16 km vest de orasul Chania, în Creta, este acest sat mic și cu o minunata plaja, lunga, cu nisip și pietricele. Este o plajă mai liniștită decât multe dintre cele ocupate mai aproape de oraș. Aceasta este o continuare a aceleiași plaje lungi care se desfășoară de la Chania la Kolymbari, pe o distanță de 16 km. Există mai multe autobuze frecvente care vin in acest sat și plajă in fiecare zi si aici se gasesc cateva magazine, baruri și o discotecă în timpul verii. În largul coastei este insula Thedorou, care este foarte aproape și poate fi văzuta în plimbările zilnice de-a lungul plajei, de asemenea, există vederi minunate la Peninsula Rodopou.


Stavros Creta

Stavros Creta

Stavros Un sat liniștit din Peninsula Akrotiri Stavros este situat chiar pe vârful peninsulei Akrotiri, într-un golf frumos, la o distanță de 14 km de Chania. A devenit cunoscut grație celebrelor scene ale filmului „Zorbas Grecul”


Adele

Adele

Adele este un mic sat tradițional la doar 8 km est de orasul Rethymon. Zona de sub satul Adele este cunoscută ca Adelianos Kampos si este zona de șes, care se află între mare și sat. Aici veți găsi mai multe hoteluri de lux pe linia de plajă.


Istron

Istron

Istro (n) este situat la 12 km est de Agios Nikolaos și 22 km la nord de Ierapetra, foarte aproape de Kalo Chorio. Este un sat liniștit, situat într-o vale luxuriantă plină cu livezi de măslini și izvoare, care a fost dezvoltat în ultimele decenii. Cu toate acestea, dezvoltarea a fost din fericire usoara, mai ales ca urmare a restricțiilor de construcție regionale, din cauza descoperirilor arheologice. Principalul motor de creștere a Istron este, fără îndoială, plajele de smarald, care sunt împrăștiate în trei golfuri adiacente.


Paleochora

Paleochora

Paleochora este situat la 77 km sud de Chania în sud-vestul Cretei. Orașul Paleochora este construit pe o peninsulă lungă și îngustă, care se întinde în Marea Libiei pe partea de sud a Cretei si ofera, printre altele, o plajă diferită pe fiecare parte: nisip la vest, pietriș la est. Paleochora este un loc stralucitor cu o astfel de abundenta de cadouri incat se numeste Mireasa Marii Libiei.


Agia Galini

Agia Galini

Agia Galini, perla de vacanță de pe coasta de sud a Cretei, este un sat port prietenos care se poate ajunge ușor cu autobuzul, cu taxiul sau (închiriate) mașină. La aproximativ o oră și jumătate de la Heraklion și Chania puteti gasi cultura cretană, stilul de viață și confortul. Bucurați-vă de sejurul dvs. în diferite tipuri de cazare și testati o mare varietate din taverne, restaurante și baruri. Mergeti in plimbări frumoase pe dealuri sau faceti o excursie cu bicicleta sau o baie răcoritoare în Azure Blue Sea libian.


Koutouloufari

Koutouloufari

Koutouloufari cu străzile sale pietruite inguste si case cretane vechi atrage pe cei care doresc să își petreacă vacanța în cea mai aglomerata zona turistică a Cretei - care se intinde de la Heraklion la Agios Nikolaos, care oferă mai multe plaje, atracții și activități și este aproape de situri arheologice, cum ar fi Knossos și Malia -, dar care preferă să stea într-un mediu liniștit, cu un gust tradițional și o vedere minunată la Marea Cretei.




Kamilari

Kamilari

Kamilari este situat în sudul Cretei, foarte aproape de Tymbaki, Mires și satele de pe litoral din Kalamaki și Matala. Kamilari este la 4 km de situl arheologic Phaistos și este locul ideal pentru a explora câmpia minunată din Messara, cu sate tradiționale, istoria sa bogată și, desigur, golful său frumos și plajele de pe coasta de sud a Cretei.


Matala

Matala

Un port natural sigur în Golful Messara, binecuvântat cu un nisip afanat ușor și plajă cu pietriș, locul din legendă în care Zeus a inotat la mal în chip de taur, cu Europa pe spate. Mulți oameni fac acest sat baza lor pentru vacanțe cretane, deoarece este central pe coasta de sud și departe de supra-dezvoltarea coastei de nord. Plaja este de 250m lungime și 45m lățime. Matala are ceva pentru toată lumea. Deși a devenit o destinație turistică populară se păstrează încă farmecul și caracterul de sat linistit de pescuit ca la inceputul secolului 20 și stilul de viață stabilite de hippies in anii 60 și 70. Jumătate din plaja este mărginită de copaci de tamarisc, conducand vederea spre formațiunile impresionante de stanci de gresie, cu pesterile lor celebre ce coboara în mare, la un unghi ciudat, creând una dintre cele mai neobisnuite vederi de pe insula.



Rethymnon Adelianos

Rethymnon Adelianos

Adelianos Kampos (sau Kambos) este situat la 6 km est de Rethymnon, în apropiere de satul Adele, pe o câmpie plană. Numele înseamnă "Câmpia din Adele". Acesta este de fapt o suburbie la malul mării a Rethymnonului, ca un mic sat ce s-a dezvoltat mult în ultimul secol, incat acum este o parte a orașului.


Sfakaki

Sfakaki

Sfakaki este una dintre cele mai puțin cunoscute sate de-a lungul golfului Rethymnon pe Insula Creta din Grecia în Marea Mediterană. De fapt, Sfakaki nu este într-adevăr un sat autentic. Există, desigur, o mica biserica pe drumul spre Pagalohori, dar o vatra de sat reala, nu există. În est, există un defileu nu prea adânc, cu un pârâu care se usucă în timpul verii: Aceasta este granița dintre Sfakaki și satul vecin mult mai mare Stavromenos.


Atsipopoulo

Atsipopoulo

Atsipopoulo este o suburbie frumoasă din Rethymnon Town, la doar 5 km de centrul orașului. Situat aproape de frontierele cu Rethymnon și Chania, satul minunat oferă o atmosferă unică veche din timpurile venețiene. Casele în Atsipopoulo au fost construite aproape una de alta astfel încât să formeze un perete de fortificare. În acest fel locuitorii au fost protejati de către pirați și alți dușmani. Aceasta arhitectura traditionala este pastrata pana in zilele noastre cand cele mai multe case au fost renovate. Vizitatorii sunt uimiți de multitudinea de biserici din Atsipopoulo, căile arcuite pitorești și casele de piatră. Unele dintre aceste case au fost transformate în vile și hoteluri. Atsipopoulo nu este atât de dezvoltat, dar datorita imediatei apropieri de Rethymno Town, vizitatorii vor avea acces la mai multe servicii și facilități, precum și la unele plaje frumoase cu ape cristaline. Cea mai apropiată plajă de Atsipopoulo este la o distanță de 4 km, iar la 10 km distanță se află plaja mare Episkopi.


Alikampos

Alikampos

Alikambos se găsește în provincia Apokoronas. Astăzi, satul aparține municipalității din Kryonerida din prefectura Chania. Satul Alikambos este situat la poalele Muntilor Albi, pe drumul care duce la Sfakia pe coasta de sud. Acesta este la 40 de kilometri de Chania și 28 km de orașul Rethymno. Alikambos este la o scurtă călătorie cu mașina de la nisipurile aurii ale Giorgiopolis și la distanță de o drumeție pana la Lacul Kournas. Alikambos are un mediu rural liniștit, pe fondul White Mountains. Cu biserica bizantina, două cafenele și un mini-market, acest sat tradițional cretan aproape de Vrisses, este o alegerea bună și apropierea de Giorgiopolis face o alegere romantica pentru iubitorii de natură și a solicitanților de soare deopotrivă.


Sivas

Sivas

Satul de Sivas se afla la 62 km distanță de Iraklion, pe versantul vestic al Muntilor Asterousia la o altitudine de 110 m. Istoria de 1000 ani vine la viață pentru vizitatori, care au șansa de a admira monumentele sale și casele vechi, perfect conservate de-a lungul secolelor. Acesta este motivul pentru care Sivas a fost caracterizat de către Ministerul Culturii ca un sat tradițional și protejat.




Karteros

Karteros

Golful Karteros este situat la iesirea din defileul cu acelasi nume, la 7 km est de Heraklion și se extinde la est pe 3-4km. Aceasta este numit dupa General bizantin, Krateros, care în 824 AC acostat pe plaja cu navele sale, în scopul de a elibera Creta de sarazini, dar a fost învins. Pe vastul golf, există două localități, Karteros și Amnissos. Zona a crescut atât de mult încât cele două sate sunt acum unite. Principalul motiv pentru dezvoltarea rapidă din zone este distanța mică de la Heraklion și de plaja mare cu nisip auriu fin.


Akrotiri Creta

Akrotiri Creta

Akrotiri este situat lângă faimoasa Red Beach, în partea de sud-est a insulei. Akrotiri a fost inițial o așezare minoica și astăzi este una dintre cele mai importante atracții turistice și cel mai important sit arheologic din Santorini. Orașul preistoric a fost distrus din cauza unei eruptii vulcanice masive in jurul anului 1600 î.Hr.. În prezent, pe străzile pitorești, clădiri cu două etaje, fresce minunate și o mulțime de instrumente asista la modul de viață în timpurile preistorice.


Gazi

Gazi

Construit pe malul drept al râului Galanos, orașul Gazi este la doar 6 km de orașul Heraklion, aproape de electricitate centrală depozitul anexă energie din capitala Cretei. Este suburbia vestica și locul de cumparaturi pentru oamenii din Heraklion. Nu prezinta atracții interesante. Există o mulțime de case de vânzare nou-construit în acest domeniu, care se dezvolta in mare viteză. Gazi este in cea mai mare parte modern, cu o mare varietate de magazine si supermarket-uri.


Perama Creta

Perama Creta

Perama situat la aproximativ 25 km est de Rethymno, cu o populație de aproximativ 1.650 de persoane, este una dintre cele mai importante centre provinciale ale prefecturii. Este un centru comercial important, dar, în ultimii ani, sa dezvoltat într-un centru turistic considerabil, de asemenea.








Zaros

Zaros

Satul de munte frumos Zaros din Heraklion, Creta, este renumit pentru apele sale de primăvară si își trage numele de la două cuvinte grecești antice "Za" și "Rous" însemnând "curgere a apei de mult". Zaros se află pe versantul sudic al munților Idi din centrul Creta cu Muntele Psiloritis ce domina peisajul.






Vamos

Vamos

Satul Vamos se află în centrul Apokoronas. Este un sat semi-muntos, la 200 de metri altitudine deasupra nivelului mării, înconjurat de natură cultivată și sălbatică, cu 800 de locuitori și servicii foarte bune cu clienții. Exista supermarket, brutărie, magazine alimentare, post-office, banca, companii de telefonie, sectie de politie, centru de sănătate și două stații de benzină. Patrimoniul arhitectural este bine conservat și Vamos este una dintre cele mai atractive destinații tradiționale ale zonei.



Plaka Creta

Plaka Creta

Tradus din engleză-Plaka este un sat situat în regiunea Apokoronas din coasta de nord-vest a insulei Creta, Grecia. Este situat în unitatea regională Chania. Plaka se află la doi kilometri de Almirida, stațiune pe care o privește. Situat sus, pe deal, există vederi minunate asupra Mării Mediterane.








Loutro Sfakia

Loutro Sfakia

Loutro este o stațiune balneară de pe coasta de sud a Chaniei (sud-vestul Cretei, zona Sfakia). Acesta este la doar câțiva kilometri de Hora Sfakion, situat la baza unei stânci care se înalță la 600 de metri deasupra satului. Loutro este un loc unic în Creta pentru mai multe motive: - Cladirile sale albe cu ferestre albastre amintesc de Cyclade și sunt unice în Creta. - Nu există nici un drum pana in Loutro. Puteți merge doar cu barca de serviciu programate (la 20 minute de Sfakia) sau pe jos. - Nu există nici un drum în Loutro in sine, nici mașini și nici motociclete. De fapt, există o singură mașină, care este folosita pentru a aproviziona un hotel de la barca. - Toate casele sunt la doar câțiva metri de malul apei. - Marea este întotdeauna calma și meltemia (northeasterlies) sunt necunoscute în Loutro



Arolithos

Arolithos

Arolithos este satul cretan privat tradițional unic. Acesta se află la distanță de 11 km de Heraklion, de-a lungul drumului național vechi ce leagă Heraklion cu Rethymnon. Construit pe versantul unui munte, în peisajul cretan sălbatic, satul este o sărbătoare pentru ochi, evocând amintirile din trecut a generațiilor mai în vârstă în timp ce dezvăluie simplitatea și frumusețea de pe vremuri generațiilor mai tinere. Arolithos este o afacere de familie. Acesta a fost implementat cu mare pasiune și dragoste pentru tradiția cretana. Scopul său este de a aduce tradiția cretana, datinile și obiceiurile din regiune, arhitectura și valorile oameni cretani în relief, printr-un proiect care va rămâne în viață pentru o lungă perioadă de timp.