Statiuni si orase in regiunea Insula Sicilia

Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei și cea mai mare insulă din Marea Mediterană.

Statiunile si orasele din Insula Sicilia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula SiciliaObiective turistice in regiunea Insula Sicilia Oferte Insula Sicilia

Taormina

Taormina

Taormina este un oras mic de pe coasta de este a insulei Sicilia. Inca din secolul XIX Taormina este o statiune de mare foarte populara. Plajele se afla la marea Ionica, cu apa deosebit de calda si cu un continut ridicat de sare. Cele mai apropiate plaje sunt cele de la Mazzarò, plaje cu pietris la care puteti ajunge cu telecabina. Isola Bella este o insulita foarte populara, aflata intre plaje. Mai exista cateva grote si golfulete care asteapta sa fie explorate. Cativa kilometri mai departe se afla si plaje cu nisip, in Giardini-Naxos. Orasul de astazi, Taormina se afla pe locul unui oras antic, pe un deal ce reprezinta partea terminala a unui tarm muntos care se extinde din Cape Pelorus pana in Taormina.


Giardini Naxos

Giardini Naxos

Giardini-Naxos (Giardini sau Giaddina în siciliană) este un oraș italian de 9,430 locuitori a provinciei Messina din Sicilia. Denumita anterior Naxos, este de aproximativ 40 de kilometri sud-est de la Messina și aproximativ 39 de Catania. Vechea numele orașului ("Garden"), în 1978 a adăugat "Naxos".


Catania

Catania

Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, Italia, fiind situat pe coasta de est. Este capitala provinciei cu acelasi nume si are in jur de 340.000 locuitori. Catania este situata la sud de Etna, un vulcan activ. Fondat in secolul VIII i.Hr., orasul a fost distrus in mare parte de cutremure in 1169 si 1693. Prima universitate siciliana a fost fondata in Catania in 1434. Orasul Catania este situat la 547 km de Roma, capitala Italiei. Temperaturile sunt cuprinse intre 9 si 30 grade C, cele mai ridicate inregistrandu-se in august. Cel mai ploios este sezonul octombrie-ianuarie, cu aproximativ 279 mm/luna.


Palermo

Palermo

Palermo (Palermu in siciliana) este un oras cu 860.000 locuitori in provincia omonima din Italia, capitala a Siciliei. Palermo, principalul oras administrativ din regiunea Sicilia, este situat la poalele Muntelui Pellegrino. Orasul Palermo a fost fondat de fenicieni acum 2700 de ani. A devenit parte a Republicii Romane si apoi a Imperiului Bizantin, timp de 1.000 de ani. Pentru o scurta perioada a fost sub conducerea arabilor cand a devenit pentru prima data capitala de emirat. In secolele al XII –lea si al XIII -lea, devine centru cultural de prima importanta si punct de intalnire al culturilor araba, iudaica si crestina.


Cefalu

Cefalu

Numele statiunii este grecesc, iar explicatia consta in originea greceasca a orasului, infiintat in sec. 4 i. Chr. de colonisti greci. Te-ai astepta atunci ca Cefalù sa fie plin de antice temple grecesti, precum Agrigento; nici vorba, Cefalù are o alura medievala evidenta, iar atractiile sale majore sunt din evul mediu si mai ales din era normanda.


Sicilia

Sicilia

Sicilia este cea mai mare insula a Marii Mediterane, situata la sud de continentul Italiei, chiar in varful "cizmei", fiind separata de acesta prin Stramtoarea Messina. Insula Sicilia este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta, lucru datorat in primul rand litoralului sau precum si a frumoasei naturi ce o acopera. Cultura si traditiile insulei Sicilia sunt in are parte cunoscute in lumea intreaga, sicilienii fiind mari pastratori de traditii, indiferent in ce parte a lumii au migrat. Astazi, renumita "mafie siciliana" a inceput sa piarda teren in fata protestelor oamenilor obisnuiti si a actiunilor oficialitatilor.


Trapani

Trapani

Trapani este capitala provinciei Trapani și atrage mii de turisti pentru a admira arhitectura medievala a orasului vechi. Orasul este încă un port de pescuit importantă și evenimentul RC44 se va baza în portul Trapani.


Siracusa

Siracusa

Siracuza este un oraș în Italia, în estul insulei Sicilia, centrul administrativ al provinciei cu același nume. Orașul vechi Siracuza și necropola de la Pantalica au fost înscrise în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Siracuza este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Înființat în anul 733 î.C. de coloniști greci din Corint, a fost unul dintre cele mai bogate și mai puternice orașe ale Greciei Mari. În 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este orașul lui Arhimede (287-212 î.C.) care și-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea orașului.


Marsala

Marsala

Marsala este un oras aflat pe coasta Siciliei, un oras cu origini antice, ce are un muzeu arheologic superb si conexiuni excelente de transport. Istoria orasului se leaga de insula Mozia, ce se afla in apropiere. Aceasta a fost un bastion colonial important in Cartagina.


Messina

Messina

Messina este al treilea oraș ca mărime din Sicilia, Italia, și capitala provinciei cu același nume. În acest oraș locuiesc 351.882 de oameni.


Syracuse

Syracuse

Oraș istoric, aflat pe coasta de est a Siciliei, Syracuse este cunoscut pentru istoria sa de origine greacă, arhitectură, amfiteatre, fiind locul de naștere al lui Arhimede. Se află într-un cadru fermecător, cu un port pitoresc delimitat de peninsula Maddalena și insula Ortygia.


Letojanni

Letojanni

Letojanni ( siciliană : Letujanni ) este o comună ( municipiu ) , și stațiune de coastă din provincia Messina în regiunea italiană Sicilia , Situat la aproximativ 170 km ( 110 mi ) la est de Palermo și aproximativ 40 de kilometri ( 25 mi ) sud-vest de Messina .


Mazara Del Vallo

Mazara Del Vallo

Mazara del Vallo (IPA: [madzaːra gama], Mazzara în siciliană) este un oraș italian de 51,799 de locuitori din provincia Trapani, Sicilia.


Fontane Bianche

Fontane Bianche

La 15 km de Siracuza, între recife și plaje cu nisip alb, Fontane Bianche e zona de referință cand vine vorba de vilele și casele de vacanță din Sicilia.


Selinunte

Selinunte

Selinunte este unul dintre marile situri arheologice grecești din Sicilia ce conține cinci temple centrate pe o acropolă. Dintre cele cinci temple, doar Templul Hera, cunoscut și sub numele de „Templul E”, a fost reconstruit. Situate lângă mare în colțul de sud-vest al Siciliei, ruinele izolate aici au rămas abandonate pentru cea mai mare parte a istoriei lor. Parcul arheologic de la Selinunte este imens, încorporând temple grecești, ziduri vechi ale orașului, ruinele clădirilor rezidențiale și comerciale, poteci și zone care încă nu au fost săpate. Parcul arheologic este deschis zilnic de la 9 dimineața, închizând la 17:00 iarna și 19:00 vara, iar in interior există un magazin de cărți și suveniruri. Există câteva locuri umbroase într-o vale din cadrul site-ului unde puteți face picnic. De asemenea puteti folosi si un trenulet care circulă în jurul site-ului pe câteva trasee de lungime diferită.


Arenella

Arenella

Situat în partea de sud a Siciliei, la 9,5 km de Siracuza, satul Arenella este un loc potrivit pentru petrecrea unei vacanțe liniștite.


Noto Marina

Noto Marina

Este un sat micuț, de pe coasta de sud-est a Siciliei, înțesat cu restaurante, magazine și peisaje uimitoare. În apropierea lui se află orașele: Modica, Palazzolo, Ragusa și Siracuza.


Agrigento

Agrigento

Agrigento este un oraş în Sicilia de sud, Italia, capitala provinciei cu acelaşi nume. Provincia Agrigento se întinde de-a lungul coastei sudice a Siciliei, legată de restul insulei printr-o reţea de şosele şi cale ferată. Agrigento este renumit ca locul oraşului antic grecesc, Akragas. A fost întemeiat în secolul al VI-lea î.Hr. de grecii dorieni şi devine ulterior un important centru comercial al lumii antice. În timpul războaielor punice (264 - 201 î.Hr.), cetatea a fost aliată a Cartaginei. Agrigento a fost cucerit de romani, mai întâi în anul 262 î.


Ispica

Ispica

Situat pe o colină, la 7 km de coastă, este cea mai sudic orășel al provinciei. Litoralul său se întinde de la orașul Pozallo până la Pachino, în provincia Siracusa. Zona cuprinde 2 km de coastă, insula Porri și este vizitată de iubitorii de scufundări.