Statiuni si orase in regiunea Languedoc Roussillon

Capitala a departamentului Herault si al regiunii Languedoc-Rousillon, Montpellier nu este un oras foarte mare, dar atrage numerosi turisti datorita farmecului partii vechi, magazinelor, muzeelor si restaurantelor, precum si stilului de viata, foarte relaxat si contemporan. La sud de oras veti gasi numeroase plaje de buna calitate.

Orasul este asezat pe un teren deluros, la o distanta de 10 km de coasta Marii Mediterane, pe Raul Lez. Numele initial al orasului a fost Monspessulanus (fr. mont pelé) care inseamna “muntele gol” (nume datorat vegetatiei sarace a acestuia).

Statiunile si orasele din Languedoc Roussillon unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Languedoc RoussillonObiective turistice in regiunea Languedoc Roussillon Oferte Languedoc Roussillon

Montpellier

Montpellier

Capitala a departamentului Herault si al regiunii Languedoc-Rousillon, Montpellier nu este un oras foarte mare, dar atrage numerosi turisti datorita farmecului partii vechi, magazinelor, muzeelor si restaurantelor, precum si stilului de viata, foarte relaxat si contemporan. La sud de oras veti gasi numeroase plaje de buna calitate. Orasul este asezat pe un teren deluros, la o distanta de 10 km de coasta Marii Mediterane, pe Raul Lez. Numele initial al orasului a fost Monspessulanus (fr. mont pelé) care inseamna “muntele gol” (nume datorat vegetatiei sarace a acestuia).


Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne este un oras in Franta, prefectura departamentului Aude, in regiunea Languedoc-Roussillon. Orasul este situat in apropiere de granita cu Spania. Este unul din cele mai bine conservate orase medievale din Europa. Cetatea fortificată Carcassonne a fost înscrisă în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Situata pe malurile raului Aude, Carcassonne este una dintre cele mai bine pastrate cetati medievale din lume si una dintre cele mai mari din Europa, cu ziduri solide, donjoane, santuri de aparare, porti impresionante si turnuri de aparare, pastrand farmecul Evului Mediu Francez.


Nimes

Nimes

Nimes este un oras situat in sudul Frantei. Este resedinta departamentului Gard, regiunea Languedoc-Roussilon. Orasul Nimes a fost una dintre cele mai importante colonii ale lumii romane. Traversat de Via Domitia, ruta ce lega Roma de Spania, orasul avea o amplasare de exceptie intr-o intersectie culturala si comerciala de importanta majora. Nimes si-a atins apogeul sub domnia imparatului Augustus. Din aceasta epoca dateaza celebrele monumente romane ale orasului si considerate a fi printre cele mai frumoase si bine conservate din anticul imperiu: Turnul Magne, Poarta Augustus si Poarta Frantei sunt marturii ale vechii incinte a orasului; Casa Patrata este un templu dedicat lui Lucius si Caius, nepoti si fii adoptivi ai imparatului Augustus; Arenele, un amfiteatru remarcabil conservat care a fost, conform istoriei, loc de spectacole, fortareata si locuinta; Castellum divisorium, punctul terminus al apeductului roman etc.