Statiuni si orase in regiunea Monaco

Principatul Monacu este al doilea stat independent ca mărime din lume, după Vatican.

Este localizat pe coasta mediteraneană, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este înconjurat pe trei laturi de regiunea franceză Provence-Alpes-Côte d'Azur, iar relieful său constă într-o plajă lungă și dealuri abrupte care se înalță până la 63m peste nivelul mării.

Monaco este cunoscut pentru peisajul natural și clima însorită. Temperatura minimă medie este în ianuarie de 8 °C, iar în iulie 26 °C.

Monaco este împărțit în patru zone: Monaco-Ville, orașul vechi ce este amplasat pe un teren stâncos ce se extinde în Marea Mediterană; La Condamine, partea nord-vestică care include și zona portului este subdivizată în trei regiuni: Moneghetti – zona portului, Les Revoires – cuprinzând Grădinile exotice, La Colle – la granița vestică; Monte Carlo, cuprinzând zona turistică și cazinoul aflate în centru, Larvotto – plaja din estul principatului, Saint Roman și Tenao în nord-est, Saint Michel – zona rezidențială ; și Fontvieille, o zonă nou construită.

Statiunile si orasele din Monaco unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

MonacoObiective turistice in regiunea Monaco Oferte Monaco

Monaco

Monaco

Principatul Monacu este al doilea stat independent ca mărime din lume, după Vatican. Este localizat pe coasta mediteraneană, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este înconjurat pe trei laturi de regiunea franceză Provence-Alpes-Côte d'Azur, iar relieful său constă într-o plajă lungă și dealuri abrupte care se înalță până la 63m peste nivelul mării. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural și clima însorită. Temperatura minimă medie este în ianuarie de 8 °C, iar în iulie 26 °C. Monaco este împărțit în patru zone: Monaco-Ville, orașul vechi ce este amplasat pe un teren stâncos ce se extinde în Marea Mediterană; La Condamine, partea nord-vestică care include și zona portului este subdivizată în trei regiuni: Moneghetti – zona portului, Les Revoires – cuprinzând Grădinile exotice, La Colle – la granița vestică; Monte Carlo, cuprinzând zona turistică și cazinoul aflate în centru, Larvotto – plaja din estul principatului, Saint Roman și Tenao în nord-est, Saint Michel – zona rezidențială ; și Fontvieille, o zonă nou construită.