Statiuni si orase in regiunea Normandia

Rouen este un oras in Franta, resedinta departamentului Seine-Maritime si a regiunii Normandia de Sus. Unul dintre cele mai importante orase istorice din Normandia, Rouen a ramas in istoria mai ales datorita Ioanei d'Arc, dar si datorita povestilor legate de acest loc

Statiunile si orasele din Normandia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

NormandiaObiective turistice in regiunea Normandia Oferte Normandia

Caen

Caen

Caen este o comună din nord-vestul Franței. Este prefectura departamentului Calvados. Orașul are 103.365 de locuitori (din 2012), în timp ce zona sa urbană are 420.000, ceea ce face caenul să fie cel mai mare oraș din fosta Normandia de Jos.


Deauville

Deauville

Deauville este un oras in departamentul Calvados, regiunea Basse-Normandie, nord-vestul Frantei. Prima referinta despre Deville este din anul 1060. La acea vreme Deville, numit A Enilla, parea mai degraba un catun de pescari decat un sat. Numele A Enilla provine din limba germanica (Auwja Auwa) si inseamna “pajiste uda”. Orasul- statiune actual a fost fondat de ducele de Morny si amenajat intre anii 1860 si 1864. Cu faimoasa promenada “Les Planches” ,construita din lemn de esenta tare, portul sau, hipodromul, festivalul international de film, centrele de conferinta, Cazinoul si hotelurile somptuoase, Deauville este privit ca “regina plajelor Normandiei” si ca o statiune franceza de prestigiu.


Rouen

Rouen

Rouen este un oras in Franta, resedinta departamentului Seine-Maritime si a regiunii Normandia de Sus. Unul dintre cele mai importante orase istorice din Normandia, Rouen a ramas in istoria mai ales datorita Ioanei d'Arc, dar si datorita povestilor legate de acest loc. Capitala a razboinicilor nordici care au venit aici pe raul Sena in secolul IX, orasul s-a dezvoltat rapid in urmatoarele secole, iar in Evul Mediu era una dintre cele mai puternice si temute cetati normande. A fost una dintre capitalele dinastiei Anglo-Normane, care a condus atat Anglia cat si o mare parte din Franta moderna intre secolele al XI-lea si al XIV-lea.