Statiuni si orase in regiunea Provence Alpes

Capitala faimoasei Riviere Franceze, Cote d'Azur, si in egala masura a celor dependenti de soare, mare, istorie, distractie, Nisa nu este doar o destinatie turistica, ci de-a dreptul o escala in "Tara bunului gust si a vacantei perfecte", unde o data ajunsi ne dorim ca timpul sa stea in loc, iar sarmul noptilor mediteraneene ne face sa uitam de toate grijile.

Statiunile si orasele din Provence Alpes unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Provence AlpesObiective turistice in regiunea Provence Alpes Oferte Provence Alpes

Marsilia

Marsilia

Marsilia (in franceza Marseille) este al doilea cel mai mare oras din Franța. Situata in vechea provincie franceza Provence si pe coasta Mediteranei, este cel mai mare port comercial al tarii. Marsilia este prefectura departamentului Bouches-du-Rhône si capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur. Are o populatie de 820.900 locuitori (2004), care ajunge la peste 1.550.000 in aglomerarea urbana Marsilia-Aix-en-Provence. A fost fondata de greci in secolul VII i.Hr. A trecut in subordinea romanilor in 49 îi.Hr. Vechiul nume grecesc e Massilía, de la Mασα (citit masa), ce inseamna "jertfa".


Aix En Provence

Aix En Provence

Infiintat in anul 123 i.Hr. De catre romani, Aix-en-provence isi are originile, numele si, intr-o anumita masura, si reputatia datorita izvoarelor sale termale. Pana in zilele noastre, orasul se mandreste cu nu mai putin de 23 de astfel de fantani. Aix a fost capitala Provence-ului sub conducerea succesiva a celtilor, romanilor, a contilor si monarhilor pana in 1790, moment din care a fost considerat doar orasul major al zonei. Astazi poti petrece zile intregi batand starzile pietruite si alambicate sau explorand numeroasele piete marginite de cladiri aliniate si admirand superba arhitectura, mostenire lasata de comerciantii instariti si demnitarii locali care au contribuit la transformarea acestui oras in Florenta Provence-ului in secolele al XVII si al XVIII.


Grasse

Grasse

Grasse este recunoscut ca fiind orașul de parfumurilor încă din secolul al XVII-lea, iar astăzi este capitala mondială a parfumurilor, reputația sa vorbește de la sine.


Valloire

Valloire

Valloire se află între Pasul Col du Galibier şi Pasul Col du Télégraphe în Alpii Savoiei. Oferă o privelişte pitorească a unui sat cu case vechi de piatră, traversat de pârâul Valloirette. Dar aici veţi găsi mult mai mult decât tradiţia franceză de păstorit: vă stau la dispoziţie diferite activităţi de timp liber cum ar fi patinaj și zborul cu parapanta şi sporturi extreme cum ar fi schi viteză sau plimbări cu sania motorizată cu elice. În această staţiune în fiecare iarnă se pregăteşte un program variat de sezon pentru turişti. De la evenimentul de anul nou "SnowBall", festivalul Big Air cu DJ şi vin fiert până la diverse activităţi culturale veţi găsi de toate. Ceva deosebit vă aşteaptă în orice caz în ianuarie 2015: atunci au loc din nou concursurile anulare de sculpturi unde participanţii internaţionali creează şi expun opere de artă în zăpadă şi gheaţă.


Avignon

Avignon

Avignon este un oras situat in sudul Frantei, prefectura departamentului Vaucluse in regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur. Este asezat pe malul stang al raului Ron, la 85 km de Marsilia. Numeroase vestigii atesta o ocupare a Avignon-ului inca de acum 3000 de ani i.H. De-a lungul istoriei fost capitala celto-ligurica si oras roman. Anticul Avenio acopera 46 ha si vestigiile exhumate dau dovada unui oras infloritor. Cunoscut ca unul dintre cele 80 de cetati ale Galiei sub Augustus, colonie latina sub Claudius, Avignon-ul este promovat la rangul de oras roman in secolul al II-lea de catre imparatul Adrian.


Valbonne

Valbonne

Valbonne este o comună în departamentul Alpes-Maritimes din sud-estul Franței. În 2009 avea o populație de 12114 de locuitori. Valbonne este situat într-un bazin, la jumătatea distanței de-a lungul râului Brague.


Arles

Arles

Arles este una dintre cele mai vechi asezari din Franta, centru industrial si agricol important, cu o populatie de peste 50.000 de locuitori. Inceputurile sale dateaza din perioada romana, iar ruinele si monumentele de atunci arata ca de sute de ani Arles este unul dintre cele mai importante orase ale regiunii. Insa Arles a intrat in istorie datorita unui pictor care nu a reusit sa vanda in timpul vietii decat o singura panza, si aceea pentru un pret modest : Vincent van Gogh. Acesta a locuit in Arles pret de peste un an, una dintre cele mai prolifice perioade din viata controversatului artist, an in care a reusit sa picteze peste 200 de panze, multe dintre ele infatisand momente si cadre din viata orasului, asa cum vedea el.