Statiuni si orase in regiunea Regiunea Lisabona

Lisabona (port. Lisboa) este capitala Portugaliei şi are 550.000 locuitori (2.900.000 în zona metropolitană) conform statisticilor din anul 2001. Este plasată pe costa de vest a ţării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean.

Statiunile si orasele din Regiunea Lisabona unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Regiunea LisabonaObiective turistice in regiunea Regiunea Lisabona Oferte Regiunea Lisabona

Lisabona

Lisabona

Inima oraşului este „Baixa” sau "Oraşul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge şi Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraşului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc. „Mănăstirea Jerónimos” şi „Turnul Belém” din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oţelului, textilă, chimică, ceramică, construcţiei de nave şi a pescuitului. La sfârşitul sec.


Costa De Caparica

Costa De Caparica

Costa de Caparica este un oras portughez, situat în municipalitatea Almada de-a lungul coastei de vest a districtului Setúbal. În 2011 populația era de 13.418 locuitori, avand o suprafață de 10,18 km². Din decembrie 2004, Costa de Caparica a fost desemnat oraș în ierarhia urbană a Portugaliei.


Setubal

Setubal

Setubal este situat la circa 40 de kilometri sud de Lisabona, şi se numără printre cele mai importante porturi din Portugalia. Setubal este o aşezare antică ale cărei origini plutesc într-un aer de legendă.


Praia Grande Sintra

Praia Grande Sintra

Așa cum sugerează și numele său, aceasta este o plajă mare și larga și este un favorita printre surferi și bodyboarderi și a devenit o gazdă regulată de evenimente de campionat în aceste sporturi. La nordul extrem de Praia Grande se află una dintre cele mai mari piscine cu apă sărată din Europa, cu o lungime de peste 100 de metri și deținută de Hotelul das Arribas. Și, ca o atracție suplimentară, faceți o vizită la fosilele dinozaurilor care se găsesc pe faleza sudică a plajei, cu un pat care conține o secvență ușor identificabilă a unsprezece pași de dinozaur.


Sesimbra

Sesimbra

Sesimbra este o municipalitate din Portugalia, în districtul Setúbal, situată la poalele Serra da Arrábida, un lanț muntos între Setúbal și Sesimbra. Datorită poziției sale deosebite în Golful Setúbal, lângă gura râului Sado și a portului său natural, este un oraș pescăresc important. Sesimbra este una dintre cele mai bune stațiuni de plajă din Portugalia. Orașul este adorat de portughezii care merg în regiune pentru vacanțe, atrași de linia de coastă curată, atmosfera socială și fructele de mare proaspăt gătite. În afară de plajele frumoase și mâncărurile delicioase, există multe de făcut în regiunea Sesimbra. Există trasee de drumeții / ciclism prin Serra da Arrabida, surfing pe Costa da Caparica, caiac sau excursii cu barca de-a lungul coastei dramatice și unele dintre cele mai bune scufundări din Portugalia. În ceea ce privește excursiile de o zi, există promontoriul Cabo Espichel, portul aglomerat din Setubal sau plajele paradisiace din Peninsula Tróia. Aceste atracții și activități turistice variate fac din Sesimbra o excursie plăcută de o zi de la Lisabona, care este la doar 45 de minute distanță cu autobuzul. Sesimbra este o destinație fantastică dacă doriți o vacanță portugheză autentică, care combină plaje minunate cu o gamă largă de obiective turistice și activități.


Obidos

Obidos

Satul medieval Óbidos, în zona Leiria, este renumit în special pentru castelul său arab, spectaculos, una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei și inelul său de ziduri medievale. Dacă aveți șansa de a vizita Óbidos, cel mai bun lucru este să intrați în orașul fortificat prin ușa Santa Maria pentru a aprecia cu adevărat gama impresionantă de gresie azulejo din secolul al XVIII-lea. Odată ajuns în interior, fiți pregătiți să vă plimbați și să fiți uimiți de fațadele albe strălucitoare și de mirosul plin de bougainvillea. Nu uitați să vizitați Capela São Martinho, Biserica parohială Santa Maria și Biserica Senhor da Pedra.


Sintra

Sintra

Sintra este un oras in municipalitatea Sintra, Portugalia, localizat in subregiunea Marea Lisabona, regiunea Lisabona. Orasul este incadrat in patrimoniul mondial al UNESCO datorita arihitecturii sale in stil romantic din secolul 19. Sintra are o populatie de 33.000 locuitori conform ultimului recensamant. Localitatea a devenit o majora atractie turistica cu multe excursii de o zi facute aici de catre cei veniti in Lisabona. Atractiile locale includ Palatul Pena si Castelul dos Mouros, construit in secolul 8 sau 9 si reconstruit in secolul 19, oferind o vedere ce-t taie respiratia asupra Parcului Natural Sintra-Cascais si asupra Palatului National Sintra, aflat in oras, fiind fosta resedinta de vara a regilor Portugaliei.


Queluz

Queluz

Queluz este un oraș din municipiul Sintra, pe Riviera portugheză, în zona metropolitană Lisabona din Portugalia. Este renumit ca reședință a Palatului Național Queluz, palatul de agrement al secolului al XVIII-lea al Familiei Regale Portugheze, precum și instituții notabile precum Școala Portugheză de Artă Ecvestră.


Vimeiro

Vimeiro

Vimeiro este o parohie (parohie civilă) din municipiul Lourinhã din vestul central al Portugaliei. Se află în districtul Lisabona. Populația în 2011 era de 1.470, într-o suprafață de 7,08 km². Vimeiro a fost locul bătăliei de la Vimeiro din 1808, unde forțele britanice sub ducele de Wellington i-au învins pe francezi, punând capăt primei invazii franceze din Portugalia. Un monument a fost dedicat în Vimeiro la 21 august 1908, la 100 de ani de la bătălie, de Manuel al II-lea al Portugaliei.



Amadora

Amadora

Amadora este un municipiu și oraș urbanizat din nord-vestul zonei metropolitane Lisabona și la 10 km de centrul Lisabonei. Populația în 2011 era de 175.136, într-o suprafață de 23,78 km² (9,2 mile pătrate). Este cel mai dens municipiu din Portugalia.


Palmela

Palmela

Palmela este un oraș tradițional portughez care este situat sus pe dealurile Serra da Arrabida. Din această poziție de comandă se află Castelo de Palmela, o puternică fortificație, precum și centrul istoric religios pentru Ordinul Santiago. Sub castel, străzi pietruite șerpuiesc pe dealul abrupt, prin fermecătorul centru istoric din Palmela.




Almada

Almada

Almada este un oraș și un municipiu din Portugalia, situat la marginea sudică a râului Tajo, pe partea opusă a râului de Lisabona. Cele două orașe sunt conectate prin podul 25 de Abril.



Montijo

Montijo

Pe malul stâng al Tagului, orașul Montijo se află la câteva minute de Lisabona, dar cu un caracter care va face capitala să se simtă o viață departe. Puțini turiști ajung în Montijo; este doar o comunitate placidă, asemănătoare unui sat, cu baruri, unde puteți obține un bico pentru 50 de cenți. Există o biserică veche fermecătoare în centru și, pe măsură ce vechea industrie a orașului a dispărut, acestea au fost înlocuite de muzee care arată cum oamenii trăiau din apă și pământ. Lisabona rămâne la doar câteva minute peste râu, fie prin podul Vasco da Gama, record, fie prin serviciul de feribot, pentru o călătorie turistică pe care nu o veți uita curând.




Oeiras

Oeiras

Oeiras este unul dintre cele mai dezvoltate si importante centre economice din Portugalia și Europa. Oras de coasta ce face parte din aglomerația urbană a Lisabonei, situat la 16 km de capitală si fiind al cincilea cel mai dens populat oras din Portugalia.


Torres Vedras

Torres Vedras

Micul oraș Torres Vedras este situat la aproximativ o oră la nord de Lisabona și la câțiva kilometri spre interior. Deși nu izbucnește imediat de caracter, există câteva atracții demne de văzut, dintre care multe sunt concentrate în amestecul de străzi pietruite care curg de la castel. Acesta este, de asemenea, un oraș cu o istorie lungă și bogată.


Bombarral

Bombarral

Bombarral este situat într-o regiune geografică privilegiată în partea de sud extremă a districtului Leiria, în centrul regiunii turistice occidentale (portugheză: Região de Turismo do Oeste), la 75 de kilometri de Lisabona și la 20 de kilometri de Oceanul Atlantic. Municipalitatea este limitată la nord de municipalitățile Óbidos, la nord-est de Caldas da Rainha, la sud-est de Cadaval și la vest de Lourinhã. Bombarral este situat pe o câmpie aluvială fertilă, cu o topografie ușoară a câmpiilor joase.


Colares

Colares

Colares este o parohie civilă de-a lungul coastei municipiului Sintra. Parohia civilă este situată pe coasta de vest a Portugaliei și este marcată de întinderea extremă vestică a Europei: Cabo da Roca. Acesta conține așezările Almoçageme, Atalaia, Azenhas do Mar, Azóia, Colares, Eugaria, Gigarós, Mucifal, Penedo, Praia das Maçãs și Ulgueira.