Statiuni si orase in regiunea Thassos

Thassos, "insula de smarald", este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km).
Thassos nu se afla la distanata prea mare de Keramoti si de estuarul raului Nestos. In partea ei cea mai intinsa, insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Are o circumferinta de aproximativ 100 km, fiind mai mica decat Rodos si mai mare decat Samotraki.

Statiunile si orasele din Thassos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ThassosObiective turistice in regiunea Thassos Oferte Thassos

Skala Potamia

Skala Potamia

Skala Potamia este o statiune estivala foarte populara amplasata la aproape 15 kilometri de Thassos Town şi aproximativ 32 de kilometri de Skala Prinos. Plaja se întinde de-a lungul unui golf in partea de nord-est a insulei si este înconjurata de un spectaculos lanţ de munţi împăduriţi, printre care Muntele Ipsario, cel mai înalt munte de pe Thassos cu o altitudine de 1204 de metri deasupra nivelului mării. Golful ofera peste doi kilometri de plaja de nisip, cu câteva mici zone de stanci şi pietricele. Plaja „Golden Beach” prezinta un nisip alb pur, foarte fin si perfect pentru copii pentru a se juca şi a construi castele de nisip.


Potos

Potos

Una dintre cele mai populare statiuni grecesti, Potos atrage in fiecare an numerosi turisti, fiind o destinatie apreciata mai ales de tineri. Statiunea se umple de vizitatori in iulie si august, cand elevii si studentii sunt in vacanta. Pe langa acestia, in Potos vin si foarte multe familii tinere, dornice sa se bucure de plaja cu nisip fin si sa practice inotul sau diverse sporturi de apa. Sunt nelipsite cluburile renumite in intreaga insula astfel incat viata de noapte este la fel de activa ca in plina zi. Potos este o statiune in care nu ai cum sa te plictisesti. Exita plaja, mare cu o apa extrem de calda, nisip fin, sezlonguri si umbrelutze, supermarket sau piata de unde poti cumpara legume si fructe foarte proaspete.


Thassos

Thassos

Limenas pur și simplu înseamnă "port". Este capitala insulei și se numește în mod obișnuit "Thassos Town". Este de origine a portului principal din care puteți călători cu ușurință la și de la Grecia continentală prin feribot de Keramoti portul.


Skala Rachoni

Skala Rachoni

Skala Rachoniou este o statiune ce se afla intre orasul Thassos si satul Prinos, in partea de nord-vest a insulei. Plaja nu este foarte cunoscuta in randul turistilor, desi este foarte intinsa si se bucura de nisip fin, iar apa este putin adanca si foarte limpede. Tinand cont de toate aceste trasaturi, plaja Skala Rachoniou poate fi raspunsul celor care cauta un colt de plaja splendid, departe de multimile de turisti. Statiunea este situata la o distanta de doar 10 km de Limenas.


Limenas

Limenas

Oraşul Thassos (Limenas pentru localnici) este capitala insulei. Monumentele oraşului antic, împreună cu casele pitoreşti caracteristice insulei şi cu clădirile moderne oferă o atmosferă fermecătoare. Amfiteatrul antic, piaţa antica, Muzeul de Arheologie, portul vechi alături de partea moderna a orasului, cu cafenelele sale, barurile şi tavernele, fără îndoială, va vor tine ocupat în timpul vacanţelor. In oraşul Thassos putem gasi oficii poştale, banci, sectia de poliţie şi doctori, pompieri şi farmacii, taverne, cafenele, baruri, magazine de suveniruri. Distanţa până la centrul de sănătate din Prinos este de 19 km. Principala statie de autobuz (autobuze pentru toate satele), ferry-boat la Keramoti.


Skala Prinos

Skala Prinos

Pe partea de nord-vest a insulei este Prinos cu portul sau Skala Prinos. Nu departe de satul Prinos, pe munte sunt situate satele Micul Prinos (Mikro Kazaviti) şi Marele Prinos (Megalo Kazaviti), un frumos sat pitoresc cu case construite din piatra si cu acoperişuri placate cu piatra. Sfanta Manastire Sf. Pantelimon construita intr-un peisaj idilic este la cam 12 km. Skala Prinos şi Dasyllio (pădurea mica) sunt asezari construite pe o coasta plina de pini. Din Skala Prinos puteţi lua feribotul pentru o vizită în oraşul Kavala pe continent. Satele Rachoni şi Agios Georgios sunt construite în pădure. In satul Agios Georgios a fost crescut Mehmet Ali (1769 - 1749), care mai târziu a devenit întemeietorul dinastiei regale egiptene. Într-o vale fructuoasă, plină de măslini şi pini, s-au dezvoltat aşezările din Skala Rachoni şi Pachis. Plajele nisipoase şi apele limpezi putin adanci decoreaza aceste aşezări.


Limenaria

Limenaria

Limenaria a fost dezvoltat la începutul secolului 20, datorită necesităţii de lucrători pentru minele de minereu de fier exploatate de compania germana de Speindl şi datorita persoanelor care vin din satul medieval Kastro construit pe munte, aproape în centrul insulei. În 1922, după distrugerea Smirnei, refugiatii au sosit in acest loc şi acesta a fost un nou inceput pentru oraş. Palataki, sus pe deal, deasupra marii, a fost construit de compania germana pentru birourile necesare lor. In Limenaria putem gasi banci, oficiu postal, secţia de poliţie, taverne, baruri, cafenele şi magazine. Autobuze si taxiuri oricand doriţi.


Astris

Astris

Plaja Astris este situata in sud estul insulei in apropierea localitatii Potos. Desi este acoperita cu nisip si beneficiaza de o mare curata acesta plaja nu este recomandata familiilor cu copii pentru ca in apa, intrarea este abrupta ,iar curentul de la fundul marii este foarte puternic.


Kinira

Kinira

Datand inca din vremurile stravechi ale fenicienilor, Kinira Thassos se afla la 24 de kilometri de Limenas, capitala insulei Thassos. Frumoasa statiune este recunoscuta pentru tavernele pescaresti, farmecul natural al peisajelor si plaja curata si linistita. Fiind pe coasta de est a insulei, Kirina va ofera ocazia sa va bucurati de un rasarit de soare absolut minunat. Aici gasiti locuri bune de cazare, taverne cu peste proaspat si alte bunatati, iar daca doriti sa si gatiti, va puteti aproviziona de la mini market-ul din localitate.


Agios Ioannis Thassos

Agios Ioannis Thassos

Agios Ioannis (Sf. Ioan), este o plaja frumoasa si salbatica situata intr-un golf din sud-estul insulei Thassos, undeva dupa Kinira si inainte de Aliki.


Makryammos

Makryammos

Zona este complet inconjurata de dealuri verzi şi munţi, acoperiti cu pini. În depărtare, puteţi vedea carierele de marmură. Acestea sunt la doar aproximativ 2 kilometri de Thassos Town şi la 19 km de la Skala Prinos într-un golfuleţ liniştit. Aceasta este o plajă frumoasă. Apa este curată şi în mod normal, calma, deşi se pot vedea valuri puternice din cand in cand. Plaja este din nisip pur, fara pietre, şi de mică adâncime pentru aproximativ 50 de metri. Este perfect pentru copiii de toate vârstele şi are, de asemenea, un loc unde se poate sari în apă la o adâncime de siguranţă si care se învecinează cu bucăţi mari de marmură alba deThassos.


Pefkari

Pefkari

Pefkari este cu siguranta una dintre cele mai frumoase destinatii de pe insula, avand doua golfuri unde apa este foarte limpede, iar pinii au crescut foarte aproape de tarm, creand impresia ca ies din apa. Multi turisti prefera aceasta plaja, intrucat in zona exista cazare pentru toate gusturile si buzunarele.



Golden Beach

Golden Beach

Golden Beach este situata in localitatea cu acelasi nume(plaja de aur),la 12 km sud est de Limenas , este cea mai cautata plaja cu nisip auriu din insula Thassos .Plaja are steag albastru, foarte bine amenajata beneficiaza de o mare cristalina.


Skala Panagia

Skala Panagia

Skala Panagia este cea mai mare plajă de pe insulă. Este la 12 km de Limenas și la 4 km de Panagia și este situata în partea de est a insulei. Aceasta este populara și un loc minunat al resortului, cu ape limpezi si putin adanci. Aceasta este organizata și posedă o distinctie Blue Flag. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Avlakia sau Skala Panagia.


Skala Marion

Skala Marion

Skala Marion sau Skala Maries este un mic sat de pe coasta vestica a Insulei Thassos. Amplasat la malul Marii Egee, in trecut era portul satului de munte Maries. Satul margineste trei mici golfuri si in fiecare dintre acestea este amenajata cate o plaja.


Tripiti Thassos

Tripiti Thassos

Tripiti - este langa Limenaria, iar peisajul din jur este unul dintre cele mai impresionante de pe insula. Desi nu aveti prea multe facilitati, plaja de la Tripiti este foarte populara printre turisti.


Skala Maries

Skala Maries

Skala Maries este un sat pescaresc pitoresc pe coasta de vest la insulei Thassos, cunoscut pentru mancarea buna, zona linistita si posibilitatile de petrecere a timpului liber. Se afla la o distanta de 35 de kilometri de Limenas si 45 de kilometri de aeroportul de la Kavala.


Skala Kallirachi

Skala Kallirachi

Skala Kallirachis este o așezare de coastă pitorească, situata la 22 km sud-vest de Limenas, capitala insulei Thassos. Ea are un mic port în care mai multe bărci de pescuit acosteaza în timpul verii și creeaza o atmosferă romantică. Plaja este situată în jurul unui mediu stralucitor. Este destul de îngust și stâncos și are imprejurimi exotice pline de verdeață luxuriantă. De obicei, ea nu este aglomerata. În regiune, există plaje fantastice, taverne de pește, restaurante și mai multe tipuri de cazare.




Palio Kavala

Palio Kavala

Kavala are multe plaje de o frumusete neasemuita. Se răspândesc una dupa alta de-a lungul prefecturii, creând un peisaj frumos de albastru și satisface toate gusturile, de la turistii cosmopoliti, pana la cei mai singuri. Palio este de 6 km de Kavala. O stațiune balneară cu multe plaje minunate, cu cafenele și taverne pentru toate gusturile, chiar lângă mare.


Glikadi

Glikadi

Glikadi este o plajă la 4km de la Limenas. Este o plaja organizata, care este ușor accesibila cu un loc de parcare pentru vehiculele. Plaja este de nisip, cu câteva pietre înainte de intarea în mare. Malul este înconjurat de o pădure deasă, cu pini și culoarea apei mării "este verde.