5 must-see destinatii pentru gurmanzi
» Oferte

30.08.2019

5 must-see destinatii pentru gurmanzi

Ești înnebunit după arome? Încerci mâncăruri noi în fiecare vacanță, indiferent de destinație, și ești bucătarul prietenilor când vine vorba de petreceri? Atunci, e clar: ești gurmand și te trimitem în destinații potrivite ție. Fiecare turist are anumite afinități. Unii iubesc plajele, alții se dau în vânt după lux, unii după aventură și unii după arome. Iar noi suntem unii dintre ei. Tocmai de aceea, am făcut un top al destinațiilor în care gurmanzii să se simtă ca-n Rai.

Destinații în care mâncărurile stradale sunt, poate, mai impresionante decât a bucătarilor cu stele Michelin, iar restaurantele pretențioase te surprind cu aromele puternice din porțiile foarte mici. Astfel că, indiferent de preferințe, sigur găsești un loc pe sufletul tău în care să deguști toate minunățiile pe care destinațiile pentru gurmanzi le are de oferit. Chiar dacă Paris, Londra și Roma sunt probabil cele mai cunoscute orașe gastronomice din Europa, noi te îndrumăm spre alte cinci zone culinare, în care mâncarea este cel puțin la fel de spectaculoasă ca locația!

Amestec de arome în Berlin

Scena alimentară din Berlin este la fel de bogată ca istoria sa, combinând o varietate de meniuri care reflectă diversitatea orașului. Știm că te gândești la bratwurst și schnitzel, orașul are mult mai multe de oferit, de la bucătărie asiatică și vegană, până la mâncare stradală de înaltă calitate. Aici, pe lângă numeroase restaurante și cafenele, poți lua masa cu localnicii. Sigur vei obține un gust autentic cu ceea ce are să-ți ofere scena gastronomică a orașului. Aceasta este, de asemenea, un mod minunat de a întâlni localnicii și de a primi sfaturi! Încearcă pretzels, kartoffelpuffer, și eisbein. Nu îți explicăm ce conțin. Te lăsăm pe tine să descoperi 😊

Gastronomie în Barcelona

Indiferent dacă îți plac mâncărurile tradiționale fine sau tururile ornate cu tapas, n-ai cum să fii dezamăgit în Barcelona. De la restaurante Michelin până la restaurante de cartier, păstrate din generație în generație, capitala catalană are totul. La doar 5 minute de mers pe jos de emblematicul reper a lui Gaudí Park Güell, bucătari talentați oferă cea mai bună paella din Barcelona, folosind o rețetă tradițională de la Alacant. Poți urmări întregul lor proces de gătit în timp ce te bucuri de un vin alb ecologic, de la El Pla de Manlleu sau de un vin rosé de la Penedès A.O., o regiune renumită pentru vinurile excelente.

Bucătăria franceză din Lyon

Recunoscută drept capitala gastronomică a Franței, Lyon este o destinație pe care niciun gurmant n-ar trebui să o ocolească. Orașul găzduiește peste 1.500 de restaurante pline cu delicatese precum vinuri roșii regionale, cârnați Lyon, preparate de pește și carne la grătar, carne de porc prăjită și multe altele. Numeroasele școli culinare și de catering din interiorul și împrejurimile orașului servesc drept terenuri de pregătire pentru tinerii bucătari din întreaga lume. Piețele sale interioare și exterioare, amplasate în oraș, prezintă vinul, fructele, legumele și brânzeturile locale de care se bucură atât vizitatorii cât și localnicii. Cu peste 4000 de localuri (inclusiv bistouri, brasere, bouchons și restaurante), navigarea în această Meca culinară poate fi descurajantă... nu vei apuca niciodată să guști din toate bucatele prezentate de aici. Poate doar dacă îți aloci un an de vacanță 😊

Gastronomie veggie friendly în Gent

Gent, orașul port din nord-vestul Belgiei, devine rapid o destinație de nerefuzat gurmanzi. , Cu nenumărate restaurante, pentru toate gusturile și preferințele, vacanța aici înseamnă o experiență culinară excelentă. Mai mult, Ghent este capitala organică a Belgiei, deci este un adevărat paradis pentru vegetarieni! Bineînțeles, asta dacă ești genul veggie. Dacă nu, și mai bine. Te așteaptă sute de preparate tradiționale suculente, cu ale căror rețete vei vrea să revii acasă. Încearcă gestreken mastellen (produse dulci de patiserie cu scorțișoară), cuberdoni (o bomboană cunoscută și sub numele de „nasul Ghen) și Gentse waterzooi (o tocană belgiană făcută cu pui sau pește). Alte specialități locale includ: anghile în sos verde, supă cremă de pește sau supă de pui (waterzooi) sau tocană de vită / porc (stoverij), care merge foarte bine cu o bere.

Produsele locale din Kent

Județul Kent din sud-estul Angliei este renumit pentru mâncărurile din fructele de mare, pentru livezile largi și întinse și pentru moștenirea bogată privind producția de bere. Gustă din preparatele cu pește proaspăt prins de-a lungul coastei și te vei bucura de o experiență culinară unică. Sau vizitează piețele autentice ale fermierului Kent pentru a gusta produse din cane, brânză și fructe locale. De aici nu lipsesc aici restaurantele cu pretenții. Bogat în restaurante cu stele Michelin, vinuri de clasă mondială, cidru și bere clasică - Kent se revărsă de preparate arătoase și delicioase, gata de încercat. Punctele de reper sunt pub-ul gastro The Sportsman din Seasalter - care deține o stea Michelin, fiin în mod repetat în primele zece restaurante ale criticilor din Marea Britanie.

De asemenea, la The West House din Biddenden și Fordwich Arms în Canterbury poți încerca o gastronomie extrem de fină, în timp ce fostul șef Chef de la Gordon Ramsay la Clarbridge, Mark Sargent, te așteaptă la Folkestone – un restaurant cu priveliști superbe spre portul la Rocksalt. Pentru francezii clasici și englezii atemporali, fripturi senzaționale și priveliști frumoase de-a lungul canalului se găsesc la Marco Bar White Steakhouse Bar și Grill la Hotelul Clifton.

 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii