Alanya - concediu pe coasta mediteraneana a Turciei. Principalele obiective turistice
» Oferte Antalya

02.12.2016 Turcia

Alanya - concediu pe coasta mediteraneana a Turciei. Principalele obiective turistice

Alanya este una dintre statiunile cu una din cele mai frumoase plaje din Antalya, situata pe coasta mediteraneana a Turciei, la distanta de 130 km de Antalya.
Printre locurile si vestigiile demne de vizitat se numara Kizil Kule (Turnul Rosu), castelul Ic Kale, santierul naval Seljuk, fortareata Alara, ruinele orasului antic Syedra, anticul oras-port Iotape, toate aflate la o distanta mai mica de 30 de km de Alanya. 

Kizil Kule

 

Principala atractie a orasului o reprezinta plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri, un pitoresc si vechi castel, impreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurant si cafenele.

alanya

 

Plajele cu nisip galben de aici sunt inguste, dar intrarea in mare este in panta foarte lina, lucru apreciat de familiile cu copii.
 
Un avantaj important al Alanyei este costul mai redus al cazarii, cu aproximativ 10-15% mai mic decat la hoteluri similare din alte statiuni. 
Statiunea are o multime de discoteci, baruri si restaurante, un parc de distractii (luna-parc) si chiar un aquapark Water Planet cu 23 de tobogane. Vacanta in Alanya este vesela si placuta, de aceea aici vin foarte multi tinerisi, in general, persoane pline de viata.
 
Zona turistica Alanya a depasit cu mult limitele orasului.
In frumoasa localitate Konakli, la 12 km vest de Alanya, de-a lungul unei plaje excelente de nisip, au fost construite cateva hoteluri de 4-5*. 
Tot spre vest, la 20 km de Alanya, se afla localitatea Incekum, cunoscuta pentru plaja sa lata de nisip si padurea de pini care coboara catre plaja. O sosea animate trece prin spatele hotelurilor care, de regula, sunt situate chiar langa plaja.
Incekum se imparte in cateva zone mai mici. Avsallar este un satuc nu foarte mare, care devine din ce in ce mai animat, gratie vecinatatii sale cu hotelurile de 4-5*. 

Incekum

 

Intre ele si statiunea Okurcalar (unde se afla un aquaparc) se gasesc o multime de hoteluri accesibile de 3-4*. La vest de Okurcalar sunt amplasate separate hoteluri mari de 5*, cu spatii exterioare uriase si o infrastructura excelenta.
 
Partea de est a Alanyei este o zona turistica mai economica. Obagel, situata la 5 km de oras, este una dintre cele mai accesibile statiuni. Aici, hotelurile de 3-4* sunt situate peste drum de plaja de nisip si pietris, cu intrare pe pietre in apa. 
Spre  est, la 12 km de oras, se afla localitatea Mahmutlar, in care se construieste foarte intens in ultima vreme. Aici, printre livezile de portocali, casele localnicilor si pana la plaja de nisip, s-au strecurat hoteluri moderne.

Mahmutlar

 

 
Turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in Alanya trebuie sa aiba in vedere ca transferul de la aeroportul din Antalya dureaza in jur de 2 ore, insa drumul situate pe malul marii este pitoresc si neobositor.
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii