Antalya – Perla rivierii turcesti
» Oferte Antalya

18.02.2015 Turcia

Antalya – Perla rivierii turcesti

Antalya – Perla rivierii turcești

Situată la capătul unui golf dominat de munți, stațiunea Antalya, cu amplele sale bulevarde străjuite impetuos de palmieri și cu al său cartier istoric Kaleici, principalul oraș al coastei vă va seduce prin frumusețea plajelor sale, parcurilor, diversitatea magazinelor și activităților culturale.

Portul din Antalya este considerat printre cele mai spectaculoase din Turcia. Centrul de activități de aici satisface nevoile tuturor turiștilor, prin varietatea de buticuri cu suveniruri la tot pasul, cafenelele primitoare, restaurantele gurmande, precum și aspectul yachturilor ancorate în văzul trecătorilor, localnici sau turiști. O plimbare dis-de-dimineață în portul din Antalya, în atmosfera calmă în care până și clădirile par a se odihni, vă va încărca bateriile pentru întreaga zi. Același port se transformă pe timp de noapte, când luminozitatea deosebită a vitraliilor din orașul vechi transmite unde colorate, creând un semnal de basm și seninătate.

Antalya a fost întemeiată în secolul al doilea înainte de Hristos, devenind rapid unul dintre cele mai importante orașe cu ieșire la mare din Turcia. Festivalul de artă și cinema Altin Portakal (Portocala de Aur) din Antalya este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale Toamnei, atrăgând o mulțime de turiști si cu această ocazie. Teatrul cu vechime, Aspendos, oferă un ambient perfect pentru anumite spectacole, concerte și festivaluri, cum ar fi Festivalul Internațional de Operă și Balet ce are loc în luna iunie.

De văzut în Analia

Centrul vechi : în vechiul oraș sunt concentrate și conservate splendide case de lemn și piatră, dispuse  pe străduțe șerpuite și înguste, care te îmbie să le iei la pas. Avându-și originea în secolele 17 și 18, aceste case, care și-au păstrat patina arhitecturală intactă, au fost în mare parte transformate în hoteluri și pensiuni, restaurante sau buticuri pentru a oferi o experiență autentică turiștilor.

Vechiul port : este situat pe falezele pe care a fost construit orașul. Centru turistic al orașului, portul vibrează forfota produsă de numeroasele cafenele, restaurnate și cluburi.

Le vieux port: il est situé au des falaises sur lesquelles est bâtie la ville. Le centre touristique de la ville, il

Turnul ceasului: construit în 1244, la origine a servit drept zid de fortificație.

Alte monumente interesante mai sunt : Yivli Minare (Minaret Cannalé), Moscheea Alaaddin, mausoleul de laZincirkiran, turnul Hidirlik și muzeul arheologic.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii