Cărți practice de citit acasă, care să-ți inspire viitoarea vacanță
» Oferte

19.03.2020

Cărți practice de citit acasă, care să-ți inspire viitoarea vacanță

 O carte este, poate, cea mai apropiată modalitate de a călătorii, fără a ieși din casă. O lectură bună, condeiul unui scriitor de renume, te poate transpune în destinația mult visată, direct din canapea. Cărțile pot aduce viață, indiferent dacă citindu-le, imaginație îți zburdă aproape de casă sau la mii de kilometri distanță. Ești pregătit pentru o listă de lectură, care să îți schimbe modul de a privi vacanța? Alege câteva dintre ele și bucură-te de noi informații și experiențe, creând momente frumoase chiar și stând în casă, alături de familie.

1. „Călătoriile unei vieți, ediția a doua: 500 din cele mai mari călătorii din lume” de National Geographic

O carte practică și bine documentată, formată din experiențele călătoriilor legendarelor scriitoare ale National Geographic.  „Călătorii ale unei vieți” scoate în evidență cele mai bune locuri din cele mai lăudate și mai puțin cunoscute destinații din lume. Oferind o gamă variată de posibilități, fiecare continent și orice posibilă formă de transport este acoperită, ilustrată cu fotografii colorate, gata să te ducă cu gândul la viitoarea vacanță. Cu 16 pagini noi, ultima ediție reprezintă resursa perfectă pentru cei care își doresc călătorii de aventură: de la drumeții pe înălțimile Muntelui Kilimanjaro în Tanzania, până la mountain bike la noi, în Transilvania 😊 citește-o. Te va înviora.

2. „Călătorii minunate cu trenul” de Lonely Planet

Experimentează 60 dintre cele mai lungi și de neuitat călătorii cu trenul din lume. De la călătorii clasice, călătorii pe distanță lungă precum Rocky Mountaineer și Darwin, din vestul Canadei, la The Ghan din Adelaide, până la zonele puțin cunoscute de pe liniile de naveta. Cartea îți prezintă recomandările preferate ale peste 200 de scriitori de călătorii. Unele sunt aventuri internaționale epice, altele descrieri scurte de rute suburbane, de-a lungul coastei uimitoare. Există fapte incredibile de inginerie și trenuri care își croiesc drum prin vârfuri de munte, considerate patrimonii UNESCO.

3. “A Woman Alone: Travel Tales From Around the Globe”, editată de Faith Conlon, Ingrid Emerick și Christina Henry de Tessan

„O femeie singură: povești de călătorie din jurul globului” îți arată faptul că vacanțele singură pot fi o bucurie. „O femeie singură” te ajută să-ți învingi teama de a porni în explorare pe cont propriu, încurajându-te să o faci. Să încerci măcar o dată. Cartea este plină de povești reale, scrise de călători singuri și oferă cititorului îndemnul de care este nevoie în confruntarea cu fricile de a vedea lumea de unul singur.

4. „Atlasul lumii” de la Universitatea Oxford, de Keith Lye și Wil Tirion

Singurul atlas mondial actualizat anual, care garantează că utilizatorii vor găsi cele mai actuale informații geografice. „Atlasul lumii” de la Oxford este cel mai autoritar atlas de pe piață. Plin de cartografie clară a zonelor urbane și a peisajelor practic nelocuite de pe glob, „Atlasul” este plin de hărți ale orașelor și ale regiunilor, la scări atent selectate. El îți oferă o priveliște impresionantă a suprafeței Pământului. Cartea începe cu o privire fascinantă asupra statisticilor mondiale, cu statistici și imagini din satelit, incluzând opt-zece imagini noi uimitoare, provenite de la cel mai recent satelit de observare a Pământului NASA, Landsat 8, lansat în 2013 .

5. „The Bucket List: 1.000 de Aventuri Mici & Mari”, de Kath Stathers

Acest ghid te duce într-o lume a distracției, susținând că viața prezintă o gamă electrică de idei precum îmbunătățirea stimei de sine, sport, minuni naturale, experiențe culturale, delicii culinare și multe altele. De la Glassblowing  (tehnica de produție a sticlei prin suflare) din Republica Cehă până la înotul cu delfini din Noua Zeelandă, "The Bucket List" este cadoul perfect pentru călătorul pasionat. Regăsești aici o listă din întreaga de lucruri de experimentat prin lume, de plaje, muzee, monumente, insule, hanuri, restaurante, munți și multe altele.

6. „Destinația Pământ: o nouă filozofie a călătoriei unui călător mondial” de Nicos Hadjicostis

Mai mult un ghid pentru a călători decât un ghid de călătorie, „Destinația Pământ” transformă modul în care privești călătoria și relația ei cu viața. Acesta oferă, de asemenea, un cadru filosofic pentru a te convinge să alegi călătorii cu mai multă semnificație sufletească, fie că este vorba despre o călătorie în întreaga lume, fie o explorare a unei regiuni sau chiar a unui oraș. Cartea este produsul călătoriei continue în jurul lumii, de șase ani și cinci luni, în timpul căreia au fost vizitate 70 de țări de pe 6 continente. Autorul tratează lumea ca și cum ar fi o singură destinație. Din Chile și Argentina, până în Thailanda și Japonia, el explorează interconexiunile delicate și invizibile ale națiunilor și țărilor, oamenilor și culturilor și se adâncește în toate aspectele călătoriei. O lectură captivantă, care ț-ar putea schimba modul de a privi vacanțele. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii