Ce alegem early booking sau last minute?
» Oferte

02.02.2018

Ce alegem  early booking sau last minute?

Cum călătoriile devin tot mai populare și mai accesibile, alegerea destinației în sine a devenit o problemă. Ofertele de vacanțe curg indiferent de ce colț al lumii vorbim, iar goana după prețurile mici a devenit un soi de sport antrenant, dar frumos. Suntem asaltați zilnic de oferte, de imagini care să ne trezească dorul de ducă și care să convingă că „vreau acolo”. Nimic rău în asta. Până la urmă, vacanța este un vis pe care cu toții îl avem. Vacanța înseamnă cunoaștere, dezvoltare personală și, nu în ultimul rând, o evadare din cotidian. Iar alegerea ei ține de personalitate, de afinitățile pe care le ai. Nu degeaba unii iubesc Paris, iar alții se dau în vânt după Antarctica. Cum iei însă decizia de rezervare a vacanței, pentru a prinde cel mai bun deal pentru tine?  Să fie early booking sau last minute?

Gândește-te la situația ta

Nu te lua după vecinu’. Dacă ai familie cu copii la școală, un job cu perioade scurte de vacanță sau o oarecare idee despre destinația în care  vrei să ajungi, ofertele early booking sunt cel mai bun deal pentru tine. Așa vei obține o selecție mai mare de prețuri, pe care le poți analiza fără presiune. Îți poți alege locurile din avion și stabili activitățile de făcut împreună cu familia.  

Cât de flexibil ești?

Dacă ai o anumită perioadă când poți pleca, vrei o anumită cameră într-un hotel bine stabilit, asta înseamnă că nu prea poți face vreun compromis privind ziua de check in sau privind orice alt element al sejurului tău. Așa că, ai grijă să te numeri printre primii clienți ai anului când găsești locuri disponibile chiar și la cele mai râvnite hoteluri ale lumii. Garantat, vei obține cel mai bun deal early booking.

Dacă, pe de altă parte, ești flexibil privind destinația și hotelul, poți fi genul de jucător la „ruleta de vacanță” și poți prinde cele mai tari oferte last minute. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că alegerea va fi limitată și că niciodată nu vei găsi multe chilipiruri de ultimă oră în perioadele de vârf. Însă vei fi, probabil, unul dintre fericiții care se bucură de nou cu fiecare vacanță. De asemenea, reține că este puțin probabil să găsești ieftin orice vacanță care implică un zbor low-cost programat, exceptând zilele cu decolări în afara orelor de vârf, spre o destinație nu foarte populară. Din experiența noastră, zborurile (fie ele și low cost) pentru vacanțele în plin sezon sunt mai scumpe chiar și în regim last minute.

Cum să găsești cele mai bune oferte

Cele mai bune oferte sunt întotdeauna disponibile în ultimul moment, nu? Greșit! Rezervarea timpurie înseamnă că poți beneficia de reduceri early booking, precum mese suplimentare, locuri gratuite pentru copii, nopți gratuite, oferte de upgrade cameră și reduceri unice de călătorie – lucruri care pot duce la scăderea zdravănă a costului total de vacanță. Cum să găsești cele mai bune oferte? De obicei, sunt pe site-urile mari de travel. Însă, pentru a-ți fi mai ușor, pe site-ul nostru (www.directbooking.ro) găsești oferte de la aproape toate agențiile din țară, cu variațiuni de preț. Așa poți vedea cel mai bun preț pentru o cameră și o poți rezerva online, pe loc.

Ai nervi de oțel?

Dacă îți plac provocările și ai nervi de oțel, sigur te bucuri de un deal de ultimă oră, iar rezervarea last minute este cea mai bună opțiune pentru tine. În timpul lunilor de iarnă, poți găsi oferte last minute uimitoare  fantastice, mai ales dacă eviți sărbătorile și perioadele de vacanțe școlare.  Cu toate acestea, fie că este vorba de o săptămână întreagă sau de un weekend rapid, este mai lejer să îți faci rezervarea din timp, ca să eviți durerile de inimă și dificultatea de a nu găsi o vacanță potrivită ție, atunci când vrei una. A căuta în avans (early booking) înseamnă să ai timp să compari toate variantele de prețuri pentru a te asigura că obții cea mai bună ofertă.

Top sfaturi:

  • ● Pentru ofertele last minute ar trebui să ai o abordare flexibilă pentru a obține cele mai bune oferte.
  • ● Nu aștepta oferte de ultimă oră pentru destinații în care au loc evenimente populare.
  • ● În timpul vacanțelor școlare, familiile sunt în mișcare și există mai puține oferte. Principala vacanță de vară se face adesea de la mijlocul lunii iulie până la începutul lunii septembrie.
  • ● Copiii au, de asemenea, două săptămâni de vacanță la Crăciun și Paște, plus o săptămână la jumătatea lunii octombrie și la jumătatea lunii februarie. Dacă vrei și tu în această perioadă, optează pentru ofertele early booking. Dacă nu, poți face o încercare și de last minute. Ține cont doar de factorii de mai sus, ca să nu rămâi totuși fără vacanță. 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii