Cele mai bune destinatii de vizitat in ianuarie
» Oferte

03.01.2018

Cele mai bune destinatii de vizitat in ianuarie

Un nou an, noi planuri de vacanță. Ianuarie este, fără îndoială, o lună plină de entuziasm. În ce destinații interesante putem merge luna aceasta, la prețuri accesibile? Ei bine, ia în considerare Paris, Roma, Londra, Veneția sau Barcelona. Orașe mult râvnite, în care cu toții visăm să ajungem sau să revenim. De ce ianuarie? Pentru că este singurul moment al anului când poți vizita vizita orașe precum Veneția sau Barcelona, fără a fi înconjurat de mii de alți turiști la fiecare pas. Iată câteva destinații europene în care să-ți faci planuri de vacanță pentru ianuarie. Uită-te cu atenție și vezi în care ai vrea să te afli luna aceasta. Oferte avem pentru toate!

Tenerife, Insulele Canare, Spania

Sună bine i chiar e tentant. Aici, în luna ianuarie, temperatura maxima este de 21 °C, iar cea minimă, de 15 °C. Mici pentru plajă, dar confortabile pentru plimbări romantice pe faleză și pentru a vizita cele mai frumoase atracții ale destinației. Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare din Spania și este cea mai bună alegere pentru o vacanță de ianuarie. Zona de sud-vest a insulei, din jurul localității Los Cristianos, este aglomerată cu hoteluri și pensiuni de închiriat pe termen scurt. Și, ca pont, este și cea zonă turistică. Prețurile sunt mici la mai toate produsele aici, atât pentru Europa, cât și pentru Spania. Așa că, puțin probabil să te întorci lefter din vacanță... Poate doar dacă ești genul risipitor.

Roma, Italia

Roma... destinație în care romantismul e la el acasă. Un oraș în care vrem să pășim cu toții, să ne plimbăm agale ș să-l explorăm în cel mai mic detaliu. Roma este una dintre cele mai bune alegeri de iarna. În cea mai mare parte a anului, orașul este arhiplin cu turiști. O vacanță la Roma, în plin sezon, poate fi haotică și frustrantă. Tocmai de aceea, fă-ți rapid planuri de vacanță pentru o escapadă în ianuarie. Prețurile hotelului vor fi  mai mici, mâncarea mai ieftină și suvenirurile mai acceptabile. Iar odată ajuns aici cu un buget modest, s-ar putea să fii tentat să vezi și Sicilia. De ce nu? În ianuarie, temperatura maximă este de 13 °C, iar cea minimă atinge 4°C.

Florența, Italia

Orice prima călătorie în Italia include Roma, dar te va duce și spre Florența și Veneția. Nu degeaba se numesc cele 3 Mari ale Italiei. Florența este la doar o oră și 20 de minute de Roma, cu trenul de mare viteză. O excursie de o zi. Însă, deși te vei simți atras de farmecul ei, este mai bine să poposești în  Florența. Aici hotelurile sunt mai ieftine și sunt atât de multe de văzut... Florența este inima Toscanei și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii pentru artă. Astfel, ai o mulțime de atracții interesante de vizitat și o grămadă de mâncare bună de testat.  Poți merge chiar și la Pisa, într-o excursie de-o zi. Temperatura maximă în această perioadă este de 10°C, iar cea minimă este de 2°C.

Veneția, Italia

Maxima: 6 °C, minima: -1 °C. Mult mai frig decât în celelalte destinație, însă și mai spectaculos, dacă ești un romantic incurabil. Veneția este la doar 1 oră și 53 de minute de Florența, cu trenul, și merită străbătută chiar și în timpul iernii. Ianuarie este una dintre acele cele câteva luni în care Veneția nu este supraîncărcată complet cu excursioniști. Deci, te poți plimba pin oraș și te poți bucura de frumusețile lui mai ceva  ca-n timpul verii. Poți vedea Veneția într-o zi sau două, dar trebuie să fii atent la „Acqua alta” (apa înaltă). În timpul iernii, laguna se poate ridica atât de mult, încât piețele orașului să poată fi traversate doar pe scânduri de lemn. Acest lucru se întâmplă numai în timpul fluxului ridicat. Deci chiar și în zilele proaste ai vreo jumătate de zi în care să te bucuri de Veneția.

Paris, Franța

Paris, mon amour! Chiar dacă romantismul nu ține cont de temperaturi, e bine să le știi. Maxima: 7 °C, minima: 3 °C. Vorbind de orașe mari pline de viață în timpul iernii, Parisul este fermecător în orice moment. Ba chiar mai fermecător iarna, când culorile luminilor înviorează haina albă îmbrăcată de toate bulevardele și străduțele sale. Metroul este cea mai bună variantă de transport, iar prețurile hotelurilor sunt un chilipir în această lună.  Cele mai multe dintre atracțiile de top de aici sunt în interior, astfel încât îți poți petrece timpul în muzee, galerii și magazine.

Barcelona, ​​Spania

Maxima: 13 °C, minima: 4 °C. Barcelona este acum pe lista celor mai aglomerate orașe europene. Atât de aglomerate, că localnicii au început să reacționeze major. Dacă mergi în ianuarie, vei fi unul din puținii turiști, astfel încât te poți bucura în liniște de Sagrada Familia și de alte atracții. Restaurantele de aici și viața de noapte sunt legendare, iar cluburile aici sunt pline de viață pe tot parcursul anului.

Madrid, Spania

Fiind în centrul Spaniei, în Madrid este mai frig decât în Barcelona, ​​dar ninge mai rar și merită o vizită. Poți ajunge între aceste orașe cu un tren de mare viteză în doar două ore și 45 de minute. Vei vedea sesiza imediat diferențele de temperatură dintre cele două. Evident, ianuarie este sezonul puțin turistic în Madrid. Cu toate acestea, există numeroase lucruri minunate de văzut, printre care Muzeul Prado și Palatul Regal. Prețurile la cazare în numeroase hoteluri din Madrid sunt mari chilipiruri în timpul iernii. Temperatura maxima: 9 °C, iar cea minimă: 3 °C.

Lisabona, Portugalia

Maxima: 14 °C, minima: 8 °C. dacă nu poți ajunge în Insulele Canare, dar vrei cea mai frumoasă vreme de iarnă din Europa, hai la Lisabona. Acest oraș subevaluat începe să trezească interes turistilor, însă încă este minunat de ieftin. Poți ajunge aici cu un tren de noapte din Madrid, deși zborul este o opțiune mai bună și, evident, mai rapidă.

Amsterdam, Olanda

Maxima: 5 °C, minima: 1 °C. Vremea în Amsterdam este cu adevărat bună doar pentru câteva săptămâni pe an, astfel încât diferența dintre ianuarie și cea mai mare parte a restului anului este mică. Cu alte cuvinte, Amsterdam este unul dintre cele mai bune orașe ale Europei pe care să-l vizitezi lejer iarna.  Preturile hotelurilor din Amsterdam sunt foarte mari in timpul verii, dar in luna ianuarie vei găsi o mulțime de oferte. Tocmai pentru că este ianuarie, începutul de an, și nu multă lume se gândește la o escapadă. Poți ajunge la Amsterdam cu trenul din Paris, în aproximativ 3 ore, sau din Londra cu Eurostar, în aproximativ 5 ore. Acesta este singurul moment al anului în care poți intra în Casa Anne Frank și în muzeul Van Gogh fără să stai la cozi infernale.

Atena, Grecia

Cu locația sa relativ sudică, Atena are destul de multe zile călduroase în ianuarie, fără prea multe precipitații. Fiind unul dintre cele mai istorice orașe ale lumii, merită un sejur de minimum 5 zile. Spre deosebire de alte destinații din această listă, principalele atracții ale Atenei sunt în aer liber. Totuși, din moment ce ploaia este rară și zăpada este și mai rară, ai mari șanse să ajungi la Acropole și să mergi pe dealul Agora. Insulele grecești sunt mai mult închise în această perioadă a anului, așa că nu merită să optezi pentru avion sau feryboat ca modalitate de transport. Îți recomandăm mașina personală. Temperatura maximă: 13 °C, minimă: 5°C.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii