Cele mai frumoase și accesibile plaje naturale din Europa
» Oferte

08.08.2019

Cele mai frumoase și accesibile plaje naturale din Europa

Cauți o plajă de vis pentru următoarea ta vacanță? Aruncă-ți mai întâi o privier spre unele dintre cele mai bune plaje din Europa. Hai să te relaxezi pe nisipul fin al plajelor secrete precum „Cala Pregonda” din Menorca sau „plaja Vlychos” de pe insula Hydra. Respiră aerul proaspăt al pinilor de pe plaja Nugal din Croația sau de pe plaja Cala Sa Boadella din Spania. Pentru o pauză romantică, allege neapărat Positano din Italia. Cele mai bune plaje le găsești în Franța, Spania, Grecia, Croația, Italia, Turcia, Muntenegru, Anglia, Bulgaria și România. Rezervă-ți transportul și cazarea la cel mai bun preț garantat și hai să descoperim împreună plaje excepționale din cele patru colțuri ale Europei.


Plaja Nugal
Tucepi - Makarska - Croația

Plaja din Nugal (o plajă parțial nudistă) este considerată una dintre plajele preferate din Europa. Ea se află pe Riviera Makarska și poate fi clasată și printre cele mai bune plaje secrete din Europa. Spunem asta întrucât îți va lua peste 30 de minute de plimbări printre stânci pentru a ajunge aici. Înainte de a porni la drum, dă-te cu cremă de protecție solară. În rest, tu alegi dacă să poți costum de baie sau nu. Iar dacă ți-ai luat cazare prin împrejurimi, să știi că există excursii frumoase pentru care poți opta de aici. Una dintre ele este la cascadele Krka din Riviera Makarska.


Cape Drastis
Insula Corfu - Grecia

We love Greece! Grecia este destinația perfectă pentru plajă și vacanțe în familie. Ești răsfățat cu zeci de insule și numeroase căi bătătorite pentru drumeții în natură. Iar Insula Corfu este o alegere foarte bună pentru plajele sălbatice și traseele montane. Situat la nord de insula Corfu, la câțiva kilometri distanță de frumosul oraș Sidari, „Akra Drastis” este un loc de o frumusețe rară. Calea pietroasă care oferă acces micul golf nu este deloc la îndemână, dar plimbarea merită. Este o plajă celor care-și doresc să vadă lucruri neobișnuite, peisaje aparte, autentice, departe de mulțime.


Plaja Vlychos
Insula Hydra - Grecia

Există diferite modalități de a ajunge pe insula Hydra și la frumoasa plajă din Vlychos. Poți merge cu mașina de la Atena (3 ore cu mașina + trecere cu feribotul). Dacă simți că ai energie, o poți lua pe jos 😊 (37h de mers + trecere cu feribotul). Cea mai simplă cale este să, însă, un zbor către Atena și un bilet de autobuz către portul Atena (portul Pireu). De aici, te îmbarci pe un feribot spre Hydra, cu care mergi două ore. Există 6 feriboturi pe zi, așa că nu-i nevoie să te grăbești sau să îți faci rezervare în avans.  Ia-ți apoi pălăria, o sticlă de apă în rucsac, încalță-te comod și mergi de la portul Hydra până la plaja Vlychos (33 de minute de mers pe jos). Este una dintre singurele plaje de nisip din insula Hydra. Nisipul a fost adus de un englez, proprietarul barului. Dacă îți place muzica anilor șaptezeci, ia un loc la terasă, comandă un cocktail și bucură-te de câteva momente de pură nostalgie, în această mică felie de paradis.


Plaja Mamaia
Mamaia - Constanța - România

Orașul Constanța este frumos. Și-a păstrat din farmecul de odinioară și atrage mii de turiști anual, fie ei români sau de peste hotare. Nimic nu e mai plăcut decât să simți briza mării, plimbându-te pe faleză. Situat pe coasta Mării Negre, Constanța este cel mai vechi oraș locuit continuu din România. Ia-ți costumul de baie și pregătește-te pentru o zi pe plaja de nisip din Mamaia. Este o plajă lungă de nisip auriu, unde te poți răsfăța cu un cocktail. Dacă ești fan al comorilor arheologice, muzeelor, monumentelor istorice și ruinelor, Constanța este categoric destinația ta! Crezi sau nu, este și ea parte din topul celor mai bune plaje din Europa.


Plaja Positano
Coasta Amalfi - Italia

Positano este una dintre destinațiile „cărților poștale” din Italia, la fel ca Portofino, Portovenere și Cinque Terre. Unii oameni cred că este o capcană turistică, mulți însă spun că este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Positano este perfect pentru cupluri, indiferent de vârstă. Este greu să nu cedezi farmecului acestui loc. Plimbă-te pe străzile sale abrupte, rezervă-ți o seară romantică pe terasa unui restaurant sau pur și simplu bucură-te de plajă. Gustă din celebra înghețată italiană, un cocktail cu fructe proaspete și răcorește-te cu o baie în apă. Ești pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa!


Plaja Bolata
Balgarevo - Bulgaria

Când spui „Bulgaria” unii de gândesc la Sofia, capitala sau Plovdiv, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, alții la casele din lemn cu vedere la mare din Sozopol și la stațiunile turistice de litoral. Ei bine, pentru viitoarea ta vacanță, ia în considerare plaja din Bolata! Situată la 1h30 de aeroportul Varna și la numai 1h20 de o altă plajă frumoasă, plaja Mamaia din România, plaja Bolata este una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria. Și una dintre plajele noastre preferate din Europa. Se află într-un „arc”. Și nu este doar una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, ci și o rezervație naturală. 


Cala del Pi
Platja d'Aro - Costa Brava - Spania

Această mică plajă secretă este situată pe Costa Brava, în „Platja d'Aro”. Este la doar 2 ore de mers cu mașina de Barcelona și la 20 de minute de frumoasele plaje din Lloret de Mar. „Cala del Pi” este o comoară mică ascunsă. Trebuie să mergi pe o potecă frumoasă, punctată cu alte plaje și tuneluri săpate în stâncă, pentru a ajunge la Cala del Pi.

 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii