Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa
» Oferte

27.11.2017

Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa

Cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, alese de călători. Iarna este o perioadă magică în toată Europa. Odată cu ea începe sezonul cadourilor, sezonul zâmbetelor și a vacanțelor în cuplu sau în familie. Vacanțe pline  de entuziasm, în căutarea celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. Alegerea unei singure destinații este grea, însă aduce bucurii imense. Tocmai de aceea, ne-am gândit să te plimbăm un pic printre destinațiile de top ale anului, în care cele mai frumoase piețe de Crăciun sunt deja parte din tradiție. Te ducem în locuri de top, precum piețele de Crăciun germane din Aachen, Dresda, Köln, Rothenburg ob der Tauber, Leipzig și Nürnberg, dar și să simți magia Crăciunului în Austria cu piețele de Crăciun din Viena sau Graz. Pentru romantism pe pâine, Franța, cu Strasbourg, Lille, Colmar și Metz, este un adevărat rai, care concurează puternic cu Cehia. Așa că, așază-te confortabil și descoperă alături de noi cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

1. Zagreb - Croația

Cu „Cea mai frumoasă piață europeană de Crăciun” votată doi ani consecutiv, capitala Croației este cu siguranță cea mai bună destinație pentru a sărbători Crăciunul în Europa. În timpul adventului, Zagreb oferă o atmosferă specială, cu dansuri, concerte în aer liber, mâncăruri stradale și mii de luminițe colorate. Ajuns aici savurează un „alfresco„ (o delicatesă tradițională) sau bucură-te de programe tematice care îți vro rămâne întipărite în minte. Perioada: 2 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018.

2. Strasbourg - Franța

Recompensată de două ori cu titlul de „Cea mai bună piață europeană de Crăciun”, în 2014 și 2015, Strasbourg este capitala Crăciunului în Franța. Cea mai veche piață de Crăciun din Europa, Christkindelsmärik, a avut loc pentru prima oară la Strasbourg ,în 1570. Cu 300 de scaune, răspândite în peste 12 locații în centrul orașului, autenticitatea, căldura și generozitatea orașului de Crăciun a creat o tradiție alsaciană fascinantă. În Ajun de Crăciun sunt organizate anual 4 concerte excepționale. De asemenea, nu lipsește scena nașterii Domnului și nici o gamă variată de muzică live și evenimente culturale autentice. Este ocazia perfectă să faci o călătorie culturală prin timp! Perioada:  25 noiembrie - 31 decembrie 2017.

3. Colmar - Franța

... un oraș în care magia Crăciunului poate fi experimentată în cea mai pură formă, de-a lungul a șase săptămâni. O tradiție ce ține de 17 ani... Diferite străzi sunt împodobite cu lumini, ca un traseu care leagă de cele cinci piețe de Crăciun din oraș. Vei trăi o senzație uimitoare de labirint de străzi mici, aliniate cu case vechi de jumătate de secol. Piețele orașului se remarcă nu doar prin podoabe și lumini, ci și prin propriile caracteristici arhitecturale. Aceste insule de unire sunt asemănătoare cu orașul însuși: intim și autentic. Fiecare piață este un mini-sat, subliniind meșteșugari pasionați și entuziaști. Cei mai mulți dintre ei sunt din din Alsacia și au fost aleși pentru calitatea și unicitatea produselor lor. Și, cum era de așteptat, aici ești întâmpinat de o serie variată de activități, făcând Crăciunul din Colmar o experiență neobișnuită. Excursii ghidate, degustări de vinuri, animații pentru copii, expoziții de jucării tradiționale, precum și multe spectacole și concerte. Perioada: 24 noiembrie - 31 decembrie 2017.

4. Aachen - Germania

În fiecare an, înainte de Crăciun, piețele și străzile din jurul Catedralei și primăriei din Aachen se transformă într-un paradis al luminilor colorate. Târgul fascinează atât tinerii, cât și bătrânii prin sunete festive și mirosuri seducătoare. Nu-i de mirare că piața de Crăciun din Aachen a devenit un „must” absolut pentru toți locuitorii săi. Piața Aachen a devenit faimoasă dincolo de granițele regiunii Aachen tocmai datorită atmosferei unice de Crăciun – o atmosferă caldă, plăcută și familiară. Perioada: 24 noiembrie - 23 decembrie 2017.

5. Viena - Austria

Din mijlocul lui noiembrie și până de Crăciun, toate „pătratele” Vienei se transformă în piețe magice de Crăciun. Aroma produselor de panificație, cana fierbinte cu vin și imaginea brazilor verzi creează o atmosfere cu totul apare. Unul dintre cele mai cunoscute piețe de Crăciun este tradiționala „Vienna Magic of Advent”, care transformă Piața Primăriei într-un teren de basm glamour. Cadouri de Crăciun, decorațiuni de pom, dulciuri și băuturi fierbinți, alături de un atelier distractiv de Crăciun pentru copii... toate te așteaptă în Viena. Brazii din parcul ce înconjoară orașul sunt decorați cu gust și radiază într-o mare de lumini - o experiență vieneză, pe care sigur nu vrei să o ratezi! Perioada: 13 noiembrie - 23 decembrie 2017.

6. Dresda - Germania

Dacă îți place Crăciunul, o să îți placă și Dresda. Cu un total de 11 piețe de Crăciun cu totul diferite, de la Evul Întunecat, până la farmecul après schiabil al colibelor alpine, Dresda este o destinație pentru toți. Muzica de vacanță umple aerul în tot orașul, iar poveștile de Crăciun sunt ilustrate într-un mod cald în mai toate teatrele orașului. Muzeele găzduiesc expoziții speciale, iar ambarcațiunile sunt și ele împodobite înfrumusețând totul în cale, de-a lungul Elba. Dacă ar ține Crăciunul mai multe săptămâni... Perioada: 29 noiembrie - 24 decembrie 2017.

7. Tallinn - Estonia

Un adevărat tărâm de basm - în piața istorică, înconjurată de case mici care strălucesc cu lumini ce te-atrag spre delicatese de Crăciun și produse de artizanat. Aici, bradul de Crăciun și mijlocul pieței stârnește entuziasm. Copiii vor fi bucuroși să vadă căsuțele, să-l vadă pe Moș Crăciun și scena principală cu sute de cântăreți și dansatori. Gândește-te că, peste toate, ești acaparat de aromele uimitoare de turtă dulce și vin fiert.... Perioada: 17 noiembrie 2017 - 6 ianuarie 2018.

8. Praga - Republica Cehă

Crăciunul din Praga are o atmosferă de neuitat. Starea de spirit a Crăciunului începe În Ajun, când orașul prinde culoare și piețele de Crăciun sunt organizate în toate zonele principale ale orașului. Printre cele mai căutate piețe de Crăciun din Praga este „Piața Orașului Vechi” – organizată în centrul medieval. Un loc cu o încărcătură spirituală mai intensă pentru că întreaga atmosferă este creată de familii. Perioada:  2 decembrie 2017 - 6 ianuarie 2018.

9. Budapesta - Ungaria

Spiritul Crăciunului strălucește în fața celei mai mari catedrale din Budapesta. O piață deschisă își așteaptă anual turiștii aici, ca o mare sală de sărbătoare, în aer liber. Ești primit cu codouri delicioase, mâncăruri maghiare și internaționale, dar și cu „flódni” tortul sau prășitura tradițională. Atracțiile gratuite sunt, de asemenea, disponibile pentru toate vârstele - inclusiv patinajul (oferind închiriere de patine și lecții de patinaj în weekend pentru copii sub 14 ani) într-un patinoar central care înconjoară un pom de Crăciun. Anul acesta, surprizele se înmulțesc. Din 24 noiembrie până în 1 ianuarie, va avea loc un spectacol monumental de lumină care, cu ochelari 3D, va da o nouă dimensiune fațadei bazilicii Sf. Ștefan. Perioada: de la 24 noiembrie 2017 - 1 ianuarie 2018.

10. Bruxelles - Belgia

Cinci săptămâni pline de întâlniri, arome, tarabe colorate, idei de cadouri fantastice și sesiuni originale de degustare. „Winter Wonders” este o legendă, evenimentul cheie al Bruxelles. Un eveniment legendar, sărbătorit prin patinaj pe gheață, un brad superb de Crăciun, un spectacol magic de lumină și muzică, o paradă de Crăciun și prin nelipsita roată tradițională... Toate aceste activități uimitoare îi încântă și pe cei mari și pe cei mici deopotrivă. Perioada: 24 noiembrie - 31 decembrie 2017. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii