Ibiza - Top cluburi, plaje si experiente unice
» Oferte Ibiza

02.12.2016 Spania

Ibiza - Top cluburi, plaje si experiente unice

Insula apartine Spaniei si face parte din arhipelagul Baleare situat din vestul Marii Mediterane, si, impreuna cu vecina sa mai mica, insula Formentera, si alte insule periferice, face parte din grupul insulelor numite de greci Pitiuse, ale pinilor. Este o insula cu o natura spectaculoasa, cu munti putin inalti si cu o linie de coasta de aproape 200 de km, presarata cu mici golfuri si plaje frumoase si o clima placuta tot anul. Este si insula livezilor de smochini, migdali, maslini si citrice, in nord, sau a lacurilor sarate, in sud, de unde de secole se extrage sarea de mare, mult timp un important produs de export.
 
Este destinatia perfecta de vacanta pentru cei in stare sa danseze, sa bea sangria si sa petreaca pana dimineata in cluburi si apoi, dupa un pic de odihna si plaja, sa petreaca din nou. Ibiza este pentru party-maniaci si pentru cei deschisi sa incerce senzatii tari.
 

Ibiza

 

Viata de noapte si distractie
Aici DJ-ii Armin van Buuren, Tiesto, Paul van Dyk  sau David Guetta fac legea si dau tonul in muzica si ce se poarta in cluburile de aici, muzica sau vestimentatie, ajunge obligatoriu in topurile verii.
 

cluburi Ibiza

 

Ibiza a devenit capitala mondiala a cluburilor de noapte si vara e asaltata de turisti de pe toate continetele si de toate varstele, desi cei mai multi sunt tineri, majortatea vin pentru distractia din cluburi, iar altii doar din curiozitate. Ibiza a inventat notiunea de clubbing, petrecaretii nu se opresc doar la un club, ci colinda din club in club pana dimineata, indiferent de distante, pentru ca Discobus-urile asigura transportul. Sunt mult mai ieftine decat taxiurile si circula toata noaptea intre statiuni, cluburi, baruri si hotelurile din orasul Ibiza, Platja d'en Bossa, Sant Rafel, Es Canar, Santa Eulària si Sant Antoni.
 
Pe insula sunt sapte cluburi mari, care pot primi fiecare mai multe mii de oameni, unde taxele de intrare sunt in jur de 50 de euro si bauturile sunt destul de scumpe, sunt insa si cluburi mai mici, si mai ieftine, care nu au insa petreceri la fel de sofisticate, in schimb multe ofera bautura gratis.
 
Clubul Privilege este cel mai mare din lume, are 20 de baruri si da petreceri pentru cate 10 000 de oameni in fiecare noapte. Ofera cele mai diverse petreceri, de tip flower power, cu spuma, nopti braziliene sau cu fantome, iar cabina DJ-ilor este suspendata deasupra camerei principale, asemanatoare cu o hala aviatica.
 
Clubul Eden este chiar pe malul apei, langa portul care deserveste localitatea San Antonio si în ultimii 10 ani a devenit unul dintre cele mai frecventate, in special de catre celebritati, fiind renumit pentru petrecerile explozive si sistemului unic de sunet si efecte luminoase. Poate servi aproximativ 5.000 de participanti.
 
Primul mare club a fost Pacha, deschis in 1973, devenit pe scena clubbingului mondial unul din brandurile dominante, cu francize dezvoltate in toata lumea, si legat mai degraba de un mod de viata  lipsit de inhibitii.
Este vizitat in special de VIP-uri si este sursa de inspiratie pentru multi DJ si show-makeri. Clubul Pacha, inconjurat de un cazino si hoteluri, inclusiv propriul hotel, poate adaposti 3000 de oameni si este celebru pentru standardele ridicate de distractie, muzica si dans, dar si pentru ca DJ din intreaga lume au sustinut aici petreceri memorabile.
 
Pe plaja d'en Bossa este Clubul Space unde mixeaza 40 de DJ si poate primi pana la 8000 de clubberi, fiind considerat unul din cele mai bune cluburi din lume. Aici s-a lansat conceptul  petrecerilor de 48 de ore, care incep de la 8 dimineata. Este langa Parcul Acvatic, la 5 minute de mers cu taxiul din orasul Ibiza.
 

Space Club Ibiza

 

Pe aceeasi plaja este si Clubul Bora Bora care se deschide chiar de la 9 dimineata, iar la 16.30 muzica ajunge la cote maxime si incep petrecerile pe plaja, care dureaza pana la 5 dimineata.
 
Clubul Es Paradise, infiintat in anul 1975, este printre cele mai extravagante, cu cele 10 baruri, trei ringuri de dans si o piramida inalta pana la tavan si faimoasa pentru petreceri acavatice.

Faima Clubului Amnesia, considerat una dintre cele mai tari locatii de clubbing din lume, se datoreaza faptului ca gazduieste cele mai importante nume din industria muzicala, indiferent de genul muzical abordat.

Ushuaia Ibiza- parte din  complexul Ibiza Beach Club 5*, gazduieste cele mai tari pool- party-uri si DJ faimosi care mixeaza pe timpul zilei pana la 12 noaptea. Distractia este maxima. Daca vrei sa petreci o zi de neuitat in Ibiza trebuie neaparat sa ajungi aici.
 
Nu rata in Ibiza
Relaxeaza-te la Café Del Mar
Mergi pana la capatul golfului San Antonio si vei gasi locatia ideala. Café Del Mar. Aceasta a servit drept sursa de inspiratie pentru toate compilatiile cu muzica chill out pe care le poti cumpara in aproape orice colt de pe planeta. Savureaza mai intai un cocktail pe malul apei, la apusul soarelui, ascultand muzica eterica care se revarsa dinspre bar.

Cafe del Mar Ibiza

 

Orasul Ibiza noaptea
Fortareata Dalt Vila este iluminata feeric odata cu lasarea intunericului. Experienta nu trebuie ratata. Fa-ti timp pentru a intra in atmosfera. Cafenelele si barurile sunt inca deschise, desi mult mai linistite, iar micile magazine te asteapta sa le calci pragul pana la ore tarzii.

ibiza noaptea

 

Piata hippie din Es Cana
Evocand amintiri de la inceputurile insulei, piata hippie din Es Cana este locul ideal in care poti cumpara lucruri simbolice pentru acest colt de lume. In afara de haine si gablonturi, aici gasesti suveniruri etnice, pe marginea carora poti vorbi ore intregi la intoarcerea acasa.
Es Vedra
Es Vedra este o formatiune geologica ciudata care face parte dintr-un parc national. Insula, care seamana cu insula lui James Bond din largul coastei Thailandei, are o inaltime de 400 de metri si face parte dintr-un mic grup de insule si formatiuni stancoase unde se crede ca s-a nascut generalul cartaginez, Hannibal. Apusul soarelui este magnific si merita sa vii pana aici fie si pentru cateva poze incluse in albumul de vacanta.
 
Excursie in Formentera
Daca ai ajuns in Ibiza trebuie sa descoperi si superba Insula Formentera.Plaje uluitoare, un parc natural cu peste 200 de specii de pasari, facilitati pentru scufundari care rivalizeaza cu cele din Caraibe, refugii rustice si o atmosfera mult mai relaxata decat oricare alta insula din intregul arhipelag al Balearelor. Exista chiar un zvon care spune ca Seychelles are in propria reclama inserate poze cu plajele din Formentera. Zvon sau nu, daca vizitati insula, o sa intelegeti de unde vine asemuirea.
 
Plajele din Ibiza
Cateva din cele 56 de plaje ale insulei, cu apele lor calde si transparente, au ramas intacte. 
Cala Salada din apropiere de Sant Antoni, in acelasi timp nisipoasa si stancoasa, este una dintre cele mai linistite plaje din zona dezvoltata
Mai putin accesibilul Sant Joan, situat in nord-vest, are Cala d'en Serra si S'lllot des Rencli, situate de-a lungul coastei sale abrupte. Acest capat mai salbatic al insulei este un paradis departe de aglomeratie. 

Santa Eularia des Riu este o statiune in plin avant, avandu-si totusi hipiotii sai batrani, prezenti miercurea, cand e zi de piata. indreapta-te spre sud catre rezervatia naturala Ses Salines pentru a descoperi peisaje surprinzatoare, intinderi netede de sare si nenumarate posibilitati de sporturi nautice.
 
Se pot face sporturi acvatice - windsurfing, navigatie, scufundari sau Fly Boarding, de cei care au inca suficienta adrenalina dupa o noapte de petrecere, dar si tenis, golf si calarie.

plaja Eularia

 

 
Insula poate fi explorata cu autobuzele care pleaca din Eivissa, cu o masina inchiriata sau chiar cu un scuter, pe drumurile de tara inconjurate de plantatii de maslini. Din Eivissa se poate ajunge usor la plajele apropiate, Talamanca si Platja de ses Figuertes sau la Santa Eularia des Riu, un alt centru turistic important, preferat de familii sau de cei care doresc o vacanta in liniste.
 
Spre sud este Sant Jordi de Ses Salines, o asezare intemeiata in secolul XSV, dar din care nu s-au pastrat prea multe vestigii care sa-i ateste vechimea. Sambata aici se organizeaza o piata cu tot felul de produse locale si de artizanat. Ses Salines, zona lacurilor sarate din sudul insulei, de unde se extrage sate inca din vremea fenicienilor, este marginita de paduri si a fost declarata din 1992 rezervatie naturala si beneficiaza de o protectie speciala.
 
Pe coasta de vest a insulei  este Sant Antoni de Portmany, al doilea oras ca marime al insulei, numit de romani Portus Magnus, un port de pescari unde prin secolul XIV a fost construita o biserica fortificata, loc de refugiu al locuitorilor in timpul atacurilor piratilor, transformat dupa anii 1960 intr-o statiune aglomerata si foarte comerciala.
Pe langa celebrul monument Oul lui Columb, orasul atrage turistii si cu cele doua mari cluburi, Es Paradis si Eden, printre cele mai bune de pe insula.
Cala Moli, Cala Vedella, Cala d’Hort, de unde se poate admira cel mai bine privelistea insulitei Es Vedra, Cala Tarida sau Cala Bassa sunt cele mai frumoase plaje, si mici statiuni, care anima coasta de vest.
 
Cala Vadella
In apropiere de orasul San Jose se afla plaja Cala Vadella. Aceasta plaja are o lungime de 275 metri si o latime care variaza intre 30 si 70 de metri. Poti ajunge cu masina sau cu autobuzul din San Jose, San Antonio sau orasul Ibiza. Cu peisaje care te lasa fara cuvinte, o plaja cu nisip fin si dealuri de pin numai bune pentru plimbari atunci cand soarele este foarte puternic, plaja Cala Vadella este ideala pentru o zi de relaxare. Apa cristalina este perfecta pentru inot si snorkeling. In apropiere se gasesc restaurante si baruri, un popas obligatoriu pentru cei care doresc sa aiba parte de o atmosfera romantica la cina.
 

plaja Cala Vadella

 

Sa Caleta
Daca vrei sa vezi o plaja diferita inseamna ca Sa Caleta este exact ceea ce cauti. Poti ajunge la plaja mergand pe o pasarela de lemn printre stanciile rosii. Plaja se afla in partea de sud a insulei Ibiza, foarte aproape de aeroport si la 10 minute de mers cu masina fata de Playa d’en Bossa. Chiar daca nu este o plaja mare, are 100 metri lungime si 10 metri latime, cu siguranta te va impresiona peisajul.
Plaja este ideala pentru familiile cu copii, deoarece apa este foarte putin adanca. De asemenea, cei care prefera snorkeling-ul vor gasi aici apa numai buna pentru aceasta activitate.
Trebuie sa tii cont ca in weekend-uri plaja este foarte aglomerata, deci pentru a prinde un loc trebuie sa te trezesti devreme.
 

Sa Caleta

 

Cala Salada
Inconjurata de coline si paduri de pin, plaja Cala Salada devine neincapatoare in timpul verii. Peisajul oferit de apa limpede de un verde-turcoaz este deosebit de pitoresc. Aici vei putea observa foarte multe persoane care vor sari de pe stanci direct in apa.
In coltul indepartat al plajei vei putea lua masa la un restaurant aflat pe plaja, extrem de popular printre localnici. Aici poti incerca fructele de mare sau celebra paella.
 
Cala Benirras
Un frumos drum serpuit printre dealuri si vai te va duce direct la plaja Benirras. Benirras este o plaja acoperita partial cu pietris, rocile din zona fiind ideale pentru pasionatii de fotografie, din simplul motiv ca de aici pot surprinde cadrul perfect asupra plajei.
Acest golf retras este un loc popular de ancorare pentru barcile si iahturile private, multe persoane fiind atrase de apusul soarelui care creeaza o atmosfera cu adevarat romantica.
Plaja se afla la aproximativ 10 minute cu masina de San Miguel, are o dimensiune de 160 metri si 40 de metri latime. Chiar daca exista o mica parcare, in plin sezon sunt mari sanse sa nu gasesti loc si sa fii nevoit sa parchezi masina in apropiere.
 
Cala Xarraca
Frumosul golf Cala Xarraca este unul dintre cele mai izolate locuri de pe insula Ibiza, dar trebuie sa vedeti partea buna a lucrurilor: nu sunt foarte multi turisti. Apa cristalina este perfecta pentru persoanele care vor sa faca snorkeling, iar padurile din jur sunt numai bune pentru drumetii.
O caracteristica unica este baia de namol natural aflata in partea din stanga a golfului. Se spune despre acest namol ca are proprietati de vindecare a anumitor afectiuni.
La Cala Xarraca poti ajunge cu masina din San Juan sau Portinatx.
 

Cala Xarraca

 

In Ibiza vei gasi plaje de toate marimile si pentru toate gusturile, aici aflandu-se golfuri linistite sau plaje care au cluburi pe nisip, kilometri de nisip auriu si alb, apa cristalina.
Când spui Ibiza nu te gândesti neaparat si la ciclismul montan, si totusi insula ofera mai mult de 20 de excelente rute pentru explorare pe bicicleta, de-a lungul coastei sau în interiorul insulei, Ibiza fiind renumita si pentru spectaculoasele sale peisajele naturale.
 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii