O altfel de vacanta? Top 5 destinatii pentru adrenalina
» Oferte

13.08.2018

O altfel de vacanta? Top 5 destinatii pentru adrenalina

Nu te aștepta la destinații accesibile. Nu-ți vom vorbi de plajele din Bulgaria sau de minunatele grote din Grecia. Pregătește-te e adrenalină, experiențe tari și senzații unice, datorită cărora îți vei aminti sejurul întreaga viață. De bungee jumping, până la scufundări în Ochiul Diavolului, această listă este dedicată iubitorilor de vacanțe în destinații care sfidează moartea. Avem cinci destinații de vacanță pline de adrenalină, din întreaga lume… iar acestea sunt doar unele dintre cele mai căutate. Înainte de toate, împachetează-ți un rând suplimentar de haine, poate chiar și un rucsac în plus pentru aceste destinații epice, pline de adrenalină, enumerate în nici o ordine particulară.

1. Cape Town, Africa de Sud

În spatele fațadei pașnice, în Cape Town trăiește o parte sălbatică pregătită să conteste cei mai neînfricați pasionați de adrenalină. Aici te așteaptă atât aventurile terestre cât și maritime. Topul adrenalinei, însă, este păstrat de întâlnirea celor două oceane unde trăiesc rechinii albi. Apele din jurul Cape Town sunt cunoscute pentru că au cea mai mare populație de rechini albi din lume. Cei curajoși pot intra într-o cușcă de oțel și pot înota printre aceste fiare masive. Nu te aștepta să fie așa simplu ca-n filme. Imaginează-te doar nas în nas cu marii rechini. Chiar și mai îndrăzneți pot da înapoi din fața unei asemenea aventuri. De asemenea, poți naviga prin valurile monstruoase din jurul Cape Town (unde, da, există încă rechini). Iar pe lângă acestea, există și alte aventuri în Table Mountain și de-a lungului coaste a orașului.

Activități de maximă adrenalină:
  1. Scufundă-te cu rechini albi la Alley Shark
  2. Coborâre în rapel de la 1,087 metri, în Table Mountain
  3. În gyroplan de-a lungul coastei
  4. Surf pe valuri masive la Hout Bay, în Dungeons Beach

2. Livingstone, Zambia

La baza unei minuni lumești, Livingstone este un loc de joacă al adrenalinei. Cele mai multe activități se învârt în jurul Cascadei Victoria și a celui mai mare râu - Zambezi, care o hrănește. Împotrivește-te sorții atârnând la marginea Piscinei Diavolului sau practică bungee jumping de pe podul care se întinde pe canionul dintre Zambia și Zimbabwe. Pentru și mai multă adrenalină, aventurează-te în apele învolburate ale Zambezi pe o plută legată de o șalupă sau un avion. Activitățile la Livingstone sigur îți vor face inima să pompeze cu putere. 
 
Activități de maximă adrenalină:
  1. Stai pe marginea cascadei Victoria din Piscul Diavolului 
  2. Salt bungee de pe Podul Cascadei Victoria 
  3. Mergi cu pluta pe râul Zambezi, cu apele sale învolburate
  4. Optează pentru un zbor microlight peste cascade

3. Queenstown, Noua Zeelandă

Nu degeaba Queenstown este poreclită „Capitala de aventură a lumii”. Acest loc trăiește până la porecla și apoi pe alții, deoarece Kiwi sunt o adunătură de aventurieri și au venit cu tot felul de modalități de a se arunca de pe lucruri în acest frumos oraș din Insula de Sud. Cea mai mare înălțime este de aproximativ 15.000 de picioare, cu un tambur dintr-un avion deasupra lanțului de munți Remarkables. Iar o excursie la "Casa Bungului" nu ar fi completă fără a lua saltul credinței fie de pe podul Kawarau (primul site comercial bungy), fie de invazia care provoacă vertij Nevis bungy.
 
Activități de maximă adrenalină:
  1. Skydive la 4572 metri peste munții și lacurile din Queenstown
  2. Salt bungee de pe Podul Kawarau – primul după care a fost testat acest sport
  3. Nevis Swing sau bungee de pe platforma Nevis (132.588 inaltime)
  4. Hang gliding de pe munții ce înconjoară Queenstown
  5. Plimbare cu barca cu jet de 750 CP

4. Las Vegas, NV

Vegas este mult mai mult decât o grămadă de lumini intermitente și jocuri de noroc. Este un loc unic pentru adrenalină. Orașul are acces la unele activități destul de neobișnuite care să-ți facă inima să tresară. Nu există prea multe locuri în lume în care să poți trage cu baril într-un avion de război sau să înveți să faci drifturi cu super mașini. În Vegas poți. Iar dacă ești fan Superman, zboară (bungee jumping) în jos pe celebra stradă mereu aglomerată: Fremont. Sau, și mai bine, optează pentru bungee de la etajului 108 al turnului Stratosphere.

Activități de maximă adrenalină:
  1. SkyJump de la Stratosphere - salt de 260 metri, de la etajul 108
  2. Curse Nascar & exotic cu super mașini, ca-n clasicele benzi desenate
  3. Slotzilla zipline (tiroliană) pe strada Fremont
  4. Adrenalină în avioane de luptă, la Sky Combat Ace 

5. Leon, Nicaragua

Imaginează-ți câteva bucăți simple de placaj și un vulcan de nisip negru... de 731 de metri înălțime. Imaginează-ți panta și imaginea alunecării... simți adrenalina? Acum imaginează-te la fața locului. Acest mic oraș din America Centrală este în partea de sus a topului destinațiilor pentru adrenalină. Skateboard pe vulcanul activ este una dintre cele mai căutate activități terestre de adrenalină. Ca reguli, trebuie să stai în picioare pe o placă și să-ți dai drumul la vale. Activitate desfășurată în micul Leon, unde vulcanul Cerro Negro a ieșit din pământ acum 160 de ani. Este cel mai tanar din America Centrală și este făcut din nisip negru, împachetat în vrac, perfect pentru alunecare. Dacă supraviețuiți călătoriei de 65 mph până la baza muntelui, poți lovi în viteză valurile de pe coasta din apropiere... pentru a-ți menține nivelul de adrenalină.
 
Activități de maximă adrenalină: 
  1. Skateboard pe un vulcan activ
  2. Navighează pe apele turbulente din Leon și mai departe spre sud în San Juan del Sur
  3. Drumeții vulcanice și prin junglă

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii