Top 10 cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa
» Oferte

06.12.2018

Top 10 cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

A trecut prima săptămână din decembrie și gândul se duce tot mai des la Crăciun, la Piețe de Crăciun din Europa, la frumusețea ornamentelor și a miilor de becuri colorate. Ușor, ușor, intrăm în atmosfera festivă a Crăciunului, bucurându-ne de un pahar de vin fiert și mirosul proaspăt de brad. Este perioada perfectă pentru o scurtă pauză de la griji, pentru a aloca mai mult timp familiei, pentru a vizita Piețe de Crăciun europene, apreciate pentru frumusețea lor. Tocmai de aceea, citește și ia o decizie privind viitoarea destinație. Top Piețe de Crăciun din Europa.

1. Piața de Crăciun Montepulciano, Toscana, Italia

În fiecare an, la început de noiembrie, Orașul medieval din Montepulciano, Toscana, găzduiește o piață de Crăciun impresionantă. Amenajată în Piazza Grande și pe străzile vecine, Piața de Crăciun de aici are peste 70 de cabane din lemn pline cu meșteșuguri tradiționale, dulciuri, articole din piele și decorațiuni. Ajuns aici, te poți da în carusel, vizita o mini-fermă cu ponei și vei putea admira de la înălțime dealurile cultivate din Val D'Orcia. 

În apropiere de Cetatea Poliziana se află și Castelul Moș Crăciun, unde copiii îl pot vizita Moș și pot participa la activități și spectacole interactive. În grădina cetății există și un patinoar. 

Când: între 17.112018 – 06.01.2019. Piața este deschisă între orele 10:30 și 19:30.

2 Catedrala Winchester, Regatul Unit

Piața de Crăciun de la Catedrala Winchester atrage peste 400.000 de vizitatori pe an și este foarte apreciată pentru aerul festiv pe care îl emană. Cu vedere la Catedrala Winchester, piața are peste 100 de cabane cu delicii festive, cum ar fi vinul fiert, bratwurst și plăcinte de carne. În piață există un patinoar în aer liber, cu un imens pom de Crăciun în mijloc. Aproape în fiecare seară sunt organizate concerte cu colinde.

Când: sâmbătă, 17.11 -20.12.2018

3 Piața de Crăciun din Tallinn, Estonia

În perioada Sărbătorilor, orașul vechi istoric se transformă într-un parc de cumpărături. Este un paradis al celor pasionați de shopping și a gurmanzilor deopotrivă. Găsești aici o largă varietate de preparate tradiționale și obiecte de artizanat estonian, jucării, piei de oaie și pălării din pâslă. Coruri și muzicieni umple aerul cu vocile lor și colindă distrând pe toată lumea.

În această perioadă a anului, temperaturile sunt undeva la 0 grade, iar turnurile înalte ale orașului și casele medievale colorate creează un loc înghețat, cu un alb înfundat. În acest context, vânzătorii vând pălării tricotate, papuci, perne de hrișcă, boluri din lemn și artefacte, împletituri, ceramică și sticlă, lumânări de casă, coroane de Crăciun sau cardigan.

Mirosul vinului fierbinte umple aerul, alături de aromele apetisante ale alimentelor de vacanță estone, care includ carnea de porc, varză, mezeluri, supe fierbinți, turtă dulce, marțipan, miere, biscuiți, nuci și dulciuri.

Când: vineri 16.11.2018 până luni 07.01.2019 de la 10: 00-20: 00

4. Piața de Crăciun Striezelmarkt, Dresda, Germania

Probabil cea mai veche piata de Craciun din Germania, Striezelmarkt (de la cuvântul Striezel, care inseamna "bun"), este renumită pentru Stollenfest - o Stollen este versiunea germana a tortului de Crăciun cu fructe și marzipan. Bucătarii pregătesc și coc cel mai mare tort de Crăciun din lume, care cântărește în fiecare an aproximativ patru tone. El este servit publicului în 5 decembrie, dar nu înainte ca sute de bucătari de patiserie să plimbe un pic tortul prin orașul vechi.

Din Piața de Crăciun poți cumpăra sticle de artă din Turingia (puteți prinde suflantele de sticlă și lemnul de lemn) și ceramica din Lusatia Superioară.

Când: 29 – 24.12.2018 de la 10: 00-21: 00

5 Tuomaan Markkinat, Helsinki, Finlanda

Finlandezii iubesc să sărbătorească Crăciunul și Tuomaan Markkinat este cel mai vechi și mai mare eveniment de acest gen din Helsinki. Există, de asemenea, ca în această perioadă întregul oraș să fie acoperit într-o pătură groasă de zăpadă. Imaginează-ți asta, plus luminile colorate care sclipesc deasupra Aleksanterinkatu, strada oficială de Crăciun din Helsinki. Luminile sunt o tradiție de lungă durată care a început pentru prima dată în 1949, după cel de-al Doilea Război Mondial. Ele înseamnă speranță. Piața este situată în Piața Senatului și este un loc de unde îți poți cumpăra cadouri frumos făcute și produse cultivate local, pește, carne și alte preparate alimentare. Există, de asemenea, un carusel tradițional, cu plimbări gratuite pentru copii.

Când: sâmbătă 01 - 22 decembrie 2018

6. Piața de Crăciun Geneva, Elveția

Satul de Crăciun din „Parc des Bastions” se întinde pe 8000 de metri pătrați de veselie elvețiană. Cabanele tradiționale din lemn servesc specialități locale, cum ar fi raclette și strudel de mere sau, dacă vrei să fii fancy, un rulou de homar. Pe lângă mese pline cu prăjituri, va fi amenajat un restaurant fondue cu 150 de locuri (mai bine rezervi în avans). Dacă îți place vinul fiert, există un bar de lounge special care servește o gamă cu arome speciale, de Crăciun. Există un patinoar, carusel și o căsuță pentru copii, care găzduiește o serie de povestiri și ateliere festive.

Când: 06 – 31.12.2018. 

7. Piața de Crăciun din Viena, Austria

Cu peste un milion de vizitatori pe an, Piata de Craciun din Viena, organizată pe Rathausplatz, este probabil cea mai populară Piață de Crăciun din Europa. Peste 100 de standuri alcătuiesc o combinație ciudată de idei de cadouri din fructe confiate, arte și meșteșuguri, lumânări parfumate din ceară de albine. În Austria, totul se învârte în jurul merelor coapte și a castanelor prăjite. Iați un pahar de vin și bucură-te de muzica trompetelor.

În apropiere, pe Maria-Theresien-Platz, între Muzeul de Arte Frumoase și Muzeul de Istorie Naturală, se află satul de Crăciun. Există peste 60 de standuri care vând meșteșuguri tradiționale. 

Când: Piața de Crăciun a Vienei de pe Rathausplatz este deschisă între 17.11 -26.12.2018.

8. Piața de Crăciun Lille, Franța

În perioada premergătoare Crăciunului, Lille strălucește datorită miilor de lumini colorate. 90 de cabane din lemn oferă castane prăjite, bijuterii, jucării și cadouri. Nu te duci acasă fără să încerci celebrele vafe și turtă dulce. La doar o scurtă plimbare în Grand'Place găsești toată distracția târgului. O roată mare care îți oferă priveliști deasupra întregului oraș. O plimbare cu roata este impresionantă, mai ales că priveliștea este acompaniată de muzica frumoaselor colinde franțizești de Crăciun. Mergi în explorarea orașului vechi, unde fiecare stradă este decorată cu nenumărate ghirlande veșnice verzi, împodobite cu panglici roșii și aurii (de exemplu, rue de la Grande Chaussée și rue de la Monnaie).

Când: 23.11 - 30.12.2018

9. Piața de Crăciun de la Bruxelles

Dacă îți place ciocolata belgiană și vrei bunătăți regionale, cum ar fi „klaasjes”, mergi la Bruxelles pentru shoppingul de Sărbători. Este o plăcere să îți pui patinele și să te plimbi în jurul patinoarului situat pe Place de la Monnaie. Și, mai ales, să ieși seara la plimbare pentru a admira Pomul de Crăciun și spectacolul de lumină și sunet organizat pe Grand Place.

Când: vineri 30.11.2018 – 6.01.2019

10. Piața de Crăciun Tivoli, Copenhaga

De Crăciun, Grădinile Tivoli se transformă într-o Piață de Crăciun minune. Zona este plină de brazi, superb iluminați, sunt organizate spectacole de Crăciun și sunt amenajate tarabe colorate. Cel mai frumos cadou pe care îl poți lua de aici (cuiva sau chiar și ție) sunt păpușile din porțelan sau lemn. Dara să nu te întorci acasă fără să încerci glöggul tradițional - un vin dulce, amestecat cu lichior și condimente. Există, de asemenea, diferite distracții, cum ar fi patinoar, plimbări cu ponei și un bazar de Crăciun cu diferite produse vestimentare. 

Când: 17.11. – 31.12.2018

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii