Top destinatii accesibile pentru o vacanta de primavara - in martie
» Oferte

02.03.2018

Top destinatii accesibile pentru o vacanta de primavara - in martie

Vacanța de primăvară este doar începutul unui șir lung de escapade la mare, la munte, în orașe romantice sau în zone rupte de lume, în care să ne simțim unul cu natura. Sună bine, sună chiar atrăgător, dar, ca întotdeauna, problema rămâne bugetul. Câte vacanțe pe an ne putem permite cu adevărat? Unii dintre noi, una. Și aia cu greu. Și asta pentru că, de cele ai multe ori, nu știm să ne alegem oferta potrivită nouă. Există pachete de vacanță, cazări și bilete de avion ieftine în aproape orice destinație. Chiar și Parisul, așa exclusivist cum este el, are perioade în care oricine își poate permite să-l străbată. Spre exemplu, în martie există bilet de avion cu 27 euro/pers dus – 35 întors, iar la cazări există „N” variante ieftine... bineînțeles, nu în buricul târgului. Aeroportul: Beauvais. E doar un exemplu de vacanță recent găsită de noi. Și înainte de a alerga după cel mai mic preț, hotărăște destinația și axează-te întru-totul pe ea. E mai simplu așa. Pentru început, iată cele mai frumoase locuri în care să-ți petreci vacanța de primăvară 😊

Amsterdam, Olanda

Sigur te așteptai la asta. Deși turiștii se îmbulzesc vara, când temperaturile sunt mai confortabile ce-i drept, vacanța de primăvară în Amsterdam este o încântare. În capitala olandeză, martie este o lună destul de friguroasă cu temperaturi ce variază între 4 și 10 grade Celsius. Dar dacă nu te deranjează frigul, i-ați o vacanță acum, când biletele de avion și prețurile la cazare sunt mult mai mici. Vei avea o mulțime de spațiu pentru a admira casele pline de culoare, aflate de-a lungul râului Amstel, precum și alte atracții ca Muzeul Van Gogh și Casa Anne Frank. Iar dacă îți place muzica electronică, Festivalul Five Days Off din martie este un must-do!

Chamonix, Franța

Raiul sporturilor de iarnă din Chamonix continuă să fie fie  atracție și în martie! deci, dacă simți nevoie să simți aventura pe pârtiile de schi, go for it! Acest oraș ar trebui să fie pe lista ta cu destinații pentru vacanțe de primăvară. Și chiar dacă nu ești schior pasionat, Chamonix te atrage cu o mulțime de alte activități și servicii, de care te vei îndrăgosti nebunește... în fiecare an. Pentru că da, se va crea o dependență. Poți face alpinism, te poți avânta în drumeții și te poți bate cu zăpadă 😊 La final de zi, oprește-te la un restaurant cu priveliște frumoasă și bucură-te de o mâncare bună și un vin francez de calitate.

Cairo, Egipt

Martie este sezonul în care să mergi în Cairo... dacă ai visat să o faci și n-ai reușit până acum. Cum sezonul de iarnă s-a încheiat, turiștii încep să se împuțineze, iar biletele de avion să se ieftinească serios. Cât despre vreme, e chiar plăcută. Piramidele legendare din Giza și Marele Sfinx se află chiar la periferia orașului, iar siturile arheologice din Dahshur, Memphis și Saqqara vor putea fi admirate și fotografiate în liniște. După ce ai terminat vizita obiectivelor turistice, mergi în Parcul Al Azhar sau în bazarul Khan el-Khalili. Imposibil să pleci de acolo cu mâinile goale.

Andaluzia, Spania

Această regiune sudică a Spaniei renunță la tot pentru Semana Santa (sau Săptămâna Mare), sărbătorită chiar înainte de Paște. Celebrarea are loc în martie, cu cele mai mari petreceri stradale și procesiuni pline de farmec, în Sevilla și Malaga. Este, de asemenea, unul dintre  cele mai accesibile orașe din Europa, cu oferte excelente de vacanță. Găsești câteva aici.

MADRID

În martie, sora cea mare a Barcelonei se lepădă de straiele iernii. Pe măsură ce orele trec, orașul este îmbrățișat ca prin magie de un val generos de căldură. Parcurile expansive din Madrid se înseninează, iar localnicii „migrează” spre cafenele pentru a bea împreună „caipirinhas” și pentru a dansa până în zori. Temperaturile se mențin în jurul a 20 °C (mult mai confortabile decât în timpul verii). Iar asta înseamnă că poți explora galeriile sale de clasă mondială, casele belle-époque și buticurile de designer, fără a te topi de căldură. Ajuns aici, nu te opri la tradiționalele „tapas”. În Madrid găsești o varietate mare de produse gastronomice tradiționale. Ia o gură din fiecare. Noi n-am rezista tentației.

Roma, Italia

Începutul primăverii este perioada ideală de a vizita  Orașul Etern. Vremea este caldă, nu fierbinte ca-n vară. Străzile sunt mai liniștite, tarifele camerelor mai mici decât în sezonul de vârf, iar prețul biletelor de avion scad simțitor de mult. Chiar și de Paște vacanța de primăvară este  destul de convenabilă aici. Este o bucurie să îți petreci Sărbătorile Pascale aici, să participi duminică la Liturghie și să mergi luni în Piața Sf. Petru (a doua zi de paște).

În Vinerea Mare, este o Liturghie cu Papa la Bazilica Sf. Petru la ora 17:00. „Calea Crucii”, sau Via Crucis, începe la Colosseum la 21:15. Chiar dacă nu ești religios, este impresionant să vezi cum Papa prezidează procesiunea, care se îndreaptă spre dealul Palatine, oprindu-se de 14 ori de-a lungul drumului pentru a aminti călătoria lui Hristos pe cruce. În Sâmbăta Sfântă, la 21:00 se află o Vigilă de Paști la Bazilica Sf. Petru. Și în Duminica Paștilor, Papa apare pe Piața San Pietro la ora 10:15 pentru a conduce o Liturghie Sfântă; El va conduce, de asemenea, binecuvântarea „Urbi et Orbi” din loggia centrală a Bazilicii Sf. Petru la prânz.

De  asemenea, toate muzeele publice vor fi deschise în Duminica Paștelui și luni, exceptând muzeele Vaticanului și Capela Sixtină. Cât despre mâncare, în duminica de Paști, este singura zi din an în care Roma te servește cu un mic dejun cu ouă, șuncă și salam. Se termină cu „torta di Pasqua”, o pâine cu brânză de Paște (fiartă cu „pecorino romano”, desigur). Ouăle de ciocolată vin fără îndoială ca desert.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii