Top modalitati eficiente de a economisi in vacanta
» Oferte

04.05.2018

Top modalitati eficiente de a economisi in vacanta

În ciuda mentalității multora dintre noi, o vacanță ieftină poate fi uimitor de plină și frumoasă. Călătoria în sine este una dintre cele mai frumoase experiențe nu pentru cazarea sau statul la plajă propriu zis, ci pentru entuziasmul descoperirii unor noi peisaje, noi locuri. Datorită bucuriei de a-ți petrece timpul liber așa cum îți dorești, la relaxare, cu prietenii sau cu familia. Așa că nu te descuraja dacă bugetul tău pentru vacanța de vară este destul de restrâns. S-ar putea să ai parte de un sejur de un milion de ori mai frumos decât mulți turiști cu bugete mari și destinații pompoase. Când te aventurezi într-o vacanță cu buget redus, fără all inclusive, ai parte de multe experiențe frumoase, noi, în care să descoperi tradiționalismul destinației. Până la urmă, de ce mergi în vacanță? All inclusive găsești în orice destinație. Ia-ți rucsacul în spate și încearcă lucruri noi. Iată șapte sfaturi privind cele mai bune modalități de a economisi într-o călătorie, fără a te lipsi de plăcerile ei. 

 1. Deschide-ți un cont de economii de vacanță

Știm cât de greu e să pui un ban deoparte când salariul nu-ți este de ajuns de la o lună la alta. Însă, cu un minim de efort, poți strânge bani frumoși pentru un sejur de vis. deschide-ți un cont de economi și pune în el lunar o sumă modică, pe care ai cheltui-o în weekend la un supermarket. Sau, dacă îți este mai ușor, depune ori de câte ori ai ocazia și îți mai rămân câțiva lei în portofel. Vei fi surprins să vezi cât se strâng la final de an. Știm că este o modalitate de modă veche, dar până acum s-a dovedit a fi cea mai eficientă. 

2. Fii flexibil

Vacanțele sunt mai scumpe sau mai ieftine în funcție de perioadă.  Bineînțeles că dacă vei vrea în vârf de sezon prețurile sunt mari. Toți vrem atunci. Personal, nu știu de ce. vara, vacanțele în plin sezon înseamnă căldură sufocantă pe plaje. Alege capetele de sezon, în special ultimele plecări, chiar dacă ai copii. Nimeni nu se duce până acolo, deși în unele destinații temperaturile sunt confortabile, iar vremea de plajă persistă zdravăn 😊 Spre exemplu, mergi în Rhodos pe la sfârșitul lui octombrie. Îți garantez că vei avea soare din plin și prețuri de două ori mai mici ca-n sezon, chiar și la avioane. Totul ține de flexibilitate și de analiza destinațiilor din timp. Cât despre copii, știi bine că întotdeauna îi poți învoi o săptămână. Iar asta este cea mai bună modalitate de a economisi în vacanță

3. Bilete de avion Last Minute

dacă ești flexibil, înseamnă că poți pleca oricând. Iar reducerile mari la biletele de avion (căci aici e adesea durerea mare) se pot ivi în orice zi. Profită de acestea și rezervă-ți biletele pe loc. Acestea sunt oferte uimitoare, care apar în fiecare lună spre o anumită destinație. Abonează-te la newsletter-ele companiilor aeriene și verifică, din când în când, promoțiile lor. S-ar putea ă ai parte de o mulțime de city break-uri la tarife mici, precum și la bilete de avion cu super discount pentru anumite perioade. Fă-ți vacanțele după acestea. Cazări ieftine găsești din plin, dacă nu ești foarte pretențios. 

4. Închirierea unei mașini

Iar când ai ajuns în vacanță, renunță la transportul în comun în favoarea închirierii unei mașini. În ciuda gândirii că e mai scump, aceasta este de fapt mai ieftină, dacă e luată pe termen lung, cum ar fi 7 zile. Mai ales dacă ești cu familia. Cele mai multe companii de rent a car oferă reduceri substanțiale la închirierea unui vehicul pentru cel puțin cinci zile. S-ar putea să vrei să închiriezi mașina pe mai multe zile decât ai nevoie, doar ca să ai parte de un super discount. Fă calcului sumă/nr de zile și ai să vezi că ieși cu zile gratuite dacă rezervi pe o perioadă mai lungă, luând ca preț de referință închirierea mașinii/zi.

5. Nu te opri niciodată în buricul târgului

În orice oraș sau stațiune ți-ai petrece vacanța, nu opta niciodată pentru un restaurant în centru... nici măcar la periferie. Prețurile sunt întotdeauna mai mari și rar găsești mâncare cu adevărat tradițională. Dacă este urgență, un sendviș este de ajuns. dacă tot îți închiriezi mașină, mergi în locurile mai puțin turistice (sate, taverne mai departe de plajă) și bucură-te de ele. Aspectul, servirea, ambientul și mâncarea sunt cu siguranță mai plăcute. Cât despre prețuri, fii convins că sunt mai mult decât rezonabile. 

6. Renunță la suveniruri

Suvenirurile sunt frumoase, dar adesea nefolositoare. Renunță la a oferi cadouri celor de acasă. Chiar dacă par ieftine, acestea reprezintă o cheltuială uriașă în timpul vacanțelor. Suvenirurile cu adevărat frumoase pot fi câteva scoici de pe plajă (alegi unele deosebite), nisip de pe plajă pus într-o sticluță (sau săculeț, ce ai la îndemână), un tip de condiment – pe care îl vrei tu și îl împarți ulterior, o crenguță de măslin... și lista poate continua cu ușurință. Axează-te pe suveniruri naturale, reprezentative destinației. Magneți de bucătărie, săpunuri și ulei găsești oriunde. 

Așadar, pentru o vacanță cu buget redus, trebuie să fii atent la promoțiile companiilor aeriene, să-ți alegi o perioadă cu câteva săptămâni mai târzie decât în plin sezon și să renunți la cheltuielile mărunte, care par nesemnificative, dar consumă o bună parte din buget. În rest, la cât mai multe vacanțe ieftine și frumoase! 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii