Vacanta all inclusive cu copiii. Ce ar trebui sa stii
» Oferte

30.05.2018

Vacanta all inclusive cu copiii. Ce ar trebui sa stii

Vacanțele all inclusive au devenit o modă. Mergem în Turcia doar pentru ele, alegem hotelurile din Egipt doar cu all inclusive și uneori optăm pentru aceste servicii chiar și în Grecia sau Italia. Nu spunem că e rău, însă, dacă nu ești cu copiii, lasă-ți loc să experimentezi și gastronomia locală. Până la urmă, de ce  te duci peste hotare? Nu de alta, dar dacă ești înnebunit după all inclusive, puțin probabil să explorezi destinația... ca să nu ratezi masa. Știm, am trecut și noi prin asta. Tocmai de aceea, renunță la acest concept (unde poți) și bucură-te de tradiționalul locului în care te afli. Chiar și în Turcia (Raiul all inclusive-ului) poți renunța la câteva mese (adesea cu mâncăruri occidentale), pentru un kebab din bazar.

Însă, când vine vorba de vacanțe cu copiii, all inclusive înseamnă siguranță. Tocmai de aceea, ți-am pregătit un mic ghid pentru o vacanță all-inclusive cu copiii. La ce să fii atentă, ce trebuie să știi și cum să-ți alegi resortul. Toate acestea îți vor face vacanța mai confortabilă și mai frumoasă, simțindu-te în siguranță. 

Copilul poate călători: un ghid pentru o vacanță all-inclusive

Un resort  all-inclusive înseamnă o vacanță de familie! dacă ai mai fost cu bebelușul, știi exercițiul:  zbor, plimbare cu autobuzul, băutură de bun venit… o săptămână de soare, mâncare și relaxare 😊  Dacă nu ai mai fost, trebuie să știi că oricât de all-inclusive ar fi, vacanța cu copiii necesită  planificare și o gândire puțin mai avansată. Odată ce ai ales destinația, verifică datele de expirare ale pașapoartelor. Asigură-te că ai cel puțin 6 luni de valabilitate de la întoarcerea acasă. Apoi, vezi dacă ai nevoie și de viză pentru destinația aleasă. Și dacă este nevoie, când se emite aceasta: la plecare sau în avans? 

Când alegi stațiunea de vacanță all inclusive cu copiii, ia în considerare:

1. Este un resort prietenos pentru copii?

Pătuțuri și scaune speciale: dacă nu ți se oferă, va trebui să mergi cu ele. O altă opțiune, ar fi închirierea echipamentelor necesare pentru bebeluși de la o companie locală de încredere (dacă vrei neapărat acel resort). Astăzi, multe hoteluri all inclusive  oferă facilități pentru copii, așa că ai de unde tot alege. Odată ce ți-ai rezervat pachetul, spune agentului că vrei să ai un pătuț disponibil în timpul sejurului și încearcă să afli ce tip de pătuț există. Multe sunt asamblabile din pânză, ușor de gestionat și destul de sigure, pentru a nu se lovi copilul. Există însă și resorturi (mai de fițe), care oferă pătuțuri din lemn. Știu că sună pretențios, dar păstrează ideea pentru acasă. În vacanță, nu vrei să stai cu ochii lipiți de cel mic, de teamă că se va lovi. Nu știi niciodată cum este fabricat acel pătuț, cât de finisat este lemnul și înălțimea lui.  

Plaje / piscine: Există o piscină pentru copii și / sau o piscină pentru bebeluși? Ia în considerare calitatea plajei și a apei. Dacă plaja este prea stâncoasă sau valurile prea puternice, nu va fi prea distractiv!

Zonă de joacă în interior: Uneori e plăcut să ai o zonă la umbră, unde bebelușul tău să se poată juca. Aceasta este, de asemenea, o opțiune drăguță dacă vremea este urâtă. Un loc e joacă la interior este o alternativă mai plăcută decât să stai în cameră. 

Configurația camerei: Încearcă să vezi fotografii cu camera, pe site-ul hotelului. Există un loc amenajat (spațiu) pentru a pune patul? Dacă bebelușul este prea aproape de patul tău, riști să nu dormi confortabil. El te poate vedea și auzi ușor, astfel că va cere la tine constant.

Balcon: balconul poate fi refugiul ideal când bebelușul doarme! Orele de culcare a celor mici sunt chiar la începutul distracției de seară. Cu un balcon generos, bine amenajat, te poți relaxa în continuare în aer liber, fără teama de a vă trezi copilul.

Restaurante / mese: asigură-te că resortul ales are restaurante tip bufet si a-la-carte, pentru a avea mai multe opțiuni când simți că ceva merge rău. De asemenea, verifică dacă orele restaurantului sunt potrivite pentru familia ta. Fă-ți o mică analiză în funcție de programul de somn al celui mic. 

Babysitting: dacă tot ești în vacanță, de ce să nu ai și o noapte doar pentru voi doi? Vezi dacă hotelul are și serviciu de babysitting. Poate nu vei apela la el, însă știi că există și această opțiune. 

Distanța de la aeroport: un detaliu important. Vezi dacă pachetul tău are transfer la hotel și cu ce anume. De asemenea, verifică și distanța de la aeroport la hotel. Ție îți este greu să reziști 90 de minute într-un autobuz, darămite unui bebeluș. Deși nu pare, acest criteriu este extrem de important în alegerea resortului.  

2. Orarul zbor și durata zborului?

La ce oră decolează avionul și la ce oră e returul? E greu să mergi cu un bebeluș la 5 dimineața în aeroport. Alege orarul de zbor care se pliază programului bebelușului.  Noi îți recomandăm să te organizezi în așa fel încât cel mic să adoarmă în avion. Este mai simplu. 

Pregătirea de călătorie:

1. Ar trebui să iau căruciorul cu mine?

Căruciorul este foarte practic în multe situații. Vrei să te plimbi, să stai la plajă sau la restaurant, iar bebelușul trebuie să doarmă. Este recomandat să îi iei cu tine într-o vacanță cu copiii la all inclusive. Verifică toate condițiile privind dimensiunea pe site-ul companiei aeriene.

2. Câte scutece și șervețele trebuie să mă împachetez?

În funcție de destinație. Este posibil să fii departe de o zonă cu magazine, de unde să poți cumpăra scutece și șervețele suplimentare. Vezi locația exactă a hotelului și împachetează în consecință.

3. Mâncare pentru bebeluși: știu, vei spune: „ce Dumnezeu, doar sunt la all inclusive”. ce faci, însă, dacă apar întârzieri neașteptate de masă sau felurile oferite în ziua respectivă nu se pretează pentru dieta celui mic. Ia-ți cu tine (doar de rezervă) pentru situații de urgență, dar și pentru călătoria cu avionul. Nu știi niciodată când apar întârzieri.

4. Cești din plastic / castroane: dacă bebelușul tău îi place să-și arunce tacâmurile, ceștile, etc. pe podea, ia cu tine câteva din plastic. De asemenea, să nu uiți de babețică. În caz contrar, s-ar putea să îți strici plimbarea de după amiază, continuând să îl tot schimbi de hăinuțe.

5. Laptele: dacă bebelușul tău bea lapte, aduceți-i o cană suplimentară sau două. Umplerea unei căni suplimentare la micul dejun tip bufet te asigură că ai lapte disponibil pentru gustări și înainte de culcare.

6. Formula: dacă îți hrănești copilul cu formula copilului tău,  gândește-te de unde poți lua apă sterilizată. Vezi dacă ai un ceainic în cameră. Iacă nu, ia-ți un ceainic de călătorie înainte de plecare. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii