Ziua Internațională a Dansului 4 orașe de vizitat pentru arta dansului
» Oferte

29.04.2020

Ziua Internațională a Dansului  4 orașe de vizitat pentru arta dansului

Ziua Internațională a Dansului ar trebui să fie una după care să te ghidezi în alegerea destinației pentru viitoarea vacanță. Scris în urmă cu peste 30 de ani, mesajul acestei zile este unul care depășește toate barierele: „Intenția Zilei Internaționale a Dansului este să celebreze dansul, să dezvăluim universalitatea acestei forme de artă, să traversăm toate barierele politice, culturale și etnice și să aducem oamenii împreună cu un limbaj comun - Dansul. " Pentru a sărbători în felul nostru, vă prezentăm patru orașe de vizitat, pentru a experimenta această limbă internațională. Și pentru a te bucura de ritmuri pasionale.

Flamenco: Sevilla sau Córdoba, Spania

Flamenco deține un loc special în inima noastră. Va fi și în inima ta imediat ce vei participa la un spectacol live în Sevilla sau Córdoba. Dansul complex, vesel și adesea senzual își are originea în Andaluzia, regiunea de sud a Spaniei. Alcătuit din cante (cântat), toque (cântare la chitară), baile (dans) și palme (claps), este posibil să te pierzi cu totul în magia spectacolului. Dacă ești în căutarea unei experiențe adevărate, îndepărtează-te de cluburile mari și caută, în schimb, localuri tradiționale, unde vei găsi spectacole de noapte de-a dreptul suprinzătoare. În Sevilla, consultă programul Muzeul Dansului Flamenco, iar în Córdoba, nu pierdeți o reprezentație la Tablao Flamenco Cardenal.

Tango: Buenos Aires, Argentina

Scufundă-te în cultura tango din Buenos Aires și mergi la o „casă de tango”. Una dintre cele mai vechi și mai autentice este El Viejo Almacen, care organizează un „combo” pentru cină și un spectacol uimitor. În iunie, întregul oraș sărbătorește aniversarea morții lui Carlos Gardel (denumit adesea Regele Tango) cu demonstrații de tango și postere în întregul oraș. Să nu te mire dacă întâlnești demonstrații stradale bruște în plină noapte pe străzile din Buenos Aires. Poți vizita și fosta casă a lui Gardel, acum muzeu.

Balet: Paris, Franța

Oh, da. Ziua de naștere a dansatorului francez și tatăl baletului modern, Jean-Georges Noverre, este pomenită în fiecare an cu Ziua Internațională a Dansului. Jean-Georges Noverre a început să danseze la o vârstă foarte fragedă, iar mai târziu în carieră a început să compună propria sa operă. În prezent, Opera de Ballet din Paris este considerată una dintre cele mai bune din lume. Acum, majoritatea claselor de balet folosesc această formă de artă, în care poveștile sunt redate prin dans și pantomimă.

Break Dance: New York

În mod surprinzător, idea de Break Dance apare pentru prima oară în anii '70, în New York City. Richard "Crazy Legs" Colon și Kenneth "Ken Swift" Gabbert au găsit inspirație pentru dansul din James Brown și multe filme Kung-Fu. Încă de la începuturi, dansul s-a răspândit în întreaga lume. Îi găsești, însă, rădăcinile puternice în Big Apple – unde te și poți bucura de o reprezentație. Urcă în orice metrou (sau mergi prin orice stație mare, cum ar fi Union Square) și vei ajunge probabil să admiri o mini reprezentație. Pentru o experiență stradală uimitoare, îți recomandăm p excursie la 5 Pointz în Long Island City. Vei asista la cele mai frumoase reprize de Break Dance, cu pauze de câte cinci-zece minute.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii