Festivalul Hanurilor

Festivalul Hanurilor se desfașoară anual, la Hanul Ancuței din comuna Tupilați și are ca scop reînvierea obiceiurilor și tradițiilor ospitalității românești specifice perioadei existenței hanurilor de altădată. Sărbătoarea aduce în prim plan obiceiuri culinare și ospitaliere precum și meșteșuguri dezvoltate odinioară în jurul hanurilor.


Pe parcursul acestui regal, cei prezenţi se vor lăsa purtaţi într-o apetisantă călătorie de neuitat, o călătorie printre gusturi, printre arome, o călătorie ce se va transforma într-un veritabil răsfăţ culinar.


Cei responsabili cu răsfăţul îşi vor amenaja standuri de unde cei curioşi şi pofticioşi vor putea degusta minunatele şi delicioasele produse tradiţionale, specifice fiecărei zone pe care o reprezintă.


La festival vor lua parte reprezentanti din diverse regiuni ale tarii (asociatii de turism rural, ansambluri si grupuri folclorice etc.) care vor prezenta obiceiurile si traditiile ospitaliere specifice zonei din care provin.


Se va organiza simpozionul cultural "Sadoveniana", lansari de carte, prezentari, sezatori, concursuri pe teme de arta culinara, spectacole folclorice, parada carutelor impodobite.

 Hotel   
 Obiective Turistice
Cazare in Tupilati (Regiunea Moldova, Romania)

Filtrati oferta cautare avansata


Hanu Ancutei, Tupilati

Hanu Ancutei

Tupilati, Regiunea Moldova, Romania

  • Hotel cu Internet wireless  
  • Fara transport
Obiective Turistice