Aeroportul Internațional Iași - prezentare si imagini

Aeroportul Internațional Iași este un aeroport situat în municipiul Iași (România). Situat la aproximativ 8 km est de centrul orașului.

Aeroportul Iași este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate de pe teritoriul actual al României.

Primele zboruri au avut loc în anul 1905, iar în anul 1926, odată cu inaugurarea cursei București-Galați-Iași și Chișinău, Aeroportul Iași a căpătat statutul de aeroport comercial. În anul 1969 aeroportul este modernizat, se construiesc o pistă de beton în lungime totală de 1800 m și un terminal pentru pasageri.

Ultima modernizare a aeroportului are loc în anul 2001 când terminalul de pasageri este adus la o capacitate de procesare simultană de 150 pasageri/oră pentru traficul intern, respectiv 100 pasageri/oră pentru traficul extern. Un terminal de pasageri de ultimă generație, un terminal cargo și o pistă separată de 3.000 m sunt prevăzute într-un nou proiect, punerea în practică a acestuia într-un timp real depinzând de asigurarea finanțării.

În anul 2005, Consiliul Județean Iași a inițiat un proiect de modernizare a aeroportului, investiție estimată la 200 milioane euro. După întocmirea studiului de fezabilitate, proiectul s-a împotmolit din cauza revendicărilor de teren din zona unde ar urma să fie extins Aeroportul.

Zboruri regulate: Austrian Airlines, TAROM, operat de Tyrolean Airways (Viena); Carpatair (Timișoara); TAROM (București - Henri Coandă)
Zboruri charter: Atlasjet (Antalya); Blue Air (Antalya, Thessaloniki, Bodrum); Romavia (Antalya)

Sursa informatiei prezentate