Aeroportul Internațional Oradea - prezentare si imagini

Aeroportul Internațional Oradea (cod IATA: OMR, cod ICAO: LROD) este deschis oficial traficului internațional de persoane și mărfuri, punct poliție de frontieră, vamă, poliție sanitar-veterinară. Aeroportul Internațional Oradea deservește județul Bihor și zonele limitrofe cuprinzând peste 750000 de locuitori, orașul Oradea cu peste 250000 de locuitori și încă șase orașe aflate într-o rază de maxim 100 km cu o populație de peste 300000 de locuitori. Aeroport internațional în creștere în privința traficului. Aeroportul are zboruri TAROM spre București cu frecvență zilnică.

Un element important al viitorului potențial pentru transport este dezvoltarea cererii de turism pentru străini la Oradea, legat de Băile Felix sau alte zone turistice. Transportul internațional al României, atât pentru romanii care călătoresc in străinătate cat si pentru străinii care călătoresc in România, s-a schimbat considerabil in ultimii ani. Băile Felix oferă un potențial considerabil de dezvoltare. Băile Felix datează din anii 1700 si sunt renumite in lumea întreaga pentru apele minerale termale folosite in tratarea multor boli. Multe hoteluri au propriile baze de diagnosticare si tratament. In prezent, activitatea Băilor Felix se concentrează asupra tratamentelor terapeutice in unele afecțiuni, printre care si reumatismul. Trăsătura principala a băilor este apa termala care este o trăsătura geologica a zonei. In prezent, sunt circa 2500 de camere cotate cu doua sau trei stele si un total de 6000 de camere în 12 hoteluri diferite. Zona rustica din jurul -.Stânei de Vale și a Munților Apuseni.

Destinații interne: TAROM (București-Henri Coandă)
Chartere: Ion Țiriac Air; Tarom (Constanța perioada de vara)

Regia autonomă de transport din Oradea pune la dispoziția călătorilor o linie de transport în comun.De asemenea sunt disponibile mașini ce efectuează curse de tip TAXI.

Sursa informatiei prezentate