Cele 10 locuri cele mai magice din Calabria - prezentare si imagini

Cele 10 cele mai frumoase locuri din Calabria pentru a vizita
Calabria, cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în această regiune minunată

Nu doar mare! 10 locuri magice, printre sate și sate unice, descoperind o frumoasă textura din râu: Calabria! De la granița de nord cu Basilicata la strâmtoare care separă Sicilia, Calabria este o regiune adesea neexplorata, si de descoperit.

Vedem in continuare ce va recomandam sa nu pierdeti daca doriti sa mergeti in Calabria.

1. Plaja Arco Magno, San Nicola Arcella - Cosenza
În acest mic sat de mai puțin de 2 mii de suflete, San Nicola Arcella, frumusețea pristină explodează în toată puterea sa. Calea de a ajunge acolo nu este unul ușor, dar panorama care se deschide în fața ochilor tăi este de neuitat: un arc de stâncă suspendata pe mare, în fața ta incadreaza apă spectaculoasă.

2. Cetatea aragoneză din Le Castella din Isola di Capo Rizzuto - Crotone
Se spune că în trecut, castelele din arhipelagul din fața lui Isola di Capo Rizzuto erau șapte. Astăzi, pentru domina golful, a rămas cetatea aragoneză Le Castella, un castel practic în mijlocul mării, legat de continent doar de o bandă subțire de pământ. Înconjurat de Rezervatia Marina Capo Rizzuto, cetatea vă puteți bucura de o minunată vedere la Marea Ionică și natura înconjurătoare: de la una dintre camerele sale, chiar și puteți viziona pe fundul mării în timp real, datorită camerelor subacvatice.

3. Belvedere din Piazza San Rocco, Scilla - Reggio Calabria
Rătăciți pe străzile înguste ale Chianalea în Scilla, opriți pentru cina la unul dintre restaurantele din fructe de mare și duce la plimbare la Belvedere Sf Rocco. De pe această terasă minunată a orașului vă puteți bucura de o priveliște încântătoare asupra castelului Ruffo di Scilla, pe plaja Marina Grande și, mai presus de toate, pe frumoasa strâmtoare Messina, aproape de Sicilia. În orice moment al zilei scena vă îndepărtează respirația, dar ajunge la apus, când soarele întâlnește apele mării în fața voastră: veți rămâne fără cuvinte!

4. Satul cocoșat Pentedattilo - Reggio Calabria
În Pentiattilo, o fracțiune din Melito Porto Salvo, în provincia Reggio Calabria, istoria a început foarte devreme, chiar cu 600 de ani înainte de Cristos, datorită și poziției sale strategice. Satul, de fapt, este asezat pe stânca Muntelui Calvary si asezat pe stâncă. Forma își amintește de mână ciclopică cu cinci degete (de aici și numele, Pentedattilo), iar străzile sale erau scena "masacrului Alberti" dintre cele două familii nobile locale. Astăzi, este un loc fascinant și misterios: populația sa mutat, făcând satul un oraș-fantomă.

5. Parcul Național Sila - Catanzaro, Cosenza, Crotone
Acest paradis pentru iubitorii de natură are nevoie de introducere: în interior, Parcul National Sila protejează unul dintre sistemele cele mai importante biodiversitate: nu numai tipurile de floră sunt aproape nelimitate, dar cu păduri poți întâmpinați lupi (simbolul parcului), mistret și căprior. Pentru cei care doresc să se asigure că Calabria nu este doar mare, această perlă chiar și protejate de UNESCO. Aici poti ei un picnic frumos printre pini, lacuri și animale!

6. Santa Maria dell'Isola Tropea Calabria
Situat pe dealul Tropea cu vedere la mare, altarul Santa Maria Island este o grădină bine întreținută și internă minuscul la fel de simplu ca și găsirea un pic „de spiritualitate și tăcere. Nu vă descurajați de pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a ajunge la ea: aici, de sus, dacă ziua este clară, veți putea vedea și Insulele Eoliene!

7. Baptisteriul, Castelul și Catedrala Santa Severina - Crotone
Nu prea mulți oameni știu că perla, care este Santa Severina, oraș calabreză în provincia Crotone, de asemenea, numit „nava de piatră“, care cu Baptisteriul său, castelul și catedrala este, probabil, cea mai importantă mărturie bizantină în Calabria. Dar, în afară de a fi un sit istoric de interes special Santa Severina, care se află pe un afloriment stancos domina întreaga vale a râului Neto, este, de asemenea, unul dintre satele medievale mai frumoase din Italia.

8. Insula Dino - Cosenza
Insula Dino, cea mai mare dintre cele două insule din Calabria, nu se știe de unde își ia numele și de-a lungul secolelor a fost driblată între pirați și populații diferite. Mai târziu a fost privatizată, astfel încât la un moment dat a trecut în mâinile familiei Agnelli. Numai recent, sa întors în statul italian, care a salutat sub aripa sa un teritoriu necontaminat, format din pesteri incredibile și fundul marii până la limita irealului. Dacă doriți să vă simțiți ca noii protagoniști ai filmului "Cast Away" sau pur și simplu să vă bucurați de una dintre cele mai frumoase peisaje.

9. Pârtiile de schi din Gambarie - Reggio Calabria
Nu numai marea, nu numai satele frumoase, ci și munții. De fapt, în inima Parcului Național Aspromonte, este posibil să schiați! Prima stațiune montană din sudul Italiei, Gambarie este situată la 1.400 de metri deasupra nivelului mării și este deosebit de specială, deoarece pe versanții de schi puteți admira aburul Etna pe o parte și insulele Aeolian pe de altă parte! Vă puteți imagina minunea schiului cu impresia că la sfârșitul traseului va fi marea?

10. Castelul Ducal din Corigliano Calabro - Cosenza
Printre cele mai frumoase castele din toată Italia se află și Corigliano Calabro. Din turnul său puteți vedea în depărtare, spune cineva, chiar până la Taranto, iar o plimbare în interiorul său se aruncă adânc în trecut. Plafoanele cu fresce, holuri cu oglinzi, mobilier de epocă și camere de tortură: fiecare detaliu prezintă atmosfera epoca în care a fost construită și locuită.

Sursa informatiei prezentate