Gradina Zoologică - prezentare si imagini

Gradina Zoologică - Varna este un loc preferat pentru localnici și oaspeții orașului. Exploatează o suprafață de 23 de hectare. Acesta dispune de peste 60 exponate, prezentate de aproximativ 300 de animale. Aici veți întâlni o varietate de specii diverse de floră și faună. Gradina zoologica atrage cu vegetația sa bogată, suprafețele verzi întreținute și lacurile în cascadă frumoase, care găzduiesc diferite soiuri de păsări de apă. Omul pierde contactul cu natura și unde în altă parte, dacă nu în grădina zoologică se poate întâlni cu animalele sale preferate. Pe lângă faptului, că este un loc de recreere și divertisment pentru copii și adulți, grădina zoologică are un rol în protejarea și conservarea animalelor indigene și exotice, inclusiv specii rare și pe cale de dispariție.
In anul 1956, populatia locala a demarat un proiect de construire a unei gradini zoologice si odata cy acesta a venit si primul locuitor, un ursulet numit Maksim, donat de catre un marinar.
Constructia gradinii zoo a durat pana in anul 1961, cand a avut loc deschiderea oficiala, suprafata acesteia fiind de 30 de hectare.

Sursa informatiei prezentate