Gradina Zoologica Schönbrunn - prezentare si imagini

În vara anului 1752 Împăratul Franz I. Stephan von Lothringen, soţul Mariei Theresia, şi-a condus musafirii prima oară prin menajeria nou amenajată în grădina palatului Schönbrunn. De atunci există la Viena cea mai veche grădină zoologică a lumii.

Încă din 1906 a fost consemnat un eveniment senzaţional la Schönbrunn: pentru prima dată în lume s-a născut în captivitate, la Viena, un elefant african. În 2007 a urmat a doua premieră mondială: pentru prima oară a venit pe lume, într-o grădină zoologică, un pui de Panda prin reproducere naturală; micuţul Panda din Schönbrunn se numeşte Fu Long. În august 2010 s-a născut un al doilea ursuleţ Panda.

Grădina Zoologică din Schönbrunn se numără astăzi printre cele mai moderne şi bine amenajate grădini zoologice ale lumii. Habitatele animalelor sunt amenajate deosebit de generos şi foarte apropiat de mediul natural. Aici trăiesc peste 500 de specii de animale - de la tigrul siberian şi hipopotam până la rinocer. Atracţiile principale sunt Pavilionul pădurii tropicale, parcela întinsă dedicată Americii de Sud şi pavilionul denumit ORANG.erie, noul cămin al orangutanilor din Viena. În primăvara anului 2010 a fost inaugurat traseul tematic „Aventuri în natură" (vezi Naturerlebnispfad). Grădina Zoologică se extinde în fiecare an cu clădiri noi spaţioase şi incinte pentru animale. Şarmul istoric al grădinii zoologice este menţinut în continuare.

Sursa informatiei prezentate