Manastirea Sfanta Teresa din Avila - prezentare si imagini

Manastirea Sfanta Teresa, care apartine ordinului carmelit descult, a fost construita intre anii 1629 si 1636, sub directa indrumare a episcopului de Avila, Marquez de Gaceta. Manastirea a fost ridicata dupa un proiect al architectului Fray Alonso de San Jose.

Fatada baroca a bisericii este interesanta, dand un sentiment de stabilitate. In interior, podeaua este in forma de cruce latina, in bratele careia se afla gazduite sculpturi semnate de catre maestrul Gregorio Fernandez. Manastirea este situata pe strada Piata Sfintei, fiind ridicata exact in locul in care s-a nascut si a vietuit prima parte din viata Sfanta Teresa. Este o manastire activa, cea mai mare parte a ei ramanand, din pacate, inchisa publicului.

Sala relicvelor pastreaza relicvele Sfintei Teresa si ale Sfantului Ioan al Crucii. Relicvele sfintei sunt expuse publicului, mai exact, un deget de la mana ei dreapta, o curelusa de una din sandalele sale, o bucata din vestmintele ei si un instrument de autoflagelare. Mana si inima Sfintei Teresa sunt expuse in manastirea carmelita din apropierea orasului Alba de Tormes. In curtea manastirii se afla amenajata si o micuta gradina in care obisnuia sa se joaca sfanta cand era mica. La manastire se pastreaza si mormantul Sfintei Teresa.

Pelerinii pot vizita insa locul in care a fost nascuta aceasta. Acesta a fost impodobit cu o frumoasa capela baroca, fiind incorporata in Biserica mare a manastirii. Capela este decorata cu scene din viata sfintei.

Sursa informatiei prezentate