Muzeul Național de Arheologie - prezentare si imagini

Muzeul este găzduit într-o clădire neoclasică impunătoare de la sfârșitul secolului al XIX-lea, proiectată de L. Lange și remodelată de Ernst Ziller. Spațiul expozițional vast - numeroase galerii pe fiecare etaj reprezentând un total de 8.000 de metri pătrați - găzduiește cinci colecții permanente mari: Colecția preistorică, care include lucrări ale marilor civilizații care s-au dezvoltat în Marea Egee de la mileniul al șaselea până în anul 1050 î.Hr. Neolitic, cicladic, micenian) și găsite din așezarea preistorică de la Thera. Colecția Sculpturi, care arată evoluția sculpturii antice grecești din secolele VII-IV c.Hr., cu capodopere unice. Colecția de obiecte vase și obiecte minore, care conține lucrări reprezentative ale ceramicii antice grecești din secolul XI î.Hr. până în epoca romană și include colecția Stathatos, un corpus de obiecte minore de toate perioadele. Colecția de Metalurgie, cu multe statui, figurine și obiecte minore. Și, în cele din urmă, singura colecție de antichități egiptene și Orientale din Grecia, cu lucrări datând din perioada pre-dinastică (5000 î.Hr.) până la cucerirea romană.

Muzeul posedă o arhivă fotografică bogată și o bibliotecă cu multe publicații rare, dintre care ultimul este îmbogățit constant pentru a satisface nevoile personalului de cercetare. Există, de asemenea, laboratoare moderne de conservare pentru metale, ceramică, piatră și materiale organice, un atelier de turnare, un laborator fotografic și un laborator de chimie. Muzeul are spații de expoziție temporară, o sală de conferințe pentru prelegeri arheologice și unul dintre cele mai mari magazine ale Fondului pentru încasări arheologice.

Muzeul Național de Arheologie salută mii de vizitatori în fiecare an. Pe lângă faptul că își prezintă propriile comori, organizează expoziții temporare și oferă artefacte expozițiilor atât în ​​Grecia, cât și în străinătate. De asemenea, funcționează ca un centru de cercetare pentru oamenii de știință și oameni de știință din întreaga lume și participă la programe educaționale speciale și alte programe. O caracteristică importantă este disponibilitatea vizitelor ghidate pentru persoanele cu impedimente auditive. Muzeul funcționează ca un serviciu regional special al Ministerului Culturii și cele cinci colecții permanente sunt administrate în mod autonom.

Sursa informatiei prezentate