Porto - prezentare si imagini

Cu turnurile clopotnite care se înalță peste peisajul deluros, bisericile baroce, clădirile medievale și palatele artei-deco care urmează una după alta, Porto pare să aparțină unui basm, mai ales dacă vă uitați la Rio Douro. Portugalia își datorează numele acestui frumos oraș, unul dintre cele mai vechi din Europa.

Labirintul străzilor înguste și pietruite găzduiește piețe, biserici și case cu fațade colorate și azulei. Dacă în centrul istoric puteți admira gloriile decadente și pentru acest minunat trecut vechi, în afara centrului istoric, orașul a văzut o renaștere a stațiunilor de pe litoral, care găzduiesc din ce în ce mai mult lucrări de arhitecți importanți și sunt tot mai mult punctul de referință pentru bucătăria globală contemporană. Simbolurile trecutului pot fi văzute în Biblioteca Lello & Irmao și în Cafeneaua Majestic, o cafenea foarte veche, unde puteți respira aerul de modă veche.

Porto este ca un vin bun de vârstă, trebuie să fie savurat lent în timp ce merge pe aleile deluroase ale Miragaia, Ribeira și Massarelos. Am făcut un ghid util pentru ceea ce trebuie să vezi și să faci în Porto.

Sursa informatiei prezentate