Praça da Ribeira - prezentare si imagini

Praça da Ribeira este un oraș istoric, situat în parohia São Nicolau, într-una dintre cele mai vechi și tipice zone din Porto, Portugalia.

Considerat unul dintre cele mai vechi piețe din oraș, Piața și Cais da Ribeira au fost deja menționate în scrisorile regale de 1389. De origine medievală, atunci când a existat o activitate economică majoră, datorită prezenței unui port câțiva kilometri de la gura râul Douro, era o zonă de comerț intens, cu corturi de vânzare și o mulțime de pește.

Noul gard, finalizat în jurul anului 1370, a împiedicat accesul direct al pătratului la râu, care a fost realizat prin Porta da Ribeira, situat în colțul sud-estic al pieței. În 1491, în zonă sa produs un mare incendiu, la care sa produs un proces de reconstrucție, care a optat pentru case cu coloane și pentru a întinde podeaua pătratului.

Amplasat într-un punct focal pentru dezvoltarea comercială, Praça da Ribeira atras întotdeauna atenția autorităților responsabile cu planificarea și gestionarea orașului urban, deci nu putea trece neobservat de João de Almada e Melo, în secolul al XVIII-lea, reformulat, în căutarea un aspect monumental al acestui spațiu. Există, de asemenea, a fost preocuparea de a crea un coridor pentru a facilita fluxul de bunuri și circulația persoanelor, care a fost Praça da Ribeira, Rua de S. João, Largo de Sao Domingos, Rua das Flores și în cele din urmă Almada Street. Consulul britanic John Whitehead a fost una dintre figurile care au colaborat în remodelarea a pieței, propunând construirea unei arcade, care va închide vest și est laturile camerei o unitate de mare. La nord, piața se deschidea pe străzile Sf. Ioan și Merchantii. În ceea ce privește partea de sud, o scară largă de acces ar fi construită în partea superioară a pereților Fernandina, creând o zonă de circulație care să domine atât râul cât și interiorul pieței. Programul de remodelare include, de asemenea, Porta da Ribeira și Nossa Senhora do Ó Chapel (deasupra lui). Lucrările au fost inițiate în 1776, situată parțial finalizat la mijlocul lui 1780. Planul almadino a fost pus în aplicare doar în fronturile de nord - cu Fântâna monumentala Sf Ioan Street - și la vest. La sud, peretele a fost în cele din urmă răsturnat în 1821, iar primăvara, construcțiile medievale supraviețuiesc până în prezent.

În deceniul din 1980 au fost făcute intervenții arheologice în loc, expunând o fântână de secol XVII, în centrul pieței. Reconstruită la locul său de origine, fântâna a fost încoronată de o piesă sculpturală a autorului lui Jose Rodrigues, cunoscut în mod obișnuit de "Cubo da Ribeira". 24 iunie, 2000 a fost inaugurat în nișa fântânii Ribeira Square, o statuie a Sf. Ioan Botezătorul, de către sculptorul João Cutileiro.

În zilele noastre, Piața Ribeira este un loc de vizitat pentru oricine trece prin oraș, cu numeroase restaurante și locuri de divertisment.

Sursa informatiei prezentate