Turnul Vasco da Gama (Torre de Vasco da Gama) Lisabona - prezentare si imagini

Forma turnului Vasco da Gama aminteste de una dintre panzele unei corabii iar inaltimea sa de 145 de metri face din acest turn cea mai inalta cladire din Lisabona. In varful turnului exista o platforma de observare, inspirata din acele nacele care existau in varful catargelor. La aceasta platforma panoramica se ajunge cu ajutorul a trei lifturi cu pereti din sticla de unde Lisabona poate fi admirata in toata splendoarea sa. Din varful turnului se poate vedea raul care strabate orasul si Podul Vasco da Gama.

In partea opusa turnului se afla Sony Plaza, o arena in aer liber care gazduieste destul de des concerte si care este dotata cu ecrane gigant pe care sunt transmise video clipuri muzicale sau evenimente sportive.

In anul 2007 turnul a fost inchis si momentan nu se mai poate urca din cauza ca se lucreaza la construirea unui hotel de lux precum cele din Dubai. Hotelul cu 20 de etaje si 178 de camere se va numi "Sana Torre Vasco da Gama Royal Hotel". Platforma panoramica si restaurantul din varf vor fi in continuare accesibile publicului si dupa deschiderea hotelului.


Adresa: Parcul Natiunilor

Transport: Metrou - Statia Oriente


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate