Vacanțe în Insulele Eoliene (Isole Eolie) cele mai frumoase lucruri de văzut - prezentare si imagini

în acest articol te ducem la descoperirea Insulelor Aeolian, frumoasele insule siciliane de origine vulcanică, inclusiv excursii ascendente la descoperirea unor cratere și plaje încă active și ape minunate în care să petreci zile de relaxare. Insulele Aeolian se pot ajunge cu feribotul sau cu hidrofoanele din Napoli, Milazzo, Messina și Palermo. Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Catania, de unde există și legături cu autobuzul, Reggio Calabria și Palermo.

LIPARI
Cea mai mare insulă a insulelor Aeolian păstrează un farmec unic pentru aleile și scările sale complicate, care vă vor duce de pe străzile din centru spre străzile cele mai pitorești. Tonurile de lumină, dominate de albastrul apei limpezi, sunt cea mai evidentă caracteristică a lui Lipari: senzația este aceea de a fi într-o carte poștală minunată. Înapoi de la plajă, vă sfătuim să gustați produsele tipice Lipari în diverse delicatese și baruri, specializate în deserturi. Pentru o imersiune în istorie, Castelul Lipari, unic în poziția sa cu vedere la mare, este alcătuit dintr-o serie de clădiri, inclusiv Muzeul Arheologic Regional Aeolian.

SALINA
Punctul de plecare pentru o vizită așa cum ar trebui să fie în Salina este Santa Marina, portul principal al insulei și locul turistic par excellence. Acesta este locul în care se desfășoară cea mai mare parte a vieții de noapte și aici puteți găsi magazine minunate pentru vânătoare de suveniruri. La sud, în schimb, este Lingua încântător, un mic sat de pescuit. Acesta este locul în care o mare fâșie de pământ separă marea de un mic iaz. Din aceste zone insula își ia numele. Dacă vă plac micile plaje tradiționale, în Malfa - cea mai mare dintre țările insulei - există una cu o coastă înaltă și sugestivă.

VOLCANO
Numele în sine spune așa, așa că nu te va surprinde să știi că primul miros care te va întâmpina pe insulă va fi probabil acela de sulf. Acest lucru se datorează faptului că Vulcanul doarme. Beneficiați de structura particulară a acestei insule este foarte ușor: există piscine cu nămoluri unde puteți să vă scufundați pentru a profita de proprietățile sale termale. Pe tema drumeției Vulcano oferă o plimbare frumoasă de aproximativ o oră care se duce direct la gura craterului. Atenție la temperaturile ridicate și fumul care se scurge: un ghid vă va sfătui cu privire la comportamentele pentru a vă bucura mai bine de acest spectacol incomparabil.

STROMBOLI
Este cu siguranță una dintre cele mai faimoase insule ale eolianului, dar știați că Stromboli este încă un vulcan activ? Activitatea vulcanică este foarte frecventă, la fiecare 15-20 de ani, și de aceea insula a fost numită farul Mediteranei (pentru că luminile erupțiilor sale erau vizibile chiar și la distanță). Noaptea, combinația de culori și reflexiile lor în mare dau naștere unui spectacol de o frumusețe rară. Există numeroase excursii organizate pe insulă pentru a ajunge în partea de sus: veți găsi numeroase magazine pentru închirierea echipamentului necesar. Dacă preferați să vă odihniți în soare, frumoasa plajă negru de Ficogrande va fi cu siguranță pentru tine.

Filicudi
Filicudi este locul cel mai potrivit pentru iubitorii de mare. Apele sunt cristaline și coasta se ascunde aici și acolo multe plaje mici, accesibile prin înot sau barcă, unde vă puteți bucura de mare în relaxare absolută și fără prea mulți oameni în jur. Doar pentru transparența apelor sale, Filicudi este locul ideal pentru snorkel: veți admira fundalul unic și colorat. La aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos de port este satul preistoric Capo Graziano: urmele primelor populații datează din anul 3000 î.Hr. și aici veți găsi ruine fascinante și un altar străvechi sacrificial folosit de strămoșii noștri.

Alicudi
În minunata panoramă a insulelor Aeolian, Alicudi este probabil comoara cea mai curată. În această mică insulă nu veți găsi magazine mari, ci doar mici magazine și case mici. Din acest motiv, dacă doriți să cumpărați ceva, nu uitați să aduceți bani, deoarece nu există bancomate pe insulă! Insula este un stup de suișuri și coborâșuri minunate: scări lungi duc până la cele mai înalte culmi ale Alicudi pe care le puteți admira peisaje care va vor lasa fara suflare. Dacă sunteți „vânători“ apusuri de soare, creșterea a firului Harp este o excursie pe care le va dura până la 675 de metri de mare, locul perfect pentru a viziona meniurile de soare în mare. Nu departe de vârf, este posibil să vedem Timpone delle Femmine, un loc antic folosit pentru a salva populația de raidurile pirat.

Panarea
Mica insula Panarea este, de fapt, cea mai veche din arhipelagul: locuite din timpuri preistorice, aceasta păstrează urmele trecutului său au vizitat site-uri, cum ar fi satul preistoric de Milazzo Capul, una dintre cele mai importante muzee arheologice din zonă. Panarea este, în general, numită insula VIP-urilor: este foarte comun ca celebritățile țării noastre să aleagă să-și petreacă vacanțele aici. Acest lucru se datorează faptului că, în plus față de oferirea de ape limpezi și plaje nisipoase, Panarea are o viață de noapte foarte bogată, cu locuri de distracție până târziu. Versatilitatea extinsă a insulei oferă o activitate pentru toate gusturile: excursii, snorkelling și în cele din urmă restaurante fantastice de pește proaspăt prins. Aromele simple sunt întotdeauna cele mai bune și acest lucru îl va captiva pe Panarea de la primul până la ultimul minut al șederii.

Sursa informatiei prezentate