Manastiri in Portugalia - obiective turistice

Oferte Portugalia

Lista obiectivelor turistice interesante din Portugalia


Manastirea Jeronimo Lisabona

Manastirea Jeronimo Lisabona

Regiunea Lisabona, Portugalia
Obiective turistice in categoria: Manastiri
Manastirea Jeronimo Lisabona este trecuta pe lista Patrimoniului Universal UNESCO si este locul de odihna vesnica al lui Vasco da Gama. Manastirea Jeronimo este cel mai impresionant simbol al puterii si bogatiei Portugaliei in perioada marilor descoperiri geografice.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

MĂNĂSTIREA BATALHA

Mănăstirea Batalha

Portugalia, Portugalia
Obiective turistice in categoria: Manastiri
Manastirea Batalha - numele oficial al acesteia fiind Santa Maria da Vitoria na Batalha. Aceasta este una dintre cele mai bine pastrate si bine realizate structuri apartinatoare stilului gotic tarziu din Portugalia. Manastirea este impresionanta prin multimea de portaluri, creneluri, stocaturi, turnulete, spire si contraforti. Manastirea Batalha a devenit o mandrie nationala.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

MĂNĂSTIREA JERÓNIMOS

Mănăstirea Jerónimos

Regiunea Lisabona, Portugalia
Obiective turistice in categoria: Manastiri
Manastirea Jerónimos Aproape de locul în care infante D. Henrique, la mijlocul secolului. XV, a construit o biserică invocării Sf. Maria din Betleem, Regele Manuel I a vrut să construiască o mănăstire mare. Pentru a perpetua memoria lui Prince, pentru marea lui devotament față de Maica Domnului și credința în Sf. Ieronim, Regele Manuel I a decis să găsit în 1496, Sta Manastirea. Maria de Belem, în apropiere de orașul Lisabona, în apropiere de râul Tajo . Donat călugărilor din Ordinul Sf. Ieronim, acum este în mod obișnuit cunoscut sub numele de Mănăstirea Jerónimos.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Sé Cattedrale di Oporto

Sé Cattedrale Di Oporto

Regiunea Porto, Portugalia
Obiective turistice in categoria: Manastiri
Construit în secolele al XII-lea și al XIII-lea, Catedrala din Porto este un templu romanesc care a trecut de-a lungul anilor de diverse extensii și renovări. De exemplu, mănăstirea și capela Sfântului Ioan Evanghelistul au fost construite în stil gotic în secolul al XIV-lea. Capela Sfântului Sacrament și altarul său de argint sunt exemple ale stilului manierist din secolul al XVII-lea. În schimb, barocul se găsește în frescele absidei și în sacristia din secolul al optsprezecelea, proiectată de Nicola Nasoni, care a semnat mai multe lucrări în orașul Porto. Din aceeași perioadă se găsesc și dalele de mănăstire, de Vital Rifarto. Este demn de remarcat și lucrarea lui Teixeira Lopes, un tată în capela baptismului, o reliefă de bronz interesantă din secolul al XIX-lea. De la Terreiro da Sé, unde se ridică catedrala impunătoare, puteți ajunge la râul Douro și puteți explora centrul istoric al orașului. Catedrala este, de asemenea, punctul de plecare pentru una dintre variantele traseului portughez pe calea Santiago.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere