Pesteri in Crisana - obiective turistice

Oferte Crisana, Oferte Romania

Lista obiectivelor turistice interesante din Crisana


Pestera Vantului

Pestera Vantului

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Pesteri
Peștera este amplasată la 50 de kilometri de Oradea și 100 kilometri de Cluj-Napoca, accesul se poate face fie pe drumul asfaltat DJ 764C, fie pe DN 1 (E60) sau pe calea ferată (stația CFR Șuncuiuș). Intrarea naturală în Peștera Vântului este situată la circa doi kilometri la sud-est de localitatea Șuncuiuș, în versantul stâng al văii Crișului Repede, deasupra izvorului din Poiana Frânturii. Deoarece galeria de acces era foarte strâmtă și greu accesibilă, aceasta a fost blocată și s-a deschis o intare artificială la câțiva zeci de metri distanță.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Pesteri
Peştera Urşilor din Chişcău, judeţul Bihor, a fost descoperită accidental în anul 1975. În urma exploatărilor miniere locale, deschiderea spre golul subteran a fost realizată prin dinamitarea intrării. Minerul Traian Curta a fost cel care a coborât pentru prima dată în această peşteră, parcurgând galeria până la Sala Mare a peşterii. Pestera Ursilor a fost descoperita in urma unor lucrari executate la o cariera aflata in imediata vecinatate a satului Chiscau din comuna Peietroasa, judetul Bihor din Romania. Denumirea de Pestera Ursilor provine de la numeroasele oase de urs gasite in pestera. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca in Pestera Ursilor au trait ursi de Caverna din specia Ursus spelaeus (ursul de pestera). Potrivit acelorasi cercetari s-a aflat ca cele mai vechi oase au o varsta de 100.000 ani iar "ultimul locatar" ar fi avut varsta de "doar" 17.000 ani. Ursii de Caverna aveau dimensiuni impresionante fata de speciile de ursi actuali din Romania si chiar si din lume. Ursul de pestera avea aproximativ 4 metri inaltime in 2 labe si o greutate impresionanta de 1000 Kg. La momentul descoperirii Pesterii Ursilor existau 5 schelete complete din specia Ursus Spelaeus iar al 6-lea schelet complet a fost descoperit in aceasta pestera. Din pacate scheletul complet al ursului de pestera se afla intr-o zona care nu se viziteaza, din Rezervatia Stiintifica.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere

Pestera de la Gehetarul de la Focul Viu

Pestera De La Gehetarul De La Focul Viu

Crisana, Romania
Obiective turistice in categoria: Pesteri
Pestera de la Gehetarul de la Focul Viu este formata din 2 sali ce contin formatiuni specifice pesterilor stalagmite si stalactite precum si un ghetar de la care provine si denumirea acesteia. Fenomenele din interiorul acestei pesteri au favorizat aparitia unui ghetar 25000 metri cubi. Pestera detine o fereastra naturala prin care aerul rece patrunde in interior si se mentiene pe o perioada lunga de timp deoarece nu exista ventilatie.

Vezi cazare si hoteluri in apropiere