Craciun Rovaniemi, Laponia Finlanda 2022
Filtre: Categorie: Craciun× (4 oferte, 50EUR - 500EUR)

Despre RovaniemiPrezentare si poze Rovaniemi

Rovaniemi

Rovaniemi este un oraş în Laponia Finlandeză şi cel mai nordic punct în Finlanda unde poţi ajunge cu trenul. Este un oraş fascinant, mai ales că are şi renumele de "sediul lui Moş Crăciun" şi oraşul Crăciunului. Este capitala provinciala a Laponiei, şi a judeţului Rovaniemi. Rovaniemi este situat foarte aproape de Cercul arctic, între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara. Este așezat la confluența râurilor Ounasjoki și Kemijoki.
Recomandari turistice pentru Rovaniemi

Centrul oraşului în sine este foarte mic, cu o rază de aproximativ un kilometru si poate fi parcurs pe jos. Doar cateva dintre atractiile turistice sunt situate mai departe de centru şi ar putea necesita alte forme de transport. Există mai multe companii de autobuz oferind transport spre alte zone locale în Rovaniemi, dar sosirea si plecarea lor nu sunt intocmai dupa un program în timpul week-end-urilor si a verii. În timpul serii şi a nopţii nu există practic nici un serviciu de transport cu autobuzul.

Ghidul oraşului, "Rollaattori", poate fi cumparat de la restaurantul din gara, libraria kirjakauppa Suomalainen, primărie etc.. Este o necesitate pentru turistii tineri. Rollaattori este facut de către câţiva localnici care s-au saturat de broşurile existente, astfel încât au făcut propriul lor ghid. Rollaattori vă va indruma si spre locurile care sunt semnificative pentru comunitatea locala dar care nu se afla in alte ghiduri "ordinare".


Intrebari frecvente despre Rovaniemi

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Rovaniemi?

Charter Laponia Rovaniemi Hotel Scandic Rovaniemi City, Charter Laponia Rovaniemi Hotel Sokos Vaakuna sunt cele mai populare hoteluri din Rovaniemi

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Rovaniemi?

Charter Laponia Rovaniemi Hotel Sokos Vaakuna, Charter Laponia Rovaniemi Hotel Scandic Rovaniemi City sunt cele mai apreciate hoteluri din Rovaniemi ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Rovaniemi.