Despre Cerný Dul - prezentare, informatii, poze si recomandari

Černý Důl – Paradis de iarnă familial în Munţii Krkonoše!Romantica staţiune Černý Důl este situată la poalele Munţii Krkonoše, la o altitudine de 684 m. Numele satului ceh înseamnă "mina neagră", cu referinţă atât la activitatea minieră din trecut cât şi la pădurile abundente din jur. În secolul 18 aici era vorba doar de calc, astăzi un altfel de alb joacă rolul principal - vă aşteaptă zăpadă din belşug la temperaturi medii de 7°C, condiţiile perfecte din decembrie până în martie. Staţiunea liniştită s-a transformat în un îndrăgit centru dedicat sporturilor de iarnă, care nu a pierdut nimic din caracterul original şi liniştit.

Zona ski
În parcul de schi Černý Důl vă aşteaptă 7 km de coborâre. Domeniul are un KidsPark cât se poare de modern, pârtii largi şi un SnowPark cu obstacole şi jumps speciale, ideal pentru familii. Cinci teleschiuri şi două telescaune vă urcă pe dealurile unde vă stau la dispoziţie pârtii de dificultate redusă sau medie. Banda rulantă "Sunkid" îi ajută şi pe cei mici să cucerească prima lor mini-pârtie.

Černý Důl permite accesul la resortul de schi mai mare Černa Horá - Pec, compus din cele 5 domenii Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa şi Svoboda nad Úpou. Regiunea de schi cu zăpadă foarte sigură se întinde pe Cerna Hora până la 1260 metri altitudine şi acoperă o lungime totală de 38 km, dintre care 24 pot fi şi înzăpeziţi artificial, la nevoie. Un total de 39 de instalaţii pe cablu sunt toate incluse în un unic skipass. Skibus-uri gratuite şi utilaje de transport pe pârtie vă duc din un domeniu în altul. Porţiunea de la Janské Lázně la Pec poate fi parcursă şi pe plăci.

Černý Důl este ce e drept o vale liniştită, departe de a fi un focar de petrecere - este în schimb cu atât mai mult o oază de vacanţă, pentru relaxare şi refacere. Plimbaţi-vă prin centrul staţiunii sau faceţi mici excursii prin împrejurimi, datorită profilului geografic lin ideale pentru familii. Datorită siguranţei de zăpadă foarte ridicată iubitorii de natură pot mereu să se bucure de plimbări cu rachetele de zăpadă.

La derdeluş pe Schwarzberg vă puteţi da pe coborârea de 3,5 km şi vă bucura de vederea superbă asupra văii Klaustal de pe Glockenweg. Pe acest "drum" au acoperit deja acum 100 de ani săniuţe clasice de lemn - puteţi închiria una chiar la staţia de vale.

Pentru activităţi indoor găsiţi la centrul balnear al Hotelului Aurum, pe lângă o piscină acoperită şi o sală fitness, terenuri de tenis, saună, solar şi o pistă de bowling. Ca program alternativ puteţi vizita unul din numeroasele muzee din împrejurimi.

Cu 10 km de pârtii de schi fond preparate sunt ocoperite şi necesităţile bazice ale schiorilor fond în Černý Důl. Porţiunile duc prin Parcul Naţional al Munţilor Krkonoše, cu o vedere minunată asupra Sněžka, care se ridică ca cel mai înalt vârf (1603 m) la graniţa cu Polonia. Pârtiile sunt foarte bune şi pentru stil clasic şi pentru skating, pentru începători sau avansaţi.

În întregul domeniu schiabil Černa Horá - Pec vă stă la dispoziţie un total de 90 km de pârtii de schi fond.

Informatii despre partiile de ski
Cel mai înalt punct al zonei865 m
Cel mai jos punct al zonei620m
Statiune de schi la altitudine684m
Numar instalatii transport pe cablu7
Numar teleschiuri5
Numar telescaune2
Numar telecabine0
Pârtii în total7 km
Pârtii verzi/albastre4 km
Pârtii rosii3 km
Pârtii negre7 km


Cerný Dul | Romantica staţiune Černý Důl este situată la poalele Munţii Krkonoše, la o altitudine de 684 m. Numele satului ceh înseamnă "mina neagră", cu referinţă atât la activitatea minieră din trecut cât şi la pădurile abundente din jur

Sursa informatiei prezentate 

Top hoteluri din Cerný Dul

Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.