Statiuni si orase in regiunea Alsacia

Strasbourg este un oraș în Franța, prefectura departamentului Bas-Rhin capitala regiunii Alsacia. Are o populație de peste 360.000 locuitori, se află pe malul stâng al fluviului Rin și este traversat de un afluent al acestuia, Ill. Strasbourg este sediul Parlamentului European.

Statiunile si orasele din Alsacia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AlsaciaObiective turistice in regiunea Alsacia Oferte Alsacia

Strasbourg

Strasbourg

Strasbourg este un oras in Franta, prefectura departamentului Bas-Rhin capitala regiunii Alsacia. La origine denumirea orasului este germanica, insemnand „orasul (de la intretaierea) strazilor”. Are o populatie de peste 360.000 locuitori, se afla pe malul stang al fluviului Rin si este traversat de un afluent al acestuia, Ill. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze.


Colmar

Colmar

Colmar (initial numit Colombarium, apoi Kolmar) este un oras in estul Frantei, prefectura departamentului Haut-Rhin, in regiunea Alsacia. Colmar este situat la 64 km sud – vest de Strasbourg, pe raul Lauch, in estul Muntilor Vosges. A fost fondat in secolul al IX –lea si este renumit pentru orasul sau vechi, bine conservat, si pentru numeroasele repere arhitecturale si muzee. Reperele seculare si religioase ale Colmarului reflecta opt secole de arhitectura franceza si germanica, adaptata la obiceiurile si materialele de constructie locale.