Statiuni si orase in regiunea Anatolia

Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu acelaș nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei.

Statiunile si orasele din Anatolia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AnatoliaObiective turistice in regiunea Anatolia Oferte Anatolia

Kutahya

Kutahya

Kutahya este o provincie mică în mijlocul deluros din Turcia. Acesta este orașul natal a faimoaselor Covoare Yagcibedir și gresie de Kütahya pe care le puteți vedea peste tot în țară. Dar cele mai bune și cele mai ieftine sunt în Kutahya, unde puteți vizita atelierele cu puncte de vânzare din fabrică și a vedea aceste placi produse cu design din secolele 16 si 17. Acestea sunt renumite pentru albastrul cobalt pe un fundal alb lăptos.


Eskisehir

Eskisehir

Eskișehir este un oraș în nord-vestul Turciei și capitala provinciei Eskișehir. Orasul este situat pe malurile râului Porsuk, la 792 m deasupra nivelului mării si are vedere la fertila Vale frigieana. În dealurile din apropiere se pot găsi izvoare termale. Cunoscut ca un oraș universitar, atât Eskișehir Osmangazi University și Universitatea Anadolu isi au baza în Eskișehir. Provincia se întinde pe o suprafață din 2678 km2 (1034 sq mi).


Afyon

Afyon

Provincia Afyon, cunoscuta si drept Afyonkarahisar se afla la confluenta a trei drumuri majore din Turcia, prezentandu-se ca o poarta de legatura intre Marea Egee si regiunile inferioare ale Anatoliei. Afyon se invecineaza la est cu Konya, spre vest, cu Usak, cu Kutahya catre nord-vest si cu Denizli spre sud-vest. In ciuda numelui de “Fortareata neagra a opiului”, datorat plantatiilor de mac din zona, Afyonkarahisar este un orasel fermecator, avand un aer rustic deosebit. Asezarea isi gaseste originile in urma cu 5000 de ani si a fost ocupata, pe rand, de civilizatia hitita, de frigieni, lidieni, persani, greci, romani, bizantini, selgiucizi si turci.


Isparta

Isparta

Isparta este un oraș din vestul Turciei. Este cunoscut sub numele de „Orașul trandafirilor”. Isparta este în mare parte arhitectură modernă, dar are câteva clădiri vechi interesante, în special moscheile sale.


Ankara

Ankara

Ankara, cunoscuta sub numele de Angora pana in 1930 si in perioada clasica Ancyra, este capitala Turciei si al doilea oras ca marime al tarii dupa Istanbul. Se intinde pe o suprafata de 2.516 km patrati si are o populatie de 3.901.201 locuitori (2007). In acelasi timp este capitala provinciei cu acelasi nume. In prezent Ankara este o metropola aflata in continua expansiune. Asezarea urbana se intinde din Yenikent, langa Sincan, mai mult de 50 km spre barajul Bayindir in est, si din Baglum in nord, 35 km spre sud, spre Gölbasi. Dezvoltarea infrastructurii si frumusetea locurilor istorice a facut ca Ankara sa iasa treptat de sub "umbra" orasului Istanbul, considerat un fel de capitala simbolica a Turciei.


Antakya Hatay

Antakya Hatay

Provincia Hatay este o provincie din sudul Turciei, pe coasta mediteraneană. Capitala administrativă este Antakya (Antiohia), iar celălalt oras important din provincie este orașul-port Iskenderun (Alexandretta).


Van

Van

Provincia Van este o provincie în estul Turciei, între Lacul Van și granița iraniană. Van este un oraș cu un nume scurt, o istorie lungă, și numeroase lucruri interesante de vazut, mai ales dacă vă place istoria și frumusețea naturală.


Malatya

Malatya

Provincia Malatya este o provincie a Turciei. Acesta face parte dintr-o zonă muntoasă mai mare. Capitala provinciei este Malatya. Malatya este renumit pentru caisele sale.


Abant

Abant

Abant Lacul este la 33 km distanță de Bolu, în partea de vest a regiunii Mării Negre, și anume la jumătatea distanței între Ankara și Istanbul.


Erzurum

Erzurum

Un oraș istoric situat pe mantalele bogate in oxigen a Palandoken Mountain, Erzurum are o moștenire culturală unică. Având o populație în creștere, Erzurum este una dintre cele mai mari orase ale Anatoliei Regiunea de Est. Are un climat continental umed, primind ploaie și zăpadă în timpul iernii și lumina soarelui din plin în timpul verii.


Uludag

Uludag

Uludağ: unul dintre cei mai inalti munti din regiunea Marmara este deschis pentru turism pe tot parcursul anului și reprezinta una din locatiile reprezentative de natură magnifica aTurciei.


Diyarbakir

Diyarbakir

Situat pe malurile râului Tigris (Dicle), în sud-estul Anatoliei, Diyarbakir încă poartă un aer medieval cu zidurile sale care înconjoară orașul.


Ilgaz

Ilgaz

Ilgaz este un orasel si district al provinciei Cankiri, in regiunea central-anatoleza a Turciei. Ilgaz este si numele unui lant muntos care se intinde intre Cankiri si Kastamonu.


Palandoken

Palandoken

Palandoken Ski Centre este în sudul Erzurum și se află în direcția est-vest, la inaltimea de 3185m. Erzurum are unul dintre cele mai reci climate și este una din provinciile din Turcia pozitionata la mare inaltime, acoperita cu o pătură de zăpadă timp de 4-5 luni în timpul iernii. În condiții meteorologice normale în Palandoken Ski Centre zapada poate ajunge pana la 2-3 metri inaltime.


Mardin

Mardin

Mardin este un oraș în sud-estul Turciei. Capitala provinciei Mardin, este cunoscută pentru arhitectura Artuqid a vechiul oraș și pentru poziția sa strategică pe un deal stancos din apropierea râului Tigru, care se ridica abrupt peste câmpiile plate.


Konya

Konya

Konya este si a fost orasul dervisilor - calugari musulmani - timp de 800 de ani. Aflat la aproape trei ore sud de Ankara, Konya este un oras extrem de vechi, cu radacini in timpurile hititilor. De-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia, dar si un loc in care coexista aspecte contrare. Avand in vedere cei aproximativ 50.000 de studenti din Konya, exista si acte de revolta - insa in afara de un consum foarte mare de alcool, "rebeliunea" tinerilor consta in fuste cu slitul pana la genunchi si un ruj de buze ceva mai rosu.


Sanli Urfa

Sanli Urfa

Sanliurfa - Şanlıurfa sau simplu Urfa - este un oras aflat in partea de sud-est a Anatoliei, la 8 km est de Raul Eufrat si 180 km vest de Kiziltepe.


Kahramanmaras

Kahramanmaras

Kahramanmaraş este un oraș din sudul Turciei, reședința provinciei cu același nume. În anul 2000 avea o populație de 326.198 de locuitori.


Gaziantep

Gaziantep

Provincia Gaziantep este o provincie în sud-centrul Turciei. Un important centru comercial inca din antichitate, provincia este, de asemenea, una din zonele de producție majore ale Turciei, iar agricultura sa este dominata de cultivarea de fistic.


Agri

Agri

Provincia Ağrı este o provincie a Turciei cu o suprafață de 11,376 km², localizată în estul Turciei. Orașul și provincia se află în regiunea muntoasă dominată de Ararat.


Kayseri

Kayseri

Kayseri este un centru industrial şi comercial important, calificat şi perla Anatoliei Centrale. Kayseri de alungul istoriei a continuat calitatea de a fi un loc de aşezare important. Sute de ridicaturi de pamınt denumite “Höyük” ori “Tümül” au fost cauza transmiterii ın zilele noastre ale dovezilor importante apartinınd civilizatiilor anatoliene. Kayseri cel mai vechi dintre oraşele lumii (Mazaka antica, Kaisareia) a fost ıntemeiat ın epocile clasice ın regiunea denumita Capadocia. Aceasta regiune din sudul rıului Kızılırmak se ıntinde de la Lacul Tuz (Sarat) pana la fluviul Eufrat.


Eregli (Konya Province)

Eregli (Konya Province)

Eregli este un oraș din provincia Konya, regiunea Anatolia Centrală, Turcia.


Safranbolu

Safranbolu

Safranbolu, un oraș din Anatolia, care aduce istoria la viata prin intermediul moscheilor, piata, cartiere, străzi și case originale, a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1994. Orasul este în regiunea Paflagonia, care a fost descris de Homer în poemul său epic Iliada, istoria ei este cunoscuta și datează din 3000 î.Hr..


Adiyaman

Adiyaman

Province Adıyaman (turcă: ILI Adıyaman este o provincie) în sud-centrul Turciei. El a fost creat în 1954 de o parte din provincia Malatya. 2] Acesta are o suprafata de 7,606.16 km² și o populație de 590,935 (2010 est.), De la 513,131 în 1990. Capitala este Adıyaman.


Kars

Kars

Kars - un oraș frumos, cu o cultură eterogenă, cunoscut sub numele de "orașul de frontieră", literalmente situat la granița Turciei moderne.