Statiuni si orase in regiunea Antalya

Antalya, oras pe coasta mediterana in sud-vestul Turciei, este capitala turismului international turcesc.

Statiunile si orasele din Antalya unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AntalyaObiective turistice in regiunea Antalya Oferte Antalya

Alanya

Alanya

Alanya, oras modern situat la 100 Km est de Antalya, se intinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi, cu un port frumos si un aer pasnic, si este cu siguranta una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei. Orasul este locatia celei care a fost odata cea mai puternica si mai spectaculoasa fortareata de pe coasta Turciei, formată din 150 de bastioane. Alanya dateaza din timpuri elene, cand se numea Coracesium si a fost condusa, pe rand, de romani, bizantini, armeni, selgiucizi si otomani. Biserica bizantina inchinata Sfantului Gheorghe, ce dateaza din secolul VI, sirul de trepte din caramida rosie care se spune ca au fost folosite de Cleopatra cand a coborat spre mare sa faca baie sunt alte puncte de atracţie ce nu trebuiesc ratate.


Side

Side

Side este situat pe coasta de sud a Mediteranei la aproximativ 75 km de Antalya. Aceasta statiune unica se afla pe o mica peninsula plata, cu latimea de 300 m si lungimea de 800, pe care se ingramadesc minuni arheologice. In anumite puncte de pe strada principala din Side, care merge din centru spre vechiul port pescaresc, printre cladiri se poate zari marea pe ambele parti ale strazii. Odata, Side a fost un important oras comercial. Cu marea sa flota facea comert cu tarile din estul si vestul Mediteranei, servind si ca port pentru Turcia. Side a reprezentat o piata pentru sclavii adusi din Africa si un centru pentru pirati.


Belek

Belek

O adevarata priveliste paradisiaca pentru turisti pe teritoriul Mediteranean, imprejmuita de o padure de pini. Cu frumusetea sa naturala, Belek a fost descoperita in anul 1984 ca regiune turistica si a fost declarata ca "Centrul Turistic Belek", devenind pana la urma ceea ce este astazi, paradisul pamantului, multumita colaborarii dintre Asociatia Investitorilor Turistici Belek si Ministerul Turismului.


Lara Antalya

Lara Antalya

Lara este un cartier al orasului Antalya, Turcia. Celebra Lara, este una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Turcia. Cele mai multe dintre hoteluri sunt replici ale unor locuri celebre din intreaga lume (de exemplu Palatul Topkapi, Venetia, Kremlin), care a dus la denumirea zonei "Las Vegas-ul Turciei". Lara - Kundu este o zona turistica in Turcia pe malul Marii Mediterane, formata din districtul Lara si suburbia Kundu apartinand Antalyei, aceasta zona fiind situata la aproximativ 12 km spre est fata de centrul statiunii Antalya. Puteti ajunge in zona turistica Lara - Kundu cu autobuzele "dolmus" din statia Kalekapisi situata in centrul statiunii Antalya.


Kemer

Kemer

Kemer este un oras in sud-vestul Turciei, situat pe litoralul Marii Mediterane, la poalele muntilor Taurus. Are 17,3 mii de locuitori si este centru administrativ al districtului cu acelasi nume din provincia Antalya si o importanta statiune turistica. Portul ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice iar pe faleza din apropierea portului se afla multe magazine, cafenele, restaurante si baruri cochete. Golful cu vegetatia bogata si plajele intinse fac din Kemer una din cele mai populare statiuni de pe Riviera Turceasca. Clima in Kemer este tipic mediteraneana, cu vreme uscata si fierbinte si apa marii calda.


Antalya

Antalya

Antalya, oras pe coasta mediterana in sud-vestul Turciei, este capitala turismului international turcesc. Situat in apropierea Golfului Antaliei, orasul Antalya isi are originile adanc inradacinate in istorie, inca din secolul 1 i.H cand, dupa cum spun legendele, atunci cand a descoperit acest tinut, regele Attallos al II lea le-a spus oamenilor sai ca "acesta este cu siguranta Paradisul". Astazi, turistii veniti aici de prin toate colturile lumii spun ca, doar dupa ce ai vazut un apus de soare in Antalya, poti spune ca ai vazut tot ce se poate vedea intr-o viata de om.


Manavgat Side

Manavgat Side

Orașul Manavgat, care este la 72 de km de provincia Antalya a fost fondata pe câmpia care se întinde pe ambele maluri ale râului Manavgat. Centrul orașului este la 4 km de malul Mediteranei. Partea de nord a orașului se învecinează cu Munții Taurus acoperite cu păduri frumoase.


Konakli

Konakli

Konakli Town este situat la 10 km vest faimoasa stațiune de vacanță Alanya - Turcia, între Marea Mediterana si Munții Gama si Taurus, ce sunt granițele naturale a orașului. Plajele din Konakli se întind pe 10 km, dar există mai multe plaje unde vă puteți bucura de litoralul orașului vecin, în total sunt 72 km. Acesta este un excelent oraș unde marea și munții sunt atât de aproape unul de altul, astfel incat este posibil să va bucurati de vederea spre munte în timp ce stati pe plajă.


Beldibi

Beldibi

Beldibi este situat la o distanță de 25 km la vest de centrul provincial de Antalya. Beldibi este inclus astăzi în cadrul "Olympos Beydaðlarý National Park de coastă", și situat pe o câmpie subțire, lungă care acoperă o suprafață de patru mii de acri de la Cape Reis la Akyarlar. La est de câmpie, muntii se cufunda foarte abrupt în mare, formând faleze din stânci.


Incekum

Incekum

Kranevo este un satuc turistic aflat la 25 km de Varna si la 84 Km de Vama Veche. Este situat intre Albena si Nisipurile de Aur. Satul este situat pe o suprafață de 140 de hectare, cu 450 de case și aproximativ 730 rezidenți permanenți care se ocupa cu turismul sau cu agricultura.


Goynuk

Goynuk

Göynük este o campie, în formă de semicerc ce se extinde de la Beldibi la Kemer. Kýndýl Fountain, cu golful său fin de nisip la intrarea in Kemer, este una din statiunile frecventate.



Camyuva

Camyuva

Camyuva este situat la sud-vest de Antalya. Este înconjurat de Marea Mediterană, la partea sa de est, Tahtali Mountain în partea sa de vest și Agva și orașul antic Phaselis și cartierul Tekirova la partea sa de sud.



Kas

Kas

Kaş este o destinatie turistica a Turciei situata in provincia Antalya, la 168 km vest de statiunea Antalya. Statiunea Kas sau Kaş ofera mai multe plaje cu prundis si, desi au latimea mai mica de 10 m, plajele sunt ideale pentru inot si rasfat la soare.


Kalkan

Kalkan

Centrul istoric al orașului Kalkan este un loc feeric și una dintre cele mai frumoase locatii de-a lungul superbei Coaste Lycia din Turcia. Cu lipsa de turism de masă, Kalkan rămâne un refugiu fermecător și nealterat, cu natură luxuriantă, mare albastra si limpede ca cristalul, arhitectura istorică, istorie antică și caldă ospitalitate tradițională turcească.


Adrasan

Adrasan

Plajă cu pietriș în partea de nord a coastei, are o mare structură adâncit brusc. Secțiunea de mijloc a coastei de nisip, marea are o structură de piatră mai puțin adâncă de secțiune. Partea de sud a coastei la aproximativ 20 de metri de nisip fin și açılsa chiar cu o mare puțin adâncă, astfel încât picioarele ating solul. Această proprietate este o adevărată minune a naturii care oferă 3 tipuri de Adrasan tip plaja.



Tekirova

Tekirova

Tekirova este situat pe coasta de Mării Mediterane a Turciei, unde natura și istoria se impletesc unele cu altele. Tekirova este la aproximativ 60 km de Antalya și 70 km de aeroport, cu vederi unice la munți și mare de-a lungul drumului.




Olympos

Olympos

Olympos a fost un oraș antic în Licia. Acesta a fost situat într-o vale a râului, în apropiere de coasta. Ruinele sale sunt localizate la sud de orasul modern Cirali în cartierul Kumluca din provincia Antalya, Turcia.


Kiris

Kiris

Kiris, care este unul din centrele de turism din Kemer, oferă o oportunitate de vacanță de neuitat prin găzduirea a mii de turiști din țară și străinătate în fiecare an, cu minunata mare, frumusețile sale naturale și oportunități de vacanță.






Bogazkent

Bogazkent

Boğazkent este un sat din districtul Serik, provincia Antalya, Turcia. Se afla la aproximativ 15 km de Belek.


Kargicak

Kargicak

Kargicak ispitește cu linia de coastă frumoasă și un peisaj verde impresionant.